agawi74 06.03.2012 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Rany, Mugatko, cudowne są te Twoje tildy:) Się zgadzam:yes: No zdolnaicha z Ciebie i już mugatko- i uszyje i ciacho upiecze:wiggle: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 06.03.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2012 Mugatko, ale zdolniacha z Ciebie (wiem, że znów się powtarzam, ale jak Cię tu nie komplementować?) Cudne są te Twoje laleczki. I jakie dopracowane. Najbardziej rozbrajają mnie te ich skarpetki, no i koronkowa "bielizna". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 07.03.2012 07:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQt8yq8E_7mfb0b8w_GtCB2zhUmuO6fnRZeiM8qG4OvEoznQ_Gz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Konto usunięte na żądanie 07.03.2012 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Witam się serdecznie Podglądam i jestem pełna zachwytu Też choruję na tildy i wiem, że kiedyś uszyję , na razie przymierzam się do wianka wg instrukcji Kasi_sw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 07.03.2012 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 martaibartek w przypadku tej spódniczki to nawet ciężko mówić o szyciu, to tylko wiązanie supełków, ja już zamówiłam tiul, będe robić spódniczkę dla córy na pewno jest paskudnie czasochłonna Mugatko....cały wieczór nadrabiam i czytam twój wątek....o mamuniu, jakie piękne rzeczy szyjesz!!!! Podziwiam cię i twoje zdolności:) Piękne wnętrza....ciepłe i klimacik cudny:) bogumil witam serdecznie i cieszę się że Ci się podoba nie mam za co na razie dalej urządzać więc sobie szyje co nie co Rany, Mugatko, cudowne są te Twoje tildy:) mada pochwała z Twoich ust to miód na moje serce, hehe Się zgadzam:yes: No zdolnaicha z Ciebie i już mugatko- i uszyje i ciacho upiecze:wiggle: nooo ciacho to dzięki Tobie, a ja mam pyszny przepis na szarlotkę jak kiedyś mnie najdzie to upiekę pokażę i podzielę się przepisem a teraz właśnie pije kawkę i wcinam marchewkowe Mugatko, ale zdolniacha z Ciebie (wiem, że znów się powtarzam, ale jak Cię tu nie komplementować?) Cudne są te Twoje laleczki. I jakie dopracowane. Najbardziej rozbrajają mnie te ich skarpetki, no i koronkowa "bielizna". no właśnie Dropciu jak nie ma tych gatek i getrów to jakoś tak nie dokończone mi się wydają ... więc u mnie chyba zawsze tak będzie... tylko niedługo moja młodsza córa zostanie bez skarpetek ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 07.03.2012 07:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 (edytowane) Witam się serdecznie Podglądam i jestem pełna zachwytu Też choruję na tildy i wiem, że kiedyś uszyję , na razie przymierzam się do wianka wg instrukcji Kasi_sw. sim to całe szycie jest tak naprawdę proste - chęci trzeba troszkę, zapału i wiary w siebie... jak jak widziałam na początku dzieła Kasi to nie wierzyłam że uda mi się coś tak pięknego uszyć, nawet u Kasi kupiłam woreczek i poduchę na krzesło a potem spróbowałam i jakoś powoli to idzie ... Edytowane 7 Marca 2012 przez mugatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Juszczakówka 07.03.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Andżelika pantalony- mam szablon i szyje się je banalnie prosto, getry to skarpetki mojej córki, same ściągacze, jeden szew i gotowe włosy to mhmmm... są w sklepach z ozdobami do włosów takie gumki z włosami coś TAKIEGO - podpowiadam bo sama szukałam jakiegoś pomysłu w necie i nie znalazłam... może komuś się przyda takie info ... Chyba :oops: zdecydowanie stanę w tej kolejce po Tildę coś mi się wydaje bardzo, ale to bardzo skomplikowana praca z tym szyciem. Aaaa przyszłam na kawałek Twojego ciacha i zastałam zamkniętą kawiarenkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moooi 07.03.2012 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Myślę i ja mugatko o tiulowej spódniczce, nawet już tiul mam, a jakoś nie mogę się zebrać w kupę i uszyć. Możejak zobaczę Twoją to się zmobilizuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.03.2012 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 nooo ciacho to dzięki Tobie, a ja mam pyszny przepis na szarlotkę jak kiedyś mnie najdzie to upiekę pokażę i podzielę się przepisem ateraz właśnie pije kawkę i wcinam marchewkowe To smacznego kochana:wiggle: Czekam na szarlotkowy przepis, bo uwielbiam:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 07.03.2012 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Ale cudna ta baletnica Piękna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joasiah 07.03.2012 14:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 mugatko ależ ty zdolniacha jesteś !