arturjerzy 30.12.2011 15:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Chciałbym się poradzić co do mebli kuchennych na wymiar Mam już szczerze dość jeżdżenia z żoną po salonach i studiach kuchennych. Problem tkwi w tym że każda firma lub stolarz wycenia sobie inaczej te same meble. Aktualnie mamy rozpiętość od 10 tyś zł do 30 tyś zł za te same meble i co tutaj wybrać ??? Zacznę może od początku. Pojechaliśmy do bielska białej do firmy Mebilia, gdzie od razu mi powiedziano że są raczej drodzy ale dobrzy w tym co robią. Projekt został wykonany idealnie pod nasze potrzeby, fronty z MDF lakierowany i wszystkie podzespoły z BLUM-a ale cena 23 tyś zł. Trochę nas ta cena zbiła z nóg no i rozpoczęliśmy wycieczkę po kolejnych punktach gdzie już było różnie z ceną lub z wykonaniem (na salonie meble miały krzywe półki - porażka). Jestem pewien że istnieją tacy fachowcy co robią kuchnie dobrze i w miarę w rozsądnej cenie, nadmieniam że jestem z okolic Pawłowic i nie jest mi straszne jechać gdzieś dalej ale chcę uzyskać dobrego fachowca za dobre pieniądze. Bardzo proszę o pomoc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturjerzy 02.01.2012 18:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Czy może ktoś polecić jakiegoś dobrego stolarza żeby wykonał meble kuchenne w rejonie rybnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 02.01.2012 18:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Tychy mogą być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturjerzy 02.01.2012 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 oczywiscie.. grunt zeby byl dobry i w miare w przystepnej cenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 04.01.2012 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Ja tez chetnie skorzystam z namiarow na okolice bielsko, cieszyn, zory i itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 04.01.2012 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 ja brałam kuchnie z salonu Pika w Pawłowicach mam tam kumpla, narysowałam mu i wszystko mi świetnie zrobił na meblach BRW - tez system blum, oświetlenie Skoff, świetnie wyszło, mozesz podjechac i zobaczyc chociaz mam tez fotki w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturjerzy 04.01.2012 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Też czekam na jakieś namiary w tych okolicach, mogą być nawet trochę dalsze... ale jak narazie nikt nie chce wspomóc... a przecież tyle osób się buduje i może polecić fachowców. Jest taki temat co polecacie wykonawców do stanu surowego okolice Rybnika ale do mebli tam nic nie widziałem... Więc ponawiam moją prośbę. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 04.01.2012 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Hmmm, no wlasnie. Ale jestem pewna, ze ktos cos podpowie.Co do mebli BRW. Ja teraz uzytkuje taka kuchnie i jestem z niej zadowolona, podobnie jak polowa mojej rodziny. Bez problemu bym wziela taka, ale ostatnio jak zamowilam meble to ze sklepu polecili mi tak badziewnego stolarza, ze szkoda gadac. Troche problemow tez bylo z projektem. Ale same meble 4 rok sprawuja sie bdb.Teraz szukam firmy, ktora pomoze z projektem i zrobi tez montaz. Szukam rowniez ekipy do budowy i remontu, moze podeslecie mi namiary na sprawdzona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
queene 04.01.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Też czekam na jakieś namiary w tych okolicach, mogą być nawet trochę dalsze... ale jak narazie nikt nie chce wspomóc... a przecież tyle osób się buduje i może polecić fachowców. Jest taki temat co polecacie wykonawców do stanu surowego okolice Rybnika ale do mebli tam nic nie widziałem... Więc ponawiam moją prośbę. Pozdr pisalismy jednoczesnie - ja polecam BRW i ich montażyste - jak bedziesz chcial to podam ci szczegółowe namiary ta sama kuchnia na takim samym osprzęcie kosztowała mnie prawie 3tys zl taniej niz w najtanszym innym studio i złego słowa nie pozwole powiedziec na BRW Kuchnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gahan 04.01.2012 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 (edytowane) Stolarnia Widera Tadeusz w Radostowicach. Wprawdzie nie wiem jakie tam ceny, ale znajomi sobie chwalili wykonanie i kontakt. Co nieco można obejrzeć na stronie internetowej.Ja póki co kupiłam kuchnię z IKEA, ale w przyszłości pomyślę właśnie o tej stolarni. Acha, i jeszcze Stoldex w Pszczynie, tez mają dobrą opinię. Edytowane 4 Stycznia 2012 przez gahan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nonoa_ona 05.01.2012 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 Hej, ja zamowilam kuchnie u Siwca. Tez z mezem zjezdzilam wiele studiow kuchennych w okolicy Rybnika a bylo ich troszke. Napisze Ci o tych, co na mnie zrobili najwieksze wrazenie.Studio Teresa z Wodzislawia, umowilismy sie telefonicznie i Pani przy pierwszym spotkaniu, powysluchaniu naszych oczekiwan,naszkicowala nam kuchnie. Byla idealna (rozklad - wlasnie taka zamowilismy). Fakt, duzo bajerow, kolor wybrany z probnika (Pantone Process color guide), szafki naszpikowane Blumem i Peka'iem. Ale i cena dosc zabojcza.Dobre wrazenie tez mialam z Studia Oksydiusz. Projektant super i wiele cennych rad serwowal na dziendobry. Cena byla porownywalna z Studiem Kuchennym Janusza Siwca i tak szczerze mowiac,nasz ranking wygral Siwiec, bo kilka osob z rodzinny robilo tam kuchnie i sa zadowolenii. Wiec z polecenia wzielismy Siwca. Projektantka- p.Jola bardzo fajnie doradza i pomaga. Kuchnie juz uzytkujemy i jestesmy bardzo zadowolenii.A propos BRW - w naszym przypadku wycena dosc droga, bo mielismy niestandartowe wymiary szafek wiec sam pracownik, radzil albo zmienic pomysl samej kuchnii albo poszukac innego studia. Wiec tez dosc uczciwe podejscie. Jesli moge cosporadzic, to warto zasugerowac wewnatrzne szpikowanie szafek firma Rejs - niemiecka firma, dobra jakosc i wykonanie. Mamy z Rejsa magic corner - koszyki maja wyzsze scianki niz np Peka. Polecam bo cena zachecajaca i jakosc tez. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 06.01.2012 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ja tu już wielokrotnie chwaliłam wykonacę z Tychów. Pracownia BORS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nadulka 06.01.2012 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Hej, ja zamowilam kuchnie u Siwca. Tez z mezem zjezdzilam wiele studiow kuchennych w okolicy Rybnika a bylo ich troszke. Napisze Ci o tych, co na mnie zrobili najwieksze wrazenie. Studio Teresa z Wodzislawia, umowilismy sie telefonicznie i Pani przy pierwszym spotkaniu, powysluchaniu naszych oczekiwan,naszkicowala nam kuchnie. Byla idealna (rozklad - wlasnie taka zamowilismy). Fakt, duzo bajerow, kolor wybrany z probnika (Pantone Process color guide), szafki naszpikowane Blumem i Peka'iem. Ale i cena dosc zabojcza. Dobre wrazenie tez mialam z Studia Oksydiusz. Projektant super i wiele cennych rad serwowal na dziendobry. Cena byla porownywalna z Studiem Kuchennym Janusza Siwca i tak szczerze mowiac,nasz ranking wygral Siwiec, bo kilka osob z rodzinny robilo tam kuchnie i sa zadowolenii. Wiec z polecenia wzielismy Siwca. Projektantka- p.Jola bardzo fajnie doradza i pomaga. Kuchnie juz uzytkujemy i jestesmy bardzo zadowolenii. A propos BRW - w naszym przypadku wycena dosc droga, bo mielismy niestandartowe wymiary szafek wiec sam pracownik, radzil albo zmienic pomysl samej kuchnii albo poszukac innego studia. Wiec tez dosc uczciwe podejscie. Jesli moge cosporadzic, to warto zasugerowac wewnatrzne szpikowanie szafek firma Rejs - niemiecka firma, dobra jakosc i wykonanie. Mamy z Rejsa magic corner - koszyki maja wyzsze scianki niz np Peka. Polecam bo cena zachecajaca i jakosc tez. Ja również polecam ten salon meblowy,jestem bardzo zadowolona,kuchnia ma już prawie trzy lata i wszystko działa jak należy,też mam wszystkie bajery typu blum itp... Dodam ,że moja siostra też za moją namową robiła u nich kuchnię i też jest zadowolona. Teraz czekam na montaż u mojej sąsiadki,bo bardzo jej sie moja kuchnia spodobała:) w poniedziałek ma montaż... Osobiście nie polecam BRW,ale to już inna historia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturjerzy 06.01.2012 10:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Dziekuję za przesłane namiary, w przyszłą sobotę jadę dalej walczyć z tematem i zobaczymy jakie będą efekty tego, jeżeli jeszcze ktoś ma jakieś sprawdzone namiary to proszę pisać bo może mnie się przydadzą albo komuś innemu. Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anutka2 06.01.2012 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Ja jutro jadę po wstępną wycenę i zobaczenie projektu z firmy INEZ rybnik Chwałowice- mam nadzieję , że dojdziemy tam do porozumienia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 09.01.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2012 I jak tam rekonesans? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 18.01.2012 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Hej, ja zamowilam kuchnie u Siwca. Tez z mezem zjezdzilam wiele studiow kuchennych w okolicy Rybnika a bylo ich troszke. Napisze Ci o tych, co na mnie zrobili najwieksze wrazenie. Studio Teresa z Wodzislawia, umowilismy sie telefonicznie i Pani przy pierwszym spotkaniu, powysluchaniu naszych oczekiwan,naszkicowala nam kuchnie. Byla idealna (rozklad - wlasnie taka zamowilismy). Fakt, duzo bajerow, kolor wybrany z probnika (Pantone Process color guide), szafki naszpikowane Blumem i Peka'iem. Ale i cena dosc zabojcza. Dobre wrazenie tez mialam z Studia Oksydiusz. Projektant super i wiele cennych rad serwowal na dziendobry. Cena byla porownywalna z Studiem Kuchennym Janusza Siwca i tak szczerze mowiac,nasz ranking wygral Siwiec, bo kilka osob z rodzinny robilo tam kuchnie i sa zadowolenii. Wiec z polecenia wzielismy Siwca. Projektantka- p.Jola bardzo fajnie doradza i pomaga. Kuchnie juz uzytkujemy i jestesmy bardzo zadowolenii. A propos BRW - w naszym przypadku wycena dosc droga, bo mielismy niestandartowe wymiary szafek wiec sam pracownik, radzil albo zmienic pomysl samej kuchnii albo poszukac innego studia. Wiec tez dosc uczciwe podejscie. Jesli moge cosporadzic, to warto zasugerowac wewnatrzne szpikowanie szafek firma Rejs - niemiecka firma, dobra jakosc i wykonanie. Mamy z Rejsa magic corner - koszyki maja wyzsze scianki niz np Peka. Polecam bo cena zachecajaca i jakosc tez. Wstepnie po pierwszych przymiarkach i projetach w firmie weko (beznadziejna obsługa - przy projekcie babka poszla na łatwiznę i zeby tego bylo malo narzuca swoje "dobre" rady - nasze propozycje kwitowała słowami "to jest zadrogie rozwiązanie"!!! Następnie odwiedzilam Siwca:) Potwierdzam kuchnie bardzo ciekawe a P.Jola bardzo kompetentna i miła osoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netmar 18.01.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 ja brałam kuchnie z salonu Pika w Pawłowicach mam tam kumpla, narysowałam mu i wszystko mi świetnie zrobił na meblach BRW - tez system blum, oświetlenie Skoff, świetnie wyszło, mozesz podjechac i zobaczyc chociaz mam tez fotki w dzienniku Pati ten kumpel to Adam? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
baba na budowie 23.02.2012 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 A czy ktoś korzystał z usług studia kuchennego Parendi w Ustroniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arturjerzy 23.02.2012 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2012 Po wielkim bojach i wizytach w kilkunastu punktach będę raczej się decydował na firmę Grodex... jeszcze nie przesądzone ale na razie na to wychodzi, no chyba ze ktos moze cos negatywnego powiedziec o tej firmie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts