Fotonik 30.12.2011 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Witam wszystkich !Od pewnego czasu noszę sie z zamiarem wykonania i wyposażenia wentylacji mechanicznej z odzyskiemciepła w pompę ciepła , które podnosiłaby temperaturę powietrza nawiewanego do pomieszczeń i tymsamym służyła by do ogrzewania tych pomieszczeń w okresach przejściowych.Żródłem dolnym byłby strumień powietrza wyrzucanego.Moje pytanie jest takie :Czy ktoś spotkał się z takim rozwiązaniem i jakiego rodzaju urządzenie do tego sie nadaje(może być chińszczyzna) Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HenoK 30.12.2011 14:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Witam wszystkich ! Od pewnego czasu noszę sie z zamiarem wykonania i wyposażenia wentylacji mechanicznej z odzyskiem ciepła w pompę ciepła , które podnosiłaby temperaturę powietrza nawiewanego do pomieszczeń i tym samym służyła by do ogrzewania tych pomieszczeń w okresach przejściowych. Żródłem dolnym byłby strumień powietrza wyrzucanego. Moje pytanie jest takie : Czy ktoś spotkał się z takim rozwiązaniem i jakiego rodzaju urządzenie do tego sie nadaje (może być chińszczyzna) Pozdrawiam Np. takie : http://www.neogeotherm.pl/reku/reku_z_pc.php . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Fotonik 30.12.2011 18:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Dzięki za link. Dużo się dowiedziałem.Ale samo urządzenie z wyglądu takie sobie. ale może tak to ma być.Ważne żeby działało. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts