mugatka 29.01.2012 18:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2012 (edytowane) No to zgodnie z obietnicą wklejam: zdjęcia i opis Kasi_sw 1. Na początek układam koronkę i sprawdzam ile mi jej potrzeba... 2. Następnie przeszywam pierwszą krawędź ....najlepiej zaczynać od kąta, bo później łatwiej to zakończyć w rogu... Jak dochodzę już do kolejnego kąta zatrzymuję maszynę i łapię koronkę tak żeby ułożyła się w kąt prosty.... 3. Złapaną część wywijam pod spód..... 4.Jak już ładnie ułoży się to pod spodem przeszywam dalej po tym złożeniu, żeby róg nie odstawał...szyję do przodu i wracam wstecznym ściegiem.... Jak wrócisz do kąta prostego szyjesz dalej kolejne ramie kąta...skoro już takie geometryczne nazewnictwo wprowadziłam Edytowane 17 Listopada 2016 przez mugatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 30.01.2012 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Mój mąż zawiesił mi moje ukochane doniczki w oknie jadalni Strasznie mi się podobają, chciałam je mieć od dawna a wreszcie wiszą... Ciekawe tylko czy i jak długo bluszcz w nich przeżyje Edytowane 17 Listopada 2016 przez mugatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dorfi 30.01.2012 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Na pewno przeżyje. Pięknie wygląda w oknie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 30.01.2012 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Mugatka u mnie bluszcze z małymi listkami też nie chcą rosnąć Doniczki wyglądają pięknie....jak je masz zamocowane tzn. do czego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
psosin 30.01.2012 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 A ja tu trafiłam dopiero teraz a tutaj tak pieknie! Mugatko ale zdolniacha z Ciebie! Ciekawa jestem dalszych pomieszczen;-) napewno nie jest tak zle skoro te co pokazałas so takie super!! bede podgladac;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 30.01.2012 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 oj oj oj... wpadłam w kolejny wątek zamiast obiad dzieciom gotować Witam Mugatko kolejny przytulny domek sie robi, nie do końca mój styl, ale i tak baardzo sie mi u Ciebie podoba, będę podglądać ... też lubię szyć, mam maszynę, ale wyciągam ja tylko do celów praktyczno-krawieckich jak wszycie zamka np... choć ostatnio maskę karnawałową córce obszyłam materiałem ( to sie wysiliłam ) przymierzam sie w myślach do uszycia sobie rolet rzymskich takich do sufitu przykręcanych, ale pojęcia nie mam co i jak ... Ty i Kasia_sw macie talent krawiecki, podziwiam was kobietki http://www.cosgan.de/images/midi/konfus/a040.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 30.01.2012 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Mugatko pięknie! tak jasno! spokojnie! cudowna jadalnia co to za kolor na ścianie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 30.01.2012 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Kasia_sw mąż wkręcił mi w nadproże okna kołki z białą pętelką zrobioną z kawałka plastikowej taśmy ot taki patencik... marta kolor to moja mieszanka, została mi farba ciemno szara z łazienki, domieszałam trochę beżowego i wyszedł jasniejszy i cieplejszy szary Atena i Dorfi dziękuje za miłe słówko psosin małymi kroczkami zmieniam moje wnętrza niedługo pokażę Wam całą jadalnie, tylko jeszcze troszkę ją dopracuje hehe vesila proszę nie głodzić dzieci Witam serdecznie i zapraszam, cieszę się że Ci się u mnie podoba a Tym bardziej że to nie do końca Twój styl, jak pisałaś Ja maszynę do szycia używam z kolei tylko dla przyjemności, jak mam wszyć suwak niosę do krawcowej Pozaglądam jutro do Was jak będe w pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 30.01.2012 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 Mugatko fajny patent z tymi doniczkami:jawdrop: Wyglądają super:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aga_dar 30.01.