noraxxx80 30.12.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Witam serdecznie Mam pewien problem - mam grzyba w sypialni dzieci. Pojawil sie na dole sciany zewnetrznej od strony balkonu w zeszlym roku. W wakacje przyszli specjalisci od zarzadcy i wymienili warstwy podlogowe balkonu. Wtedy tez usunelismy grzyba ACE. Ale teraz na jesien znowu wyszedl. Juz sama nie wiem co sie dzieje. Moze ktos z Was spotkal sie z podobna sytuacja? Dodam, ze to jest blok z 2000 r, ocieplony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chrisowaty 30.12.2011 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Przede wszystkim:- Jaka temperatura i wilgotność jest utrzymywana w tym pomieszczeniu?- To że blok jest docieplony nie oznacza, że ściana może przemarzać. Aczkolwiek w tym roku jeszcze mrozów nie było, więc stawiam na wentylację. Czy płyta balkonu jest ocieplona? Czy sąsiedzi mają podobne problemy? Bez takich informacji, trochę trudno pomóc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monalisa1971x 30.12.2011 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Tez mialam taki problem - tylko, ze u mnie to byla zawilgocona podloga w salonie. Znajomy mykolog polecil mi wykonanie badania termowizyjnego. Zlecilam to firmie, ktora jako przyczyne wskazala peknieta rure ogrzewania podlogowego.A w Twoim przypadku mysle ze moga byc dwie przyczyny:albo znowu zle polozyli warstwy tarasualbo masz problem z wentylacja w mieszkaniu.W kazdym razie polecam zlecenie badania termowizyjnego - nie jest drogie, a przynajmniej masz podkladke do roszczen. Dla mnie robila to firma 888 MIROSLAWA PUCZYNSKA - moge Ci spokojnie polecic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Miśka76 12.09.2012 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Tym problemem nie powinieneś się zajmowac Ty tylko administracja, w końcu od tego jest. Zadzwoń do działu technicznego, niech przyjda na oględziny i szukają rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts