Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

Gość Konto usunięte na żądanie
Mugatko, wystawiaj na allegro, bo Twoje lalki są naprawdę prześliczne. Czy masz jakiś tutorial wg którego się wzorowałaś? Ja muszę tak na pierwszy raz mieć takie łopatologiczne "krok po kroku" :cool:.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

nie byłam pysiaczku bo ciągle mi nie po drodze i chyba już w tym miesiącu nie będe bo jakoś zrobiło się krucho w portfelu, ale będe na pewno na początku kwietnia możesz robić listę :)

dziękuje za wszystkie porady co do cen, a co do lalek mogę Wam zrobić tutka przy szyciu następnej bo już moja córa sobie zażyczyła lalkę w czerwieni w białe groszki :)

ale wiecie co... z tymi anielicami to jest tak jakoś dziwnie że człowiek nie chce się z nimi rozstać, jak pomyślę że miałabym ją spakować i wysłać to serce mi się kroi ...

proszę się nie śmiać, normalna jestem (chyba) z serduszkami, poduszkami tak nie miałam ale z tymi lalami tak mam... siedzą sobie na półeczce i cieszą oko...

muszę to jeszcze przemyśleć...

:jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Jakie śliczne lale!!! jakie dopracowane!!! jakie leginsy mają :jawdrop:

59 zł to wcale nie dużo, jak tylko zechcesz się z nimi rozstać, to śmiało tyle wołaj!

no piękne są!

kurde, rodzę córkę...przy takich lalach nie wiem czy to dobry pomysł...

pozdrawiam

Gość Konto usunięte na żądanie
nie byłam pysiaczku bo ciągle mi nie po drodze i chyba już w tym miesiącu nie będe bo jakoś zrobiło się krucho w portfelu, ale będe na pewno na początku kwietnia możesz robić listę :)

dziękuje za wszystkie porady co do cen, a co do lalek mogę Wam zrobić tutka przy szyciu następnej bo już moja córa sobie zażyczyła lalkę w czerwieni w białe groszki :)

ale wiecie co... z tymi anielicami to jest tak jakoś dziwnie że człowiek nie chce się z nimi rozstać, jak pomyślę że miałabym ją spakować i wysłać to serce mi się kroi ...

proszę się nie śmiać, normalna jestem (chyba) z serduszkami, poduszkami tak nie miałam ale z tymi lalami tak mam... siedzą sobie na półeczce i cieszą oko...

muszę to jeszcze przemyśleć...

Ja chyba też nie mogłabym się z nimi rozstać :rolleyes: Już je widzę, jak sobie siedzą jedna obok drugiej z nogami założonymi :rolleyes:. Ostatnio widziałam tildy w Tkmaxxie (po 36 zł), ale one się nie umywały do Twoich.

Two no właśnie nie do końca tak jest, myślę że mały procent ludzi zachwyca się takimi rękodziełami...

i przy tej fali chińszczyzny która nas zalewa to te tildy są po prostu za drogie... ja to rozumiem, wiem skąd ceny u Kasi czy innych tworzących rękodzieła... drogie materiały na które w dodatku trzeba polować w necie, droga przesylka i mnóstwo poświęconego czasu ...

a koleżanki mojej córy wcale się nimi aż tak bardzo nie zachwycają, na tle Barbi niestety wypadają słabo :)

Mugatko myślę, że powoli i do nas dojdzie moda na rzeczy ręcznie robione i wówczas zaczną być doceniane. Niektórzy mają jeszcze PRL-owskie skojarzenia, kiedy to nie można było nic kupić i trzeba było szyć. Teraz to czysta przyjemność:rolleyes: A zdobycie niektórych tkanin momentami graniczy z cudem. Bywało, że pojawiła się jakaś ekstra tkaninka, zanim wymyśliłam ile mi trzeba to już jej nie było:mad: Nauczyło mnie to troszkę szybciej podejmować decyzje...

a koleżanki mojej córy wcale się nimi aż tak bardzo nie zachwycają, na tle Barbi niestety wypadają słabo :)

No tak nie ma jak Barbie modelka :p Ja miałam tylko jedną Barbie a i tak moją ulubioną lalką była szmacianka wypełniona gorczycą :D

A może poszyjesz ubranka dla Basiek :) Pamiętam że jak byłam mała zawsze naciągałam mamę na szycie lalkom płaszczyków i sukienek a potem sama robiłam im sweterki na szydełku :)

Two szycie ubranek jakoś mnie nie kręci :) zresztą ja zauważyłam że w ogóle lubie szyć coś co robie raz, może dwa... później mnie to męczy...

agawi wystawiłam je na deccori, kilka osób pytało ale jak podałam cenę to koniec :) ale po tym doświadczeniu stwierdziłam że ich nie sprzedam, prawda jest taka że juz takich samych nie uszyję, bo mi sie nie bedzie chciało, wiec zostawiam i kolekcjonuje ... szkoda sprzedać coś za grosze gdy się włożyło w to mnóstwo pracy i serca... zrobimy u córy w pokoju półeczkę i będziemy je tam gromadzić :p

marta dzięki za info :)

*dziś naszyłam poszewek, 4 na zamówienie, dwie już z rozpędu :) ale chyba mam ich dość na jakiś czas... nic specjalnego ale wklejam :)

dwie już kiedyś widziałyście, szyłam podobne :)

01.jpg

04.jpg

08.jpg

IMG_0970.jpg

Edytowane przez mugatka

śliczne poszewki,

nie zniechęcaj sie z tymi tildowymi lalami, są takie cudne, uszyj jeszcze parę, ale juz myślą o sprzedaży i nie będzie potem żal sprzedać, dobre zdjęcie/ujęcie też ma wpływ na sprzedaż;

moja córa to juz nastolatka, szkoda bo bym przygarnęła jedna tilde z falbankami

vesila ja się nie zniechęcam, po prostu to bardzo pracochłonne w stosunku do zarobku, podziwiam dziewczyny które szyją te tildy na sprzedaż... ale pewnie jak się uszyje 20 to idzie coraz szybciej :) ja się z nimi strasznie "pieszczę" :) zresztą to moje hobby a nie praca zarobkowa :)

admete dziękuje :)

biorę się dzisiaj za damę w czerwieni ... dziś mam związane ręce kreatywności, córka postraszyła że ona o wszystkim będzie decydować :)

aż się boję ... :p