Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Bardzo, bardzo dziękuje za tyle miłych życzeń :)

Nie dam rady dziś odwiedzić wszystkich moich ulubionych wątków i każdemu z osobna zostawić życzeń:(

Życzę więc wszystkim odwiedzającym mój wątek ...

Zdrowych i Wesołych Świąt Wielkanocnych, spędzonych w gronie najbliższych

i dziękuje że jesteście :)

http://img560.imageshack.us/img560/4769/zyczeniawielkanocne2011.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez mugatka

jeszcze raz dziękuje za tyle życzeń :)

u nas obecnie na tapecie dylemat "domku dla dzieci"

Mam dwa typy, muszę to zrobić w cenie max 1600 zł i nie mogę się zdecydować :)

Oba są podobne gabarytowo (wysokość w szczycie około 170cm)... skłaniam się ku temu z drabinką żeby nie stał bezpośrednio na ziemi...

macie jakieś doświadczenia w sprawie drewnianych domków dla dzieci ?

http://img441.imageshack.us/img441/7176/fzd971.jpg

By mugatka at 2012-04-10

http://img138.imageshack.us/img138/9539/2232249812.jpg

By mugatka at 2012-04-10

...... dylemat "domku dla dzieci"

Mam dwa typy, muszę to zrobić w cenie max 1600 zł i nie mogę się zdecydować :)

Oba są podobne gabarytowo (wysokość w szczycie około 170cm)... skłaniam się ku temu z drabinką żeby nie stał bezpośrednio na ziemi...

macie jakieś doświadczenia w sprawie drewnianych domków dla dzieci ?

http://img441.imageshack.us/img441/7176/fzd971.jpg

By mugatka at 2012-04-10

Nasze dzieciaczki mają ten domek z drewpacku, dokładnie ten sam model, tyle że zamiast okien z szybką zamówiliśmy okiennice, no i pod oknami wiszą doniczki ;), co do ustawiania na ziemi to zostały nam pustaki "emki" i właśnie na nich ten domek ustawiliśmy. Dzieciaki są bardzo zadowolone, a w okresie zimowym służy nam jako składzik na zabawki podwórkowo-ogrodowe ;D

Ten pierwszy domek fajny, a z okiennicami, o których pisze Waldek będzie sielsko i romantycznie:)

A ja mam pytanie z tej samej branży-będziemy kupować pergole na tył działki, ja bardziej skłaniam się nawet do takich deskowanych, a nie lamelkowych.

Problem następujący-czym malować, żeby miało fajny wygląd i nie zeszło po 1 sezonie? Reklam preparatów jest mnóstwo-tylko który kupić...

Mugatko, będę miała 10szt. po 1.8m do pomalowania obustronnie...

Widziałam w brico(to jedyne co w moim mieście jest) Sadolin 10l.za 159zł.Piszą, że daje 6lat ochrony...

Macie doświadczenia, podzielcie się proszę:)

miłego słonecznego dnia

Ten pierwszy domek fajny, a z okiennicami, o których pisze Waldek będzie sielsko i romantycznie:)

A ja mam pytanie z tej samej branży-będziemy kupować pergole na tył działki, ja bardziej skłaniam się nawet do takich deskowanych, a nie lamelkowych.

Problem następujący-czym malować, żeby miało fajny wygląd i nie zeszło po 1 sezonie? Reklam preparatów jest mnóstwo-tylko który kupić...

Mugatko, będę miała 10szt. po 1.8m do pomalowania obustronnie...

Widziałam w brico(to jedyne co w moim mieście jest) Sadolin 10l.za 159zł.Piszą, że daje 6lat ochrony...

Macie doświadczenia, podzielcie się proszę:)

miłego słonecznego dnia

Sadolin szczerze polecam. Do tego, że konserwuje super to jeszcze jest na prawdę wydajny. Nasza huśtawka ma już 10 lat i nie koroduje nigdzie. pomalowałam na pierwszy raz x2 i potem po 5 latach znowu x1. Teraz jej się należy znów malowanie :)

Mugatko domek ten pierwszy :) Słodki jest, a okiennice na pewno jeszcze dodadzą mu uroku.

Oj, jaki ja mam sentyment do takich domków :)

Pamiętam jak dawno temu, kiedy u nas jeszcze wielu rzeczy nie było, tata przywoził z zagranicy piękne kolorowe katalogi marketów budowlanych. Przechowywałam je wszystkie w honorowym miejscu i przeglądałam jak zaczarowana (łącznie z wiertarkami i kosiarkami :lol2:), a moim ulubionym działem był właśnie ten z drewnianymi domkami. Ależ mi się taki marzył, eh...

Sadolin szczerze polecam. Do tego, że konserwuje super to jeszcze jest na prawdę wydajny. Nasza huśtawka ma już 10 lat i nie koroduje nigdzie. pomalowałam na pierwszy raz x2 i potem po 5 latach znowu x1. Teraz jej się należy znów malowanie :)

Mugatko domek ten pierwszy :) Słodki jest, a okiennice na pewno jeszcze dodadzą mu uroku.

a ten Sadolin to miałaś Lakierobejcę impregnującą, czy sam impregant z woskiem??

i ile na te 10płotów mi zejdzie tego towaru?wydajne toto?:)

pozdrawiam

mhmm... dziękuje wszystkim za pomoc i opinie :)

Dropciu ja też zawsze marzyłam o takim domku ale za moich czasów to było mało realne...

Uparłam się że moje córy będą miały domek no i będą :) już za 2 tygodnie .... (mam córeczki w wieku 6 i 2 latka)

Wszyscy byliście za domkiem nr 1 a u nas skończyło się jednak na domku 2... mam nadzieję że jak go "odstroję" to Wam też się spodoba...

Jest wyższy od tej jedyneczki i jak się okazało robią go w moich okolicach, więc w cenie 1500 zł mam domek, transport i montaż...

na tarasie będą doniczki z kwiatkami... odmalujemy go i myślę że jakoś będzie wyglądał ... :)

najgorzej że moja 6-latka ma obiecane że sama zdecyduje o kolorach itp i codziennie słyszę inne zdanie, miał już być w kolorach tęczy, potem biały w kolorowe kwiatki aż boję się pomyśleć na czym się skończy ... :rolleyes: