Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

Mugatko Twoje córeczki są prześliczne :) zdjecie z pianą jest moim faworytem ;)

Ogród piękny :) widać, że się napracowałaś ale za to jaka satysfakcja co ? :)

Dzięki Kasiu, napracowałam się bardzo, tym bardziej że lewa w tym jestem i wiele rzeczy nie przemyślałam i musiałam poprawiać ... ale satysfakcja OGROMNA, widzę tą rabatkę z okna kuchennego i z jadalni więc często lukam ... :)

Ależ masz piękne córki! Tata już strzelbę kupił? :lol2:

Rabatka świetnie wyszła :)

I ja tam krzywizny nie widzę.

Mąż (zapaleniec ASG) ma już kilka karabinów, nie sądze żeby jakiś kawaler się tu zbliżył przez najbliższe 30 lat :)

mhmm... nie widzisz krzywizny? a mój M tylko te krzywizny widzi :)

Mugatko ależ śliczności! Słodziaki dwa! Wcale się nie dziwię, że zdjęcia ulubione bo są piękne!

dzięki moooi (Twoja spódniczka na blogu - CUDO)

Aga, ale ślicznie:jawdrop::jawdrop: Napracowałaś się:hug:I co to za obrzeże w końcu wynalazłaś?:popcorn:

Rabatka jeszcze się rozrośnie i będzie jeszcze piękniej, o ile to w ogóle możliwe:D

Buziaki:)

agawi no z Twoich ust to naprawdę miło usłyszeć, a nic złego tam nie znalazłaś? - ja się nie pogniewam, potrzebuje porad jak powietrza :)

obrzeże to które mi pokazałaś, ale ciężko się to wbijało, powinno mieć chyba ostre te szpikulce a były półokrągłe :(

TO KUPIŁAM

planuje nasadzić tam jeszcze jednoroczne kwiatki, żeby tak bardziej kolorowo było ale w przyszłości to ma byc po prostu żywopłot... zrobiłam straszny mix, różne pęcherznice, kalina, hortensja bukietowa, jaśminowiec... starałam się wybierać krzaki o podobnym pokroju ale... co wyjdzie to nie wiem, najwyżej usiądę za parę lat i będe płakać :)

mugatko ,alez masz śliczne córeczki.Tylko do pitulania:)Zosia bardzo przypomina mi moją Zuzię ,jak była mała.Tez miała takie cudne wałeczki:yes:a teraz jest śledziem..

Rabatka wygląda imponująco ,bardzo się napracowałaś .Pomysł z kostką bardzo fajny ,,przynajmniej będzie można kosiarką najechać.

moja starsza też była taka z fałdkami hehe do całowania ale wyrosła więc Zośką się nie przejmuje :)

pracy było sporo ale znacznie więcej jest satysfakcji :)

Aguś fajnie wyszło:)))))))))

napracowałaś się Kochana za wszystkie czasy.

Teraz odpocznij sobie:)

pozdrawiam

aśka :hug:

mugatko no pięknie Ci to wyszło :yes: A jaka satysfakcja co nie? :p :)

pysiak "noooooooooooooooooooooooo"

Cudne córeczki (zdjęcie w pianie wymiata) - a rabata - pełen szacun! oj, pewnie bolały plecy....

plecy to może nawet nie ale ogólnie to padłam na pysk :)

Oooo wpadłam w samą porę...

Dziewczynki są urocze, śliczne aniołki, i te oczy cudne...

Podziwiam Cie za tą rabatę, za chiny ludowe bym sie nie zmusiła do takiej roboty, nie że leniuch jestem, ale w ogrodzie nie lubię grzebać, jesli nie mam z tego pożytku, np owoców; ale oglądać i podziwiać czyjeś ogrody to chętnie :lol: możesz być z siebie baaardzo dumna :yes:

vesila ale to właśnie dla pożytku zrobiłam, to ma być żywopłot :) więc czysty pożytek :)

a co do aniołków to wcale nie takie aniołki ale ... i tak je UWIELBIAM :)

Ależ cudne te Twoje słodzizny :rolleyes: :rolleyes:

Mugatko pięknie ogarnęłaś ten swój kawałek ugoru :o :o ... to może jak już jesteś tak zaprawiona w boju to zapraszam do mnie do pomocy :lol2: :lol2: ... u mnie trochę łatwiej będzie to zrobić bo trawy niet :p

mmajeczka chętnie Ci pomogę ale wiesz... noooo może innym razem ... :p hehe

Mugatko urocze masz córeczki :D

Fotka z pianą rewelacja

Rabata wyszła świetnie

Ale masz fajne panny :wiggle: ten kolor oczu niesamowity :rolleyes:

Nooo i rabatka jak się patrzy :yes:

dziewczynki się wzruszyły i zrumieniły przez te Wasze komplementy :)

rabatka się nie wzruszyła na szczęście :)

Mugatko załapałam się na foty córeczek ale słodziaki

Wyglądają na urocze i grzeczne dziewczynki :rolleyes:

Rabatka wymiata

karolek może i wyglądają na aniołki ale z pewnością nie są, szczególnie ta młoda z wałeczkami na udach :)

Dziękuje wszystkim za tyle miłych ciepłych słów w ten zimny i ponury dzień... :)

BUZIAKI !

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

agawi no z Twoich ust to naprawdę miło usłyszeć, a nic złego tam nie znalazłaś? - ja się nie pogniewam, potrzebuje porad jak powietrza :)

Mugatko, na serio wszystko robiłaś dobrze:wiggle: i nic złego nie znalazłam:no::lol2: Wyszło pięknie, więc się nie zamartwiaj. Obrzeża fajne- my mieliśmy ciut inne, ale teraz nie mogę ich namierzyć na Allegro... U nas tez ciężko wchodziły, bo ziemia po budowie wiadomo jaka jest- pełna resztek cegieł i drutów zbrojeniowych:sick: U nas męczył się z obrzeżami mąż:wiggle:

zrobiłam straszny mix, różne pęcherznice, kalina, hortensja bukietowa, jaśminowiec... starałam się wybierać krzaki o podobnym pokroju ale... co wyjdzie to nie wiem, najwyżej usiądę za parę lat i będe płakać :)

Fajny mixik:D- teraz tylko czekać aż się rozrosną:rolleyes::rolleyes: Płakać na pewno nie będziesz:no::no:

Miłej niedzieli:wiggle:

Czy ktoś mi może powiedzieć co za krzaki wsadziłam w zeszłym roku ?

pamięć mnie zawiodła :(

obstawiam że to jaśminowiec i kalina ale pewności nie mam :(

I jeszcze ten pierwszy krzaczek jakoś mi choruje - ma czarne kropki ... co to może być ?

1)

http://img641.imageshack.us/img641/860/dsc00108yw.jpg

By mugatka at 2012-05-18

http://img51.imageshack.us/img51/139/dsc00105gu.jpg

By mugatka at 2012-05-18

http://img151.imageshack.us/img151/9894/dsc00104m.jpg

By mugatka at 2012-05-18

2) ma teraz jakieś pączki...

http://img29.imageshack.us/img29/8576/dsc00109xu.jpg

By mugatka at 2012-05-18

http://img703.imageshack.us/img703/6788/dsc00110jt.jpg

By mugatka at 2012-05-18

dziś postaram się wrzucić kilka detali wykończeniowych w mojej ukochanej łazience, trwało to prawie rok... ale PRAWIE wszystko już mam :)

Pokażę Wam kilka pierdułek które zamieszkały ostatnio w łazience :) na całokształt jeszcze trzeba troszkę poczekać :)

I tak po roku doczekałam się włącznika do kinkietów i gniazdka :)

Kupiony dawno temu żyrandol znalazł się wreszcie na swoim miejscu :) Małż się zlitował :) Proszę nie zauważać braku żarówek :)

Witrynka dostała wiklinowe koszyczki i kosmetyki mają już swoje miejsce :)

Na witrynce patera odmalowana na biało (była żółta) czeka na komplet świec :)

nooo i odmalowany kwietnik, który jednocześnie maskuje pod ażurem otwór wentylacyjny (nie chciałam kratki)

bluszcz się rozrośnie mam nadzieję, bo to szczepka z jadalni :)

no to Was zasypałam fotkami ... :)

zyrandol1.jpg

zyrandol2.jpg

wczniki.jpg

tacag.jpg

kwietnik2.jpg

Edytowane przez mugatka

piękne dodatki:)

skad włącznik i kontakt?bo bombowe:)

Żyrandol i kosze i taca i bluszczyk fajne. Aguś....zawsze chciałam podłogę do łazienki kratownicę, ale ta Twoja jest przyjemniejsza. Na mój mega maleńki metraż bo 2*1,7 może lepiej będzie wyglądała właśnie taka. Uświadom mnie, jak kupować te małe czarne dekory? Na ilość, czy metry, czy jak? Bom ciemna i nie wiem;)

buziaki

mugatka łazienka boska !!!! wiesz, że to moje kolory i chętnie bym Ci ją w całości zabrała ;) więcej fotek proszę bo np pięknego lusta nie widać ;)

włącznik i gniazdko super :) taca na świece idealna...kurcze ostatnio gdzieś widziałam ładne szare świece tylko zupełnie nie pamiętam gdzie nie wiem czy nie w pepco...lampa, kwietnik wszystko idealnie pasuje do Twojego domku :)

piękne dodatki:)

skad włącznik i kontakt?bo bombowe:)

Żyrandol i kosze i taca i bluszczyk fajne. Aguś....zawsze chciałam podłogę do łazienki kratownicę, ale ta Twoja jest przyjemniejsza. Na mój mega maleńki metraż bo 2*1,7 może lepiej będzie wyglądała właśnie taka. Uświadom mnie, jak kupować te małe czarne dekory? Na ilość, czy metry, czy jak? Bom ciemna i nie wiem;)

buziaki

Asiu włącznik i gniazdko to Berker seria 1930, te czarne dekory w podłodze kupowałam na sztuki.

