Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mugatko, nieustannie zachwycam sie Twoim ogrodkiem! Piekna roza, niesamowite ze posadzilas ja w tamtym roku i ma juz tyle kwiatow. Liliowce tez lubie bardzo i u mnie tez juz kwitna. Lawenda jak zwykle sliczna, a moja dalej nie kwitnie. Juz nie moge sie doczekac. A jak w koncu zacznie kwitnac wybiore sie na pole lawendy :)

Szafka w kuchni wyszla piekna, nie powiedzialabym ze jest przerabiana. I oczywiscie kibicuje :)

Cześć Mugatko! :bye:

Kibicuję Tobie i Mężowi nieustannie żeby kuchnia była jak najszybciej.

http://emoty.blox.pl/resource/cheerleader.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/cheerleader.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/cheerleader.gif

Dzięki Dropciu :) Też kibicuje mojemu M :) boazeria się właśnie maluje :) zostały dolne szafki i kupa pierdół :)

Mugatko, nieustannie zachwycam sie Twoim ogrodkiem! Piekna roza, niesamowite ze posadzilas ja w tamtym roku i ma juz tyle kwiatow. Liliowce tez lubie bardzo i u mnie tez juz kwitna. Lawenda jak zwykle sliczna, a moja dalej nie kwitnie. Juz nie moge sie doczekac. A jak w koncu zacznie kwitnac wybiore sie na pole lawendy :)

Szafka w kuchni wyszla piekna, nie powiedzialabym ze jest przerabiana. I oczywiscie kibicuje :)

dzięki Mollik za tyle miłych słów :) i za kibicowanie ... a Twoja lawenda ma już pąki ?

Ja jedną starą lawende wczoraj ucięłam przy samej ziemi ... zobaczę co z tego będzie ... :) czy to ją odmłodzi czy też zabije ...

• 2 weeks później...
u mnie mocy urzędowej już od lutego nabierają nowe sosnowe drzwi do pokoju, listwa przysuficie-2minuty roboty...

nie mam sił juz na tego mojego połówka...i w dodatku poza chorobami kryzys 7roku po ślubie nas dopadł.....

Asiu tak to już jest u większości naszych Małżów że wszystko musi swoje odczekać .... ja już chyba przywykłam :)

Co do kryzysu nie Ty pierwsza i nie ostatnia .... kryzys z reguły mija i znowu świeci słońce ... nosek do góry :)

Mugatko jak kuchenne sprawy?

wpadłam popatrzeć na ogrodowe zdjęcia raz jeszcze - ja niesmiało zaczęłam i u mnie wsadzać ;) teren mały a w marzeniach jeszcze ogródek warzywniczy i krzaki owocowe, więc lekko nie będzie ;)

Kamilcia kuchnia stoi w miejscu bo wzięliśmy się za układanie kostki pod domek ogrodowy .... i tym sposobem mamy wiele rzeczy rozbebranych a niewiele skończonych :) ale zawsze to do przodu ...

Pokaż co tam kombinujesz w ogródku ? jakie roślinki wsadzasz ?

ja również jestem ciekawa kuchennego efektu końcowego ;) na pewno wyjdzie cudnie !!

Kala mam nadzieje że do końca wakacji skończymy :) mnie pochłania ogródek w 100% wolnego czasu :)

Melduję iż nie było mnie ale jestem i zaglądam i lawendę podziwiam

Diana ... a już miałam lać za tak długą nieobecność :):p

Mugatko,

ja tak rzadko już zaglądam, bo nie mam takiej możliwości i dowiaduję się, że szalejesz w kuchni - super! Na zdjęcia ogrodu się nie załapałam :( Może następnym razem.

Pozdrawiam serdecznie http://emots.yetihehe.com/1/papa2.gif

sowawa mhmmm zdjęć z ogrodu nie usuwałam ... więc nie wiem czemu się nie załapałaś :) kuchnia małymi krokami ale wciąż do przodu :)

czemu tak rzadko zaglądasz ? problemy z netem ? z czasem ?

Mugatko, co słychać w kuchni? Kciuki pomagają? :) Szafeczka ze zdjęcia zapowiada super metamorfozę :yes:

Lawendy kwitną Ci cudnie :wiggle: widać czas i serce które wkładasz w ogród bo wszystko pięknie się rozrasta :rolleyes:

Twosiu :) kciuki chyba nie pomagają :) przynajmniej co do kuchni ....

robimy kilka rzeczy na raz i jakoś końca nie widać ...

