Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Gość Konto usunięte na żądanie
Witam się serdecznie :welcome: Podglądam i jestem pełna zachwytu :jawdrop: Też choruję na tildy i wiem, że kiedyś uszyję , na razie przymierzam się do wianka wg instrukcji Kasi_sw.

martaibartek w przypadku tej spódniczki to nawet ciężko mówić o szyciu, to tylko wiązanie supełków, ja już zamówiłam tiul, będe robić spódniczkę dla córy :) na pewno jest paskudnie czasochłonna :)

Mugatko....cały wieczór nadrabiam i czytam twój wątek....o mamuniu, jakie piękne rzeczy szyjesz!!!! Podziwiam cię i twoje zdolności:)

Piękne wnętrza....ciepłe i klimacik cudny:)

bogumil witam serdecznie i cieszę się że Ci się podoba :) nie mam za co na razie dalej urządzać więc sobie szyje co nie co :)

Rany, Mugatko,

cudowne są te Twoje tildy:)

mada pochwała z Twoich ust to miód na moje serce, hehe

Się zgadzam:yes::yes::D No zdolnaicha z Ciebie i już mugatko- i uszyje i ciacho upiecze:wiggle:

nooo ciacho to dzięki Tobie, a ja mam pyszny przepis na szarlotkę jak kiedyś mnie najdzie to upiekę pokażę i podzielę się przepisem :)

a teraz właśnie pije kawkę i wcinam marchewkowe :)

Mugatko, ale zdolniacha z Ciebie (wiem, że znów się powtarzam, ale jak Cię tu nie komplementować?) :D

Cudne są te Twoje laleczki. I jakie dopracowane. :o Najbardziej rozbrajają mnie te ich skarpetki, no i koronkowa "bielizna". :lol2:

no właśnie Dropciu jak nie ma tych gatek i getrów to jakoś tak nie dokończone mi się wydają ... więc u mnie chyba zawsze tak będzie... tylko niedługo moja młodsza córa zostanie bez skarpetek ... :)

Witam się serdecznie :welcome: Podglądam i jestem pełna zachwytu :jawdrop: Też choruję na tildy i wiem, że kiedyś uszyję , na razie przymierzam się do wianka wg instrukcji Kasi_sw.

sim :welcome: to całe szycie jest tak naprawdę proste - chęci trzeba troszkę, zapału i wiary w siebie... jak jak widziałam na początku dzieła Kasi to nie wierzyłam że uda mi się coś tak pięknego uszyć, nawet u Kasi kupiłam woreczek i poduchę na krzesło a potem spróbowałam i jakoś powoli to idzie ... :)

Edytowane przez mugatka

Andżelika pantalony- mam szablon i szyje się je banalnie prosto, getry to skarpetki mojej córki, same ściągacze, jeden szew i gotowe :)

włosy to mhmmm... są w sklepach z ozdobami do włosów takie gumki z włosami coś TAKIEGO - podpowiadam bo sama szukałam jakiegoś pomysłu w necie i nie znalazłam... może komuś się przyda takie info ...

Chyba :oops::oops::lol: zdecydowanie stanę w tej kolejce po Tildę coś mi się wydaje bardzo, ale to bardzo skomplikowana :p praca z tym szyciem.

Aaaa przyszłam na kawałek Twojego ciacha ;) i zastałam zamkniętą kawiarenkę ;) :hug:

nooo ciacho to dzięki Tobie, a ja mam pyszny przepis na szarlotkę jak kiedyś mnie najdzie to upiekę pokażę i podzielę się przepisem :)

ateraz właśnie pije kawkę i wcinam marchewkowe :)

To smacznego kochana:wiggle: Czekam na szarlotkowy przepis, bo uwielbiam:rolleyes::wiggle:

a ja mam pyszny przepis na szarlotkę jak kiedyś mnie najdzie to upiekę pokażę i podzielę się przepisem :)

Mugatko ja bardzo proszę o ten przepis na szarlotkę....uwielbiam szarlotkę:rolleyes::rolleyes:

O Twoim szyciu to ja już nic nie napiszę,bo co tu można napisać......można tylko patrzeć i wzdychać:rolleyes:

mmajeczka oto przepis...

Szarlotka

4 jajka (piana z białek)

3 szklanki mąki

cukier waniliowy

1/2 szklanki cukru pudru

250 gr masła roślinnego (temperatura pokojowa)

4 łyżeczki proszku do pieczenia

* wszystko (oprócz białek oczywiście) wrzucam do dużej miski ( nie cierpię stolnicy :p)

mieszam łapką, trochę zagniatam, czasami się zagniecie a czasami nawet po solidnym wymieszaniu jest sypkie, ale to nie ma znaczenia...

nawet lepiej jak pozostanie sypkie, łatwiej równomiernie rozkładać, dzielimy ciasto mniej więcej na dwie części...

jak jest sypkie to takie nakładam na blachę wyłożoną papierem i ugniatam łapką, na to marmoladę (ja kupuje BAKALAND) posypuje cynamonem

teraz warstwa z białek (ubijamy na sztywno i na końcu dodajemy 1/2 szklanki cukru pudru)

i na wierzch druga część ciasta, jak jest sypkie to łatwo to posypać ...

Forma 25x30 czas 50 minut 170 stopni

mam nadzieję że upieczesz, pokażesz i że będzie smakowało ... :)

dziewczyny a jak myślicie za ile mogłabym wystawić takie anioły na allegro ? one są wielkie, mają około 60 cm... pracy jest około 5 godzin nad jednym :(

czy to się w ogóle sprzedaje ? :)

sie nie znam :no:, ale jak policzymy 10zł/godz wyjdzie 50zł, spróbuj coś koło tej ceny na początek i zobaczysz czy i jak szybko sie sprzeda...:)

Mugatka Twoje lalki są przepiekne :) ja nadal nie mam odwagi sie za nie zabrać...a raczej czasu mi brak ;)

Co do ceny za taką lalkę, to policz ile wyszło Ci za materiały, które użyłaś i oczywiście czas, który na to poświęciłaś. Pamiętaj, że trzeba canić swoją pracę i czas ;)

Mugatko baletnica równie cudna.

Drop inn ale trafiłaś z ceną :D Chociaż są też tańsze... Ale nieciekawe.

http://allegro.pl/lalka-66cm-vintage-ladniejsza-niz-tilda-prezent-i2180009372.html

Agawi dokładnie - ale to wina rękodzielniczek, ponieważ aby sprzedać - zaniżają ceny. A wiadomo, wystarczy, że jedna się nie szanuje i ceny wszystkim muszą lecieć. Za 5 godzin pracy to takie minimum te 59zł, myślę, że 10zł na godzinę to już nie jest zbyt wysoka stawka. Ale cóż - nic nie poradzisz :)

Edytowane przez kami1227