Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dziękuje :) powiem Wam szczerze, może to nie skromne ale ... nie mogę się na nią napatrzeć...

przesadzam ją z miejsca w miejsce i chyba ..."zakochałam" się w niej ... :)

Chciałam sobie kupić ale ceny za te dopracowane tildy są wysokie, cieszę się że uszyłam bo to też troszkę inaczej niż kupna...

długo się do niej zbierałam, bo wyglądała na trudną, ale nie jest trudna, jest pracochłonna i tyle...

Muszę uszyć drugą dla drugiej córy :)

kubełku mogę Ci uszyć, nie ma problemu :)

wypełniam tym

http://allegro.pl/kulka-silikonowa-sztuczny-puch-do-poduszek-i2099021518.html

ale Kasia ma coś innego, zdobywa po znajomości, takie bardziej zbite i łatwiej wypełniać np wianki...

tymi kulkami idzie dość wolno :(

ale mi się dostała porcja miłych słów, lepsze to niż ciastko do kawy hehe :)

Dziękuje !

moooi już kiedyś był poruszany temat o wątku z rękodziełami u Kasi_sw, ale jakoś tak umarło śmiercią naturalną:)

Ale zawsze możesz założyć, hehe - naprawdę masz się czym chwalić :)

a powiedz jak zrobić tablicę, jakieś podpowiedzi ? jak mocujesz te tasiemki żeby były napięte i się nie przesuwały ? zszywaczem z tyłu ?

ja chcę zrobić taką tablicę ale pod spodem chcę zwykłą tablicę korkową,generalnie chodzi o to że ma wyglądać jak pele-mele a działać jak korkowa :)

To i tak masz cierpiliwość http://emoty.blox.pl/resource/bravojs0.gifbo ja jak pizgłam szmatami w kąt to tak zostały http://emoty.blox.pl/resource/wnerw.gif( chyba bardzo nie lubię tego zajęcia ;) ). Jednak będę jeszcze próbować ;). Też mi się marzy taka anielica....ni jak trzeba przeprosić maszynę i do szycia....

ale mi się dostała porcja miłych słów, lepsze to niż ciastko do kawy hehe :)

Dziękuje !

moooi już kiedyś był poruszany temat o wątku z rękodziełami u Kasi_sw, ale jakoś tak umarło śmiercią naturalną:)

Ale zawsze możesz założyć, hehe - naprawdę masz się czym chwalić :)

a powiedz jak zrobić tablicę, jakieś podpowiedzi ? jak mocujesz te tasiemki żeby były napięte i się nie przesuwały ? zszywaczem z tyłu ?

ja chcę zrobić taką tablicę ale pod spodem chcę zwykłą tablicę korkową,generalnie chodzi o to że ma wyglądać jak pele-mele a działać jak korkowa :)

mugatko tu masz tutorial jak zrobić pele mele.

Ja również używam takera (fachowo - chyba- zszywacza tapicerskiego;)) aha i najpierw przyszywam nitką żeby się nie przesuwały, potem te nici usuwam.

Mugatko Witam się u Ciebie :) !!!!!

Jestem pod ogromnym wrażeniem tego co wychodzi z pod Twoich rąk http://emoty.blox.pl/resource/szczena.gif

Wszystko cudne, dopracowane i tak piękne................

Ostatnie dzieło - Anielica (bo to są małe dzieła sztuki :yes:) jest BOSKA.

Będę zaglądać by nacieszyć oko :lol:

Pozdrawiam

asiulkowo ja też na początku wypychałam wkładami z poduszek :) ale na dłuższą mete się to jednak nie opłaca ...

Andżelika przeproś się z maszyną i czekamy na Twojego aniołka :)

agawi córa nawet do szkoły poszła z aniołem... ku mojej radości :)

Dropciu nie skromnie powiem ze byłam z siebie dumna, bo myślałam że nie podołam ... naprawdę...

moooi dziękuje za linka :)

admete :welcome: nooo bardzo się cieszę że do mnie zajrzałaś, wpadnij od czasu do czasu i czuj się jak u siebie :)