Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

Słońce wiatrołap ma 1,80 na 2,80

martaibartek lustro kupione odrapane, przemalowałam na biało :)

Dropp Inn "żyrandol" to najtańsza lampa ogrodowa z LM :) nic lepszego nie wymyśliłam ale daje słabe światło, chyba będe musiała coś zmienić

Karolek witam :) też Cię podglądam, miło mi :)

Dziewczyny dzięki za same suuuuper komentarze, do niczego się nie przyczepicie ? :)

Yokasta długo szukałam jakiegoś chodniczka ale nie mogłam nic znaleźć, też nie do końca jestem zadowolona z tego pasiaka ale sprawdza się, jest ciężki, nie podwija się i jednak jak się wchodzi to tak ociepla klimat... może dacie jakąś inną propozycję dywaniku chodniczka ?

Dziś zawiesiłam zasłony w jadalni, wreszcie po pół roku :) niedługo Wam przedstawię kolejny fragmencik domku :)

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziś pożegnałam się z resztkami moich świątecznych dekoracji, pora na tulipany :)

Z sentymentu i żeby czasami sobie popatrzeć wklejam moje kiczowate figurki i co byście nie napisały moje drogie Panie i tak je kocham i co roku zamierzam rozstawiać na parapecie :) a jak już będe baaaardzo stara to dam je moim dzieciom, może też je ustawią na parapecie w okresie świąt... taki jest plan hehe

MOJE FIGURKI SWIATECZNE.jpg

02.jpg

IMG_0291.JPG

IMG_0297.JPG

IMG_0298.JPG

Edytowane przez mugatka

pysiaczek noooo wyluzuj :) będą tulipany, będą :) tylko jak ktoś mi schowa maszynę do szycia bo absorbuje cały mój czas, nie mam kiedy na kwiaciarnię napaść :) :)

Dorfi :welcome: mam nadzieje że będziesz zaglądać :)

Dziś troszkę moich "ARCYDZIEŁ" :)

IMG_0085.jpg

IMG_0538.jpg

IMG_0544.JPG

IMG_0568.JPG

IMG_0570.JPG

Edytowane przez mugatka

marta mąż jada obiady, spokojnie :) od czego są bary mleczne haha :) żartuje, jakoś daje radę, robię obiad na 3 dni :)

Ja to podchodzę do tego tak, jeden dzień MARNUJE na gotowanie, sprzątanie i temu podobne "przyjemności" a potem dwa dni szaleję z maszyną :)

Ale niestety ferie się kończą, a ja od wtorku już do pracy, buuu... A teaz w ogóle siedzę od 2 tygodni z chorym dzieckiem i mam sporo czasu dlatego się rozhulałam, kolejna w planach jest anielica tildowa, ale nie wiem czy podołam ... :)

Drop_Inn masówka nie wchodzi w grę bo mnie cieszy wszystko co nowe, jak bym miała uszyć 10 takich samych poduszek to nie było by to fajne :bash:

atena dzięki :)

Kasia koszyczki są banalnie proste, podklejam dwie warstwy fizeliny bo nie mogłam zdobyć sztywnej fizeliny. Podklejam tylko wierzch a na wnętrze staram się dać sztywną tkaninę

Tu jest doskonały tutorial: http://alizee-domalizee.blogspot.com/2010/01/lawendowa-podusia-siatka-torba-woreczki.html

Na tej bazie można uszyć też torebkę, łatwe i przyjemne...

Szkoda że nie zrobiłaś zdjęcia domku :( buuu

aaaaaaa i jeszcze fajny tutek co do wszywania suwaków, dla mnie to było horrorem ale do momentu kiedy nie nauczyłam się robić tego w ten sposób:

http://mojmalyswiatrobotek.blox.pl/2009/11/Jak-wszyc-poduszkowy-zamek.html

Miłego dnia dziewczyny :) dzięki za odwiedzinki u mnie :)

Edytowane przez mugatka

mmajeczkaa dziękuje

pysiaczku od początku ferii moja jedna córa choruje, siedzę z nią w domu i szyje :) ale niedługo koniec tego dobrego :(

Mój mąż zafundował mi witrynkę do łazienki i lampę :lol2::lol2::lol2:

http://img267.imageshack.us/img267/305/2595.jpg

By mugatka at 2011-12-31

http://img690.imageshack.us/img690/6469/1999072400.jpg

By mugatka at 2012-01-02

ale się cieszę :)

Dziś ostatnia podusia,może to nie skrome ale baaardzo mi się podoba, została mi tkanina po skróceniu zasłon LENDA z IKEA więc musiałam coś z nią zrobić.

Chowam maszynę na jakiś czas bo trochę dom mi się zaniedbał hehe :)

Koroneczka jest biała tylko wkład do poszewki mam jakiś żółty :)

02.JPG

IMG_0683.jpg

Edytowane przez mugatka

Dziękuje wszystkim za miłe słowa :)

marta koronka oczywiscie z allegro no bo skąd :)

czekam z niecierpliwością na moją komódkę a lampa dopiero za 10 dni buuu

Dziś byłam w Auchan, kupiłam fajne metalowe pudełeczka, znaczy ciasteczka w pudełeczkach ale nie o ciastka tu chodzi :)

Baaaardzo mi się podobają i kosztowały po 14 zeta :)

http://img202.imageshack.us/img202/2174/pudeeczkametalowe.jpg

By mugatka at 2012-01-26

Miałam kupiony do łazienki wieszaczek, już Wam pokazywałam... ale ciągle nie mogłam nic znaleźć na papier toaletowy więc kupiłam drugi wieszaczek, który mój zdolny mąż troszkę przerobił i służy jako wieszak do papieru, muszę chyba tylko pomalować tą białą rureczkę na szaro :)

Ja jestem zadowolona, mam komplecik :)

IMG_0620.JPG

05forum.jpg

Edytowane przez mugatka