Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mugatko szczęka mi opadła- taaakie piękne pudła i to po Pampersach???:o:o

I rama super!:rolleyes: Zdolna bestia z Ciebie:wiggle: Wyszperane lampki piękne i jakie tanie! Dobra rada- zanim coś kupisz to nie ujawniaj źródła, bo lampek zaraz nie będzie:no:Dziewczyny już coś wiedzą na ten temat:sick:

Mugatko, fajnie, że założyłaś galerię! Kolejny wątek w moich "ulubionych" (na szczęście trafiłam tu, kiedy ma dopiero 5 stron i mogę śledzić na bieżąco, a nie przekopywać się przez tydzień ;)). Twoją piękną łazienkę oglądałam już wcześniej w wątku o białych płytkach-cegiełkach i pamiętam, że bardzo się zdumiałam, bo okazało się, że mam taką samą umywalkę, kibelek i grzejnik. Niby nic nadzwyczajnego, ale pamiętam, ile się za nimi nalatałam, a zwłaszcza za grzejnikiem - nie chciałam zwykłego rurkowca i w akcie desperacji po prostu wrzuciłam do gugla "retro grzejnik łazienkowy". Tego, który wybrałam, nie widziałam u nikogo na forum ani w żadnych inspiracjach. Umywalka i kibelek też chyba nie są zbyt popularne (chyba tylko u dwóch osób je widziałam). Dlatego byłam zaskoczona, że przypadkiem aż trzy rzeczy wybrałyśmy takie same ;)

Zastanawiam się tylko ,czy Wasi mężowie są tacy obojętni na świat wokół siebie, czy tacy wrażliwi na piękno :) , że pozwalają Wam dziewczyny na takie piękne wnętrza.

Wiesz, to chyba nie tak działa (wrażliwe na piękno kobiety i niewrażliwi mężczyźni). Albo coś się podoba, albo nie, bez względu na płeć. Mój mąż, na ten przykład, nie zniósłby w domu kwiecistej sofy, przecieranych szafek, szydełkowych koronek, napisów "LOVE", "HOME", "kiss me goodnight", żeliwnych ptaszków, serwetkowych dekupaży, różowych krateczek i kwiatuszków na zasłonach, czyli większości tego, co jest mocno popularne na tym forum. Ale wiesz co? Ja bym tego wszystkiego też nie zniosła (wolę wnętrza retro-klasyczne), chociaż naprawdę lubię oglądać takie "swojskie" wnętrza i doceniam, kiedy zrobione są z wyczuciem. Czy to znaczy, że jestem niewrażliwa na piękno? ;)

Widziałaś galerię Diabłów? Jeśli nie, to koniecznie tam zajrzyj - zdziwisz się, bo głównym "prowodyrem" i wykonawcą pięknego wnętrza jest właśnie Pan Diabeł. Według mnie - najpiękniejsze, najbardziej spójne wnętrze w stylu "przecierkowo-swojskim" na tym forum.

Wiesz, to chyba nie tak działa (wrażliwe na piękno kobiety i niewrażliwi mężczyźni). Albo coś się podoba, albo nie, bez względu na płeć. Mój mąż, na ten przykład, nie zniósłby w domu kwiecistej sofy, przecieranych szafek, szydełkowych koronek, napisów "LOVE", "HOME", "kiss me goodnight", żeliwnych ptaszków, serwetkowych dekupaży, różowych krateczek i kwiatuszków na zasłonach, czyli większości tego, co jest mocno popularne na tym forum. Ale wiesz co? Ja bym tego wszystkiego też nie zniosła (wolę wnętrza retro-klasyczne), chociaż naprawdę lubię oglądać takie "swojskie" wnętrza i doceniam, kiedy zrobione są z wyczuciem. Czy to znaczy, że jestem niewrażliwa na piękno? ;)

Widziałaś galerię Diabłów? Jeśli nie, to koniecznie tam zajrzyj - zdziwisz się, bo głównym "prowodyrem" i wykonawcą pięknego wnętrza jest właśnie Pan Diabeł. Według mnie - najpiękniejsze, najbardziej spójne wnętrze w stylu "przecierkowo-swojskim" na tym forum.

:D to całkiem jak mój :) nie ma mowy o kwiatuszkach i różowych krateczkach o napisy typu love nawet nie pytam ;) Ale klasyczne retro jest już zupełnie akceptowalne. Ja się nie spieram bo to nasz wspólny dom i każdy chciałby się tam czuć jak u siebie :) a że nasze upodobania stylistyczne się różnią, jak to przeważnie u kobiet i mężczyzn ;) to trzeba być kreatywnym i znaleźć jakiś wspólny konsensus :) U mnie kwiaty na zasłonach i meblach nie przechodzą ale krzesło z kwiatową wycinanką na oparciu już tak :D

:D to całkiem jak mój :) nie ma mowy o kwiatuszkach i różowych krateczkach o napisy typu love nawet nie pytam ;) Ale klasyczne retro jest już zupełnie akceptowalne. Ja się nie spieram bo to nasz wspólny dom i każdy chciałby się tam czuć jak u siebie :) a że nasze upodobania stylistyczne się różnią, jak to przeważnie u kobiet i mężczyzn ;) to trzeba być kreatywnym i znaleźć jakiś wspólny konsensus :) U mnie kwiaty na zasłonach i meblach nie przechodzą ale krzesło z kwiatową wycinanką na oparciu już tak :D

