Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

dzięki dziewczyny za te miłe słowa - jak zwykle człowiek obrasta tu w piórka :)

ja ? sklep ? raczej nie ... bo mnie cieszą tylko pojedyńcze egzemplarze, jak mam uszyć drugi raz to samo to już nie jest zabawne... :no:

a zdarzyło mi się szyć już 12 takich samych szarych poszewek :( i powiedziałam sobie że nigdy więcej...

tak więc sklep nie, ale wystawiam czasami swoje pojedyńcze "dzieła" na allegro :) zapraszam

na domek dla dzieciaczków czekamy ... chyba ja bardziej czekam niż córy ;)

chciała bym tam poszaleć wnętrzarsko haha, metraż nieduży (2mx2m) więc może dam radę :)

Edytowane przez mugatka

Vesila dziękuje :)

moooi jak tu zajrzysz kochana to daj mi kilka porad co do pikowania, plissss :(

pikowałam ostatnio mały kawałek 50x50 w środku ocieplinka i wszystko mi się brzydko pościągało, pomarszczyło ...

jakieś porady ekspertki w tej dziedzinie ? :)

Vesila dziękuje :)

moooi jak tu zajrzysz kochana to daj mi kilka porad co do pikowania, plissss :(

pikowałam ostatnio mały kawałek 50x50 w środku ocieplinka i wszystko mi się brzydko pościągało, pomarszczyło ...

jakieś porady ekspertki w tej dziedzinie ? :)

OOOO, jestem, jestem:) ale czy ekspertką to raczej nie:no: hihiih

Ale coś zaradzimy:) Szpilki to podstawa żeby ci się nie przesuwało, jak dobrze pospinasz to potem nie powinnaś mieć problemu ze ściąganiem czy marszczeniem materiału. I ważne jak spinasz żeby spojrzeć i z drugiej strony czy równo wyszło. Jak będziesz miała w miarę gęsto przy szpilkowane to mniejsze prawdopodobieństwo prucia;) Chociaż czasem nie wiem jakbyś pospinała i tak się coś skrzywi i trzeba pruć... Ja też to mam;) A, i jeszcze łatwiej pikować materiały w kratkę czy paski, sprawdzone;) Moje flamastry znikają zanim zacznę szyć:mad: A po kratce czy linii łatwiej się szyje.