*kuchnia się robi ....

*pod domek narzędziowy kostka się układa (znaczy mój M sam osobiście układa :jawdrop:ja troszkę pomagam :)

*domek narzędziowy leży w kawałkach i czeka aż się kostka ułoży ...

*ogródek rozbabrany :)

*dodatkowo wakacje ... chmara dzieci na podwórku i czas potwornie szybko płynący ... :)

ale nie ma co narzekać ... jak to wszystko skończymy to znowu będzie do przodu :)

Ku pamięci .... zakupy roślinkowe...

Hortensja biało-czerwone kwiaty PINKY WINKY

Hortensja bukietowa 'Vanille Fraise

Przetacznika Veronica spicata ‘Red Fox’.

PRZETACZNIK KŁOSOWY 'GOODNESS GROWTH'

ROZCHODNIK KARPACKI 'HERBSTFREUDE'

LAWENDA WĄSKOLISTNA 'Hidcote Blue Strain'

LILIOWIEC OGRODOWY 'STELLA DE ORO'

Marta no właśnie miałam Cię dziś "wywołać" bo dawno nie pokazywałaś nic z ogródka :)

Ciekawa jestem jak wyglądają u Ciebie floksy gdy już nie kwitną ? bo u mnie niektóre młodziaki przyschnięte są :(

Przetaczniki kwitły długo aż je jakiś grzyb dorwał bo u nas sporo padało :( (pytałam na wątku elfir):( ścięłam jeszcze kwitnące... opryskałam i podlałam jakimś grzybobójczym i czekam że może jeszcze coś z nich będzie ...

Vanille Fraise mam już jedną ... maleńką ... ma dwa kwiaty większe niż ona sama :) chcę więcej :)

Pokaż koniecznie parę fotek z ogródka :)

Mugatko,

no a ja żadnych zdjęć nie widzę. To nic z tego nie rozumiem http://emots.yetihehe.com/1/mysli.gif

Ja zaglądam w pracy, ale zablokowali stronę. Czasami uda mi się wejść, ale na dłuższą metę to dość męczące.

Czekam na fotki z ogrodu w takim razie. Może tym razem się załapię, jak łaskawie mi się pojawią ;)

Mugatko, no a ja żadnych zdjęć nie widzę. To nic z tego nie rozumiem http://emots.yetihehe.com/1/mysli.gif

Ja zaglądam w pracy, ale zablokowali stronę. Czasami uda mi się wejść, ale na dłuższą metę to dość męczące.

Czekam na fotki z ogrodu w takim razie. Może tym razem się załapię, jak łaskawie mi się pojawią ;)

nooo ja też nic z tego nie rozumiem ale za chwilę wrzucam tonę nowych zdjęć :)

Mugatko,

Nie było mnie z 3 m-ce a tu widzę kuchnia się u Ciebie szykuje?

Wiedziałam kiedy wrócić. :yes:

Trzymam kciuki i czekam na zdjęcia :lol2:

Ilu czasami pomachałaś w tym Twoim "niebycie" ale dobrze że już jesteś na stałe :)

Kuchnia mam nadzieję że do końca wakacji się skończy ... :)

Dzięki dziewczynki:hug: Teraz oczywiście już małego mam na rękach więc nie spróbuję ale jak tylko mi odpuści;) to poszukam tego od Dropki:yes:

Yuka dałaś radę ?

dziś z moim M prawie dokończyliśmy układanie kostki ... a to nie lada wyczyn jak na laików ... bo jest jej z tyłu domu około 40m2.....

stwierdziliśmy że szkoda kaski na płacenie fachowcom... wyedukowaliśmy się ... rękawice w dłoń i widzę światełko w tunelu ... jeszcze z jeden dzień roboty i będzie koniec :) warto było ... pewnie ze 2 tysiące zostało nam w portfelu :)

A jak już się po tej robocie doszorowałam to złapałam aparat w łapki i zaraz Was zasypię tysiącem jakże nudnych ogrodowych fotek...

Wybaczcie ale ja lubię do nich wracać w środku zimy więc... zaraz będą :)