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 07.03.2012 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 a ja mam pyszny przepis na szarlotkę jak kiedyś mnie najdzie to upiekę pokażę i podzielę się przepisem Mugatko ja bardzo proszę o ten przepis na szarlotkę....uwielbiam szarlotkę:rolleyes: O Twoim szyciu to ja już nic nie napiszę,bo co tu można napisać......można tylko patrzeć i wzdychać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 07.03.2012 15:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 dziewczyny a jak myślicie za ile mogłabym wystawić takie anioły na allegro ? one są wielkie, mają około 60 cm... pracy jest około 5 godzin nad jednym czy to się w ogóle sprzedaje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 07.03.2012 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 mmajeczka oto przepis... Szarlotka 4 jajka (piana z białek) 3 szklanki mąki cukier waniliowy 1/2 szklanki cukru pudru 250 gr masła roślinnego (temperatura pokojowa) 4 łyżeczki proszku do pieczenia * wszystko (oprócz białek oczywiście) wrzucam do dużej miski ( nie cierpię stolnicy ) mieszam łapką, trochę zagniatam, czasami się zagniecie a czasami nawet po solidnym wymieszaniu jest sypkie, ale to nie ma znaczenia... nawet lepiej jak pozostanie sypkie, łatwiej równomiernie rozkładać, dzielimy ciasto mniej więcej na dwie części... jak jest sypkie to takie nakładam na blachę wyłożoną papierem i ugniatam łapką, na to marmoladę (ja kupuje BAKALAND) posypuje cynamonem teraz warstwa z białek (ubijamy na sztywno i na końcu dodajemy 1/2 szklanki cukru pudru) i na wierzch druga część ciasta, jak jest sypkie to łatwo to posypać ... Forma 25x30 czas 50 minut 170 stopni mam nadzieję że upieczesz, pokażesz i że będzie smakowało ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 07.03.2012 15:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 dziewczyny a jak myślicie za ile mogłabym wystawić takie anioły na allegro ? one są wielkie, mają około 60 cm... pracy jest około 5 godzin nad jednym czy to się w ogóle sprzedaje ? sie nie znam , ale jak policzymy 10zł/godz wyjdzie 50zł, spróbuj coś koło tej ceny na początek i zobaczysz czy i jak szybko sie sprzeda... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mmajeczkaa 07.03.2012 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Dzięki Mugatko za przepisik:wiggle: Ja robię praktycznie tak samo,tylko zamiast marmolady daję starte na tarce jabłka......pyszne jest:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 07.03.2012 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Mugatka Twoje lalki są przepiekne ja nadal nie mam odwagi sie za nie zabrać...a raczej czasu mi brak Co do ceny za taką lalkę, to policz ile wyszło Ci za materiały, które użyłaś i oczywiście czas, który na to poświęciłaś. Pamiętaj, że trzeba canić swoją pracę i czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 07.03.2012 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 mugatko, ja bym spróbowała wystawić za 59 zł. Zobaczysz jakie będzie zainteresowanie, w razie czego cenę zawsze można zmienić. A za 5h pracy to i tak bardzo dobra oferta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 07.03.2012 21:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2012 Mugatko spróbuj znaleźć coś podobnego na Allegro i porównać ceny. Rękodzieło jest piękne, ale niestety często niedoceniane:mad: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kami1227 08.03.2012 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2012 (edytowane) Mugatko baletnica równie cudna. Drop inn ale trafiłaś z ceną Chociaż są też tańsze... Ale nieciekawe. http://allegro.pl/lalka-66cm-vintage-ladniejsza-niz-tilda-prezent-i2180009372.html Agawi dokładnie - ale to wina rękodzielniczek, ponieważ aby sprzedać - zaniżają ceny. A wiadomo, wystarczy, że jedna się nie szanuje i ceny wszystkim muszą lecieć. Za 5 godzin pracy to takie minimum te 59zł, myślę, że 10zł na godzinę to już nie jest zbyt wysoka stawka. Ale cóż - nic nie poradzisz Edytowane 8 Marca 2012 przez kami1227 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts