Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

witaj!

ale u Ciebie jest cudownie! podoba mi się absolutnie wszystko! W łazience zakochałam się całkowicie <3 cudowne płytki, witrynka, żyrandol, kwietnik.

Jadalnia też podoba mi się niesamowicie - okrągły stół z obrusem w kropki, coś zdecydowanie dla mnie :) Półeczka na przydasie też piękna! tylko chyba ciut za mała na wszystkie przydasie ;D

Widzę że mamy podobną pasję - szycie. Tobie wychodzi to pięknie. Zakochałam się w szarej tkaninie w kropki :)piękne serduszka, tildowy domek, falbanki, aniołki (też jako włosy używam włóczki), po prostu wszystko mi się podoba :)

Dzięki dziewczynki za życzenia :)

Marta ja nie mam co pokazywać przed domem więc nie pokazuje :) Tobie do pięt nie dorastam...

może kiedyś coś z tym zrobię :) posadziłam na razie przy siatce kilka pęcherznic, kaline i jaśmin - to ma stanowić żywopłot kiedyś tam ... jak urośnie ...

a pomiędzy tymi krzewami chciałabym dosadzić hosty ... ale ja się na tym w ogóle nie znam... nie wiem czy to dobrze czy źle ale ... coś tam próbuje... uczę się na błędach... nie mam za bardzo czasu robić dyplomu z ogrodnictwa :( i chyba też za bardzo za tym nie przepadam... ale to ponoć z wiekiem przychodzi ... :)

aaaaaaaaaaaaa domek będzie po majówce :)

Mollik :welcome:witam Cię serdecznie i dziękuje za wszystkie miłe słowa, a Ty co tam sobie szyjesz ? :)

Edytowane przez mugatka

Mollik śliczne rzeczy zobaczylam na twoim blogu :)

ajpi dziękuje :)

a ja zaczynam uzupełniać doniczki kwiatami :)

zawsze miałam najwięcej surfinii ale denerwuje mnie codzienne obrywanie zwiędłych kwiatków i one się strasznie kleją :( brrr

w tym roku kupiłam sadzonki million bells i lobelii zwisającej ...

mają wyglądać tak... a jak będzie to życie napisze :),

http://img35.imageshack.us/img35/6584/millionbells.jpg

By mugatka at 2012-04-25

http://img826.imageshack.us/img826/6900/lobeliazwisajca2.jpg

By mugatka at 2012-04-25

http://img848.imageshack.us/img848/3117/lobeliazwisajca1.jpg

By mugatka at 2012-04-25

aaaaa i chyba dałam się złapać na chwyt marketingowy i kupiłam jedną sadzonkę truskawek zwisających ... o "owocach" tego czegoś z czasem napiszę...

ktoś może miał takie truskawki ?

http://img841.imageshack.us/img841/9852/elan5.jpg

By mugatka at 2012-04-25

czy takie sadzonki można już zostawiać na noc na zewnątrz ? czy zabierać je jeszcze do domku ? jak myślicie ?

w tym roku kupiłam sadzonki million bells i lobelii zwisającej ...

Million bells nie znam,ale ślicznie wygląda :rolleyes: Lobelia ładnie się rozrasta i jest piękna, nieraz już ją miałam :)

Sadzonki zabieraj na noc do domku, teraz niestety jeszcze mogą zmarznąć, na zewnątrz zostawiamy dopiero po 15 maja:yes:

Ja właśnie siedzę i oglądam krzewy, drzewa, kwiaty i zastanawiam się co wybrać...co kupić...i jak to razem skomponować, żeby pięknie wyglądało :confused:

czy takie sadzonki można już zostawiać na noc na zewnątrz ? czy zabierać je jeszcze do domku ? jak myślicie ?

Mugatko piękne sadzonki:yes::D Ten tydzień ma być bardzo ciepły, ale ja bym była jeszcze ostrożna bo mogą być przymrozki. Wszelkie kwiatki sadzę dopiero po 15 maja:yes:

mmajeczka mam ten sam problem z ogrodem, kompletnie nie wiem co gdzie i jak ? :(

ale jak to ja ... jak nie wiem co to nie kupuje i wierzę że kiedyś przyjdzie dzień olśnienia :)

a na razie myślę że "pomyślę o tym jutro" :)

I ja też nie wiem co jak i gdzie :( - mam ogólny zarys i zamysł - ale jak to przełożyć na rzeczywistość , warunki itd.....

A jest na forum jakiś taki wątek?

Bo szukałam i nie znalazłam :confused:

Może założymy i będziemy wklejać sprawdzone kompozycje :cool::popcorn:

Pozdrawiam :)

Może założymy i będziemy wklejać sprawdzone kompozycje

:D przydały by się jakieś sprawdzone podpowiedzi :yes:

Ja mam kilka książek o ogrodach kupionych jeszcze na studiach i tak się wspomagam. Jest dużo zdjęć ogrodowych wnętrz i podpisane są roślinki wchodzące w skład kompozycji, jak mi się jakieś zestawienie spodoba to sprawdzam sobie czy nadaje się na moją działeczkę (gleba, światełko itp.) może coś mi z tego wyjdzie ;)

pysiaczku surfinie żeby cały czas ładnie kwitły trzeba ciągle skubać z tych przekwitniętych kwiatów... ale piękne są zawsze je miałam - w tym roku pierwszy raz sobie odpuściłam ale kto wie.. :)

mmajeczka dzięki, bardzo mi się podoba ale mi została kostka brukowa i muszę ją wykorzystać :)

dodatkowo mam straszne przeciągi więc muszę zrobić jakąś barierę żeby mi kory za bardzo nie wywiewało w świat ...

zrobię obrzeże wysokie z plastiku, taki płotek jak u Agawi widziałam a potem ułożę tą moją kostkę na równi z trawnikiem żeby łatwo było kosić :)

plan już jest ale realizacja leży - nie mam weny w ten upał ...

dodatkowo jak wkopać tą kostkę w istniejący już trawnik... to będzie dopiero dłubanina :(