Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

przylesianka :welcome: i dziękuje :) ja zaczęłam szyć gdy trafiłam na wątek Kasi_sw, pozazdrościłam tych cudeniek :)

Jak na pierwszy raz to anielica fajnie Ci wyszła, też mnie kusiło uszyć ale jak oglądam te tildowe dzieła w necie to mi się odechciewa, wiem że nie podołam ...

ale chętnie uszyłabym jakieś lalki moim córom tylko jeszcze nie znalazłam nic prostego i fajnego zarazem :)

karolek miło że zajrzałaś i cieszę się że Ci się podoba ... :)

mój nowy nabytek, zawiśnie nad biurkiem w jadalni, bo brakuje tam półeczki na wszelkie "przydasie" .... na razie real foto bez aranżacji, wiecie zanim doczekam się powieszenia to pewnie troszkę potrwa...

ale jestem naprawdę mile zaskoczona bo czesto jest tak ze te fotografie w sklepach sa tak ładnie obrobione ze nijak się mają do rzeczywistosci, a tu miła niespodzianka bo półeczka naprawdę bardzo podoba mi się też "na żywo" :)

http://img859.imageshack.us/img859/1861/img0777x.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez mugatka

Mam pierwsze w życiu hiacynty, zakwitły chyba jakoś trochę dziko bo na długich gałązkach i tak się zaczęły przeginać że w końcu je ścięłam i wstawiłam do wazoniku...

Powiedzcie mi co teraz zrobic z cebulkami, które wciąż mają ładne zielone liście... ?

Jak je przechować, czy można wsadzić do ogródka ? czy obciąć już te zielone liście ???

Nic nie wiem na ten temat a w necie każdy pisze inaczej... macie jakieś doświadczenia w tym temacie ? :)

pachną obłędnie :)

http://img593.imageshack.us/img593/3357/img0767ku.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Powiedzcie mi co teraz zrobic z cebulkami, które wciąż mają ładne zielone liście... ?

Jak je przechować, czy można wsadzić do ogródka ? czy obciąć już te zielone liście ???

Mugatko, obetnij liście, wykop cebulkę z ziemi, przesusz kilka dni, zapakuj w gazetę i odłóż w chłodne miejsce. Do ogródka wsadza się we wrześniu-październiku, żeby zakwitły wiosną:D

Ja bym jeszcze chwilę potrzymała te liście żeby cebulka zdążyła się podkarmić ;) i oczywiście cebulkę można ożywić na nowo w domku ale w przyszłym roku. Tylko musisz ją przed wysadzeniem trochę przezimować w chłodnym miejscu, ona potrzebuje przechłodzenia żeby pobudzić ją do kwitnięcia :)

edit: znalazłam Ci małą instrukcję obsługi ;) co i jak

Edytowane przez TwoOfUs