Chyba trochę się nie zrozumiałyśmy ;). Mnie chodzi o to, że pociąg do "kwiatuszkowych" dekorów (tak to nazwijmy w skrócie i ogólnie) niekoniecznie wynika z płci (vide: Diabły). Ja do kwiatowych zasłon, napisu LOVE i przecieranych mebli też nie tęsknię (chociaż jestem stuprocentową kobietą ;)) i na szczęście nie muszę męża do nich przekonywać. Ale przyznaję, że gdybyśmy nie mieli zbieżnych upodobań estetycznych, to pewnie byłoby ciężko ;) Fajnie, że jakoś dogadujecie się w kwestii urządzenia mieszkania i każde z Was jest zdolne pójść na jakieś ustępstwo. No i jest duże prawdopodobieństwo, że jeśli mężowi spodoba się kwiatowa wycinanka na oparciu krzesła, to za jakiś czas spodobają mu się bardziej radykalne dekory ;) I wcale nie będzie to znaczyło, że nagle wszedł pod Twój dekoratorski pantofel, tylko że po prostu gust mu się zmodyfikował ;)

To prawda, gust nie zależny od płci ale jednak facetów z upodobaniami do kwiatuszków i różowych krateczek jest mało ;) zazdrościmy dziewczynom które na takich trafiły :D Oczywiście są też dziewczynki które nienawidzą różowego i koronki i to jest cudowne bo co by było jak byśmy wszystkie kochały to samo? Nuda na forum :lol2:

przepraszamy za offtopic :oops:

Barbe-cue :welcome: :)

Ja od kogoś ściągnęłam pomysł na Cifial Plaza ale grzejnika nigdy u nikogo nie widziałam :) wpadł mi w oko i tyle :)

Miło mi że do mnie zajrzałaś, a Twoją łazieneczkę można gdzieś obejrzeć ?

W moim przypadku jest tak że drobiazgi dokupuję sama i mój mąż je akceptuje, baaaaa, nawet czasami mówi że mu się podobają hehe.

Meble konsultuje ale zazwyczaj też nie mam sprzeciwów.

Strasznie lubi jak coś przemaluje zamiast kupować nowe (wiadomo - jego portfel) :p nawet szafę własnoręcznie mi przemalował. Zresztą zaobserwowałam że sam lubi zmiany a nie lubi się tym zajmować, ma swoje pasje, które go pochłaniają :)

Na szczęście nie mam blokady w postaci Małża, raczej w postaci portfela :)

O gustach nie dyskutuje :) to co robię w swoim domu, robię dla siebie. Jeśli komuś się podoba to jestem w siódmym niebie a jeśli nie to w tym niebie nadal pozostaje hehe :)

Oczywiście konstruktywna krytyka jest mile widziana w moim wątku !

Edytowane przez mugatka

W moim przypadku jest tak że drobiazgi dokupuję sama i mój mąż je akceptuje, baaaaa, nawet czasami mówi że mu się podobają hehe.

Strasznie lubi jak coś przemaluje zamiast kupować nowe (wiadomo - jego portfel) :p nawet szafę własnoręcznie mi przemalował. Zresztą zaobserwowałam że sam lubi zmiany a nie lubi się tym zajmować, ma swoje pasje, które go pochłaniają :)

O gustach nie dyskutuje :) to co robię w swoim domu, robię dla siebie. Jeśli komuś się podoba to jestem w siódmym niebie a jeśli nie to w tym niebie nadal pozostaje hehe :)

Ja tez tak mam z małżem, tylko u nas istnieje coś takiego jak 'moc urzędowa'. Wkurza to mnie strasznie, bo ja jestem narwana, a on najzwyczajniej nie zawsze ma czas, żeby moje wymysły wykonywać;) ale i tak jest kochany, że przez te lata nie zamienił mnie na inny model;)

Pudełka po pampersach BOSKIE!!!!!!!!

te koroneczki i tkanina i tapeta miód na moje serce i oczy:)

Płotek ładny, szkoda że doniczki transportu nie przetrwały, ale dokupisz gliniane i pomalujesz pod siebie i też bedzie pięknie:)

no i te lampki.....dawać mi linka bo nie widze nigdzie, nosz przegapiłam;/;/;/

Miłego wieczorkowania

Barbe-cue :welcome: :)

Ja od kogoś ściągnęłam pomysł na Cifial Plaza ale grzejnika nigdy u nikogo nie widziałam :) wpadł mi w oko i tyle :)

Miło mi że do mnie zajrzałaś, a Twoją łazieneczkę można gdzieś obejrzeć ?

Niestety, jeszcze nie... Może za jakiś niedługi czas zabiorę się za galerię. Czy pamiętasz może, jak się nazywa Twój grzejnik? Bo mój jest ciut inny - ma dodatkową listwę na środku z haczykami na ręczniki.

A cifial plaza wybrałam po żmudnej selekcji... Szukałam czegoś klasycznego, ale nie "barokowego", a pozostałe retro-umywalki i kibelki na mojej liście (np. Simas arcade czy Kerasan retro) wydawały mi się zbyt pozakręcane, fikuśne, "przefajnowane".

Ja też mam to szczęście, że mojemu mężowi podobają się moje wybory i w zasadzie dostaję wolną rękę - takie zaufanie do mojego gustu ma mój małżonek ;). Oczywiście jeśli szukamy czegoś konkretnego i "poważnego", to zazwyczaj jest tak, że znajduję kilka propozycji i razem wybieramy to, co najbardziej nam obojgu się podoba.

Barbe-cue nie pamiętam już nazwy grzejnika, to jakaś mała firma wyczajona na allegro :)

A listwa na ręczniki też jest, tylko wtedy nie była jeszcze zamontowana :)

Warmia co do tkanin i tapet to u mnie internet rządzi, wyszukuje i klikam :) pasmanteria też internetowa bo ceny w tych stacjonarnych są kosmiczne...

Robię raz większe zakupy i to się naprawdę opłaca.