Pan w sklepie mi przeliczył ile będzie potrzebnych do mojego metrażu :) ale można to po prostu rozrysować przy małej łazience :)

Ja kupowałam taki zestaw 1 i 2

Bardzo ładnie mugatko :yes: ja co prawda nie przepadam za tak zdobnymi żyrandolami, ale za to bardzo podoba mi się witrynka :)

I najważniejsze, że po roku łazienka wciąż lśni jak nowa :wiggle:

Dzięki Dropciu, żyrandol na zdjęciach wygląda bardziej strojnie niż w realu, nie rzuca się jakoś szczególnie w oczy.

Lśni i to bez wielkich nakładów pracy i to jej wielki PLUS :)

....

I od razu z pytankiem. Gniazdko to Berker? Ono jest hermentyczne? Podobają mi się, ale nie wiem, czy można je przy umywalce zamontować :(

Narendil to Berker seria 1930, nie są bryzgoszczelne, ja mam oddalone trochę od umywalki i nie udało nam się go jeszcze zachlapać.

Te bryzgoszczelne mają takie klapki a ja tego nie byłam w stanie strawić, więc odsunęliśmy po prostu gniazdo od umywalki...

mugatka łazienka boska !!!! wiesz, że to moje kolory i chętnie bym Ci ją w całości zabrała ;) więcej fotek proszę bo np pięknego lusta nie widać ;)

włącznik i gniazdko super :) taca na świece idealna...kurcze ostatnio gdzieś widziałam ładne szare świece tylko zupełnie nie pamiętam gdzie nie wiem czy nie w pepco...lampa, kwietnik wszystko idealnie pasuje do Twojego domku :)

Kasiu dzięki że zajrzałaś i jeszcze tyle miłych słów, fajnie że się podoba :)

A świece właśnie nie bardzo wiem jakie tam kupić, poproszę jakieś podpowiedzi :)

Zdjęcia udomowione będą za parę dni czekam jeszcze na COŚ :)

A lustro i całą łazienkę możesz zobaczyć na mojej pierwszej stronie, tylko tam jest jeszcze taka surowa, zaraz po wykończeniu :)

a nie mówiłam, że piękna łazienka?? :D

czy Wy z niej w ogóle korzystacie, tak świeżo i czyściutko ...

acha- zdjęć to nam wręcz poskąpiłaś mugatko:p

Dzięki Vesila, będzie sesja udomowionej łazienki za parę dni :)

nieskromnie powiem że mam tą łazienkę od roku i nadal ją kocham :)

korzystamy korzystamy codziennie i jakoś tak dobrze się trzyma bez wielkiego nakładu pracy...:)

Mugatko to co pokazałaś wygląda świetnie , ale poproszę o więcej fotek

Pozdrawiam i życzę miłego dnia :)

atena dziękuje :) będą będą zdjęcia :)

Mugatko, piękna łazienka. Kochana, często szorujesz białe fugi i czym? :)

yokasta może to dziwnie zabrzmi ale ja jeszcze ani razu nie myłam płytek na ścianie ani fug, i nie widzę nadal takiej potrzeby :)

i nawet jeszcze ich nie impregnowałam ...

Może dlatego że to nasza górna łazienka i mniej z niej korzystamy w ciągu dnia, tam są głównie wieczorne odprężające kąpiele...

Edytowane przez mugatka

wiesz yokasiu, ja nie doradzę bo u mnie (muszę się przyznać) jest REŻIM łazienkowy ;)

Przed wejściem do TEJ łazienki wszyscy muszą wziąć prysznic, w tej drugiej, brzydkiej :D http://www.emotikony.friko.pl/emots/1/rotfl.gifhttp://www.emotikony.friko.pl/emots/1/rotfl.gifhttp://www.emotikony.friko.pl/emots/1/rotfl.gif

Edytowane przez mugatka

wiesz yokasiu, ja nie doradzę bo u mnie (muszę się przyznać) jest REŻIM łazienkowy ;)

Przed wejściem do TEJ łazienki wszyscy muszą wziąć prysznic, w tej drugiej, brzydkiej :D http://www.emotikony.friko.pl/emots/1/rotfl.gifhttp://www.emotikony.friko.pl/emots/1/rotfl.gifhttp://www.emotikony.friko.pl/emots/1/rotfl.gif

nie no nie straszcie gdzie ja najpierw moje brudaski bedę myć, w garażu?:lol2:

super Wam wyszło, bardzo podobaja mi się koszyczki- skąd one?

jak idealnie rozmiarowo je dobrałaś, tacka i kwietnik też śliczne

no bosko, bosko!

Słoneczko koszyczki z allegro, tkaniną sama obszyłam :) naszukałam się rozmiaru chyba przez miesiąc ale w końcu się udało :)

nie no nie straszcie gdzie ja najpierw moje brudaski bedę myć, w garażu?:lol2:

w misce przed łazienką niech ręce i nogi myją :)

Mugatko

Cudna ta twoja łazienka wszystko dopracowane

A ta biel aż bije po oczach no i jaki ładne malunki tam wiszą:yes:

Karola CMOK :) to moje prace ze szkoły średniej, mamusia przechowała przez prawie 18 lat :)

dlatego nawet jak się komuś nie podobają to niech lepiej tego głośno nie mówi :)