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Mugatka - szukalas ptaszka. Moze te Ci przypadna do gutu http://img534.imageshack.us/img534/3693/ptaszekq.jpg Edytowane 30 Stycznia 2012 przez aga_dar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 30.01.2012 23:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 (edytowane) Mugatko, doniczki śliczniusie, aczkolwiek jak dla mnie to za dużo tam się dzieje. Oczywiście moją opinią nie przejmuj się nic a nic, bo już Ci chyba pisałam, że ostatnio mam jakąś nieprzepartą potrzebę oczyszczania mojego pola widzenia z wszelkich ozdobników . Może mi przejdzie niedługo i kto wie, może znowu zatęsknię za ptaszkami i koronkami . A widziałaś to? http://2.bp.blogspot.com/-78R9KFIQxwg/TjV-wdB1XMI/AAAAAAAAQ-A/xEmTWBnNgGI/s640/CIMG2369-704790.JPG http://4.bp.blogspot.com/-NMSXKKDxPZI/TljjZvGrHDI/AAAAAAAAR34/nFGfrlQkrpg/s640/P5060739.jpg [obrazki wzięte stąd] Muszę Ci powiedzieć, że dobrą chwilę zastanawiałam się, gdzie by tu je upchnąć, bo są po prostu cudne, ale musiałabym dla nich zmienić całą misterną koncepcję mojej kuchni, nad którą myślę od dobrych paru miesięcy Edytowane 30 Stycznia 2012 przez barbe-cue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 30.01.2012 23:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2012 A, i oczywiście zapomniałam napisać o najważniejszym! Nie mam pewności, czy dla swoich bluszczyków wybrałaś akurat najlepsze miejsce... W naturze rosną w ocienionych, ciepłych i wilgotnych miejscach (pod drzewami), a tutaj wystawiłaś je na słońce, przeciągi i chłód od szyby... Mój najlepszy bluszcz rósł sobie gdzieś na szafie, w dalekim kącie. I chyba dobrze mu tam było przez ładnych parę lat. Niestety, dopadła go jakaś zaraza i zszedł był... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 31.01.2012 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Mugatko,jak bluszczyk na oknie nie da rady,będziesz mogła do doniczek włożyć kule z bukszpanu też będą świetnie wyglądać. Czy ja przegapiłam,czy Ty jeszcze nie pochwaliłaś się wiatrołapem??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 31.01.2012 10:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 barbe-cue no to ja mam odwrotnie niż Ty, jeszcze rok temu w życiu nie zawiesiłabym u siebie koronki, ptaszków i innych pierdółek, a teraz muszę uważać żeby nie wisiały wszędzie Inspiracje fajne, tą pierwszą znam a drugą pierwszy raz widzę Co do bluszczu to wiem że to nie najlepsze miejsce, jak zacznie marnieć to go zabiorę i wymyślę coś innego, dopytam jakiegoś "speca" co tam zawiesić bo ja morduje wszystko co zielone albo sztuczny bukszpan wg rady Pauli_71 To okno jest od wschodu więc słońca za dużo tam nie ma ale ... życie napisze ... oby przetrwał Paula przegapiłaś strona 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 31.01.2012 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Świetny kształt mają te ptaszki, które podrzuciła aga_dar. Naprawdę świetny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 31.01.2012 13:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 no właśnie aga_dar zapomniałam podziękować za szablon, o taki mi chodziło właśnie jutro będę próbować uszyć tego ptaszka DZIĘKUJE ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 31.01.2012 14:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Mugatko wiatrołap wyszedł ślicznie!!!Bardzo mi się podoba Ale ze mnie gapa,że go przegapiłam.Ja dzisiaj rozmajstrowywałam wieszaczek,który chcę pomalować na biało-czarno podobnie jak u Ciebie Dotychczas wisiał w korytarzu taki nijaki,ale ostatnio kupiłam nowy wieszak,więc ten chcę w łazience zamontować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 31.01.2012 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Brak czasu i nie często tu zaglądam ale jak już zajrze to jakie wspaniałości widzę, wiatrołap masz cudowny i okno jadalniane też ślicznie to wygląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 31.01.2012 15:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 (edytowane) Paula dzięki majstruj majstruj i efekty pokazuj diana bo ja cała w pąsach od tych pochwał http://emoty.blox.pl/resource/oups.gif Edytowane 31 Stycznia 2012 przez mugatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 31.01.2012 16:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2012 Nie wiem czy znacie ten blog ale ta Pani robi cuda, wklejam ku pamięci.http://femkedesigns.blogspot.com/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts