Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Nadrabiam:lol2:

Mugatko łazienka PIĘKNAhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/pragnie.gifhttp://forum.barcis.pl/images/smilies/pragnie.gif Jest elegancko, świeżo i zarazem bardzo przytulnie. Pstryczki boskie:yes:

Musicie się w niej wspaniale odprężać, bo warunki są wręcz wymarzone:D

Nie jestem pewna co to za roślinki, które pokazałaś, ale zaniepokoiły mnie tez brązowe plamki.

Powody mogą być dwa- albo listki trochę podmarzły- wtedy robią się takie lekko brązowawe lub to jest grzyb i jak najszybciej powinnaś zastosować oprysk (do kupienia w ogrodniczych). Obserwuj jaki będzie listek, który dopiero się rozwinął. Jeżeli też ma kropki to pędź po chemię:(

Buziaki:D

Marta, moooi, Beauty, pysiaczku, mmajeczko dziękuje za miłe słowa i że do mnie wpadacie od czasu do czasu :)

pstryczki naprawdę są fajne, uwielbiam je, warto było na nie poczekać nawet rok :)

agawi - Elfir podpowiedziała że to chyba są kaliny, a kropki mogą być od polania roślin wodą w słońcu, poparzyłam liście chyba :(

będe obserwować młode listki to się upewnie, na to nie wpadłam :)

Aśka ja te płytki polecam z czystym sumieniem :) uwielbiam je :)

Two dziękuje, taca jest metalowa, farba się trzyma bez problemu... my tylko odtłuszczamy powierzchnię, prawie nigdy nie szorujemy starej :)

tylko wiesz u mnie takie rzeczy maluje Małż, natryskowo, kilka cienkich warstw ale myślę że farbą w sprayu też dasz radę :)

agawi - Elfir podpowiedziała że to chyba są kaliny, a kropki mogą być od polania roślin wodą w słońcu, poparzyłam liście chyba :(

Mugatko, ja swoją kalinę polewam po liściach- a rośnie w pełnym słońcu i nic jej nie jest:)

A może lekko przemarzła podczas ostatnich przymrozków? koniecznie obserwuj młode listki:yes:

Łazieneczka czyściusienieńka że szok! Śliczna!

U mnie jak u agawi - krzaczki w pełnym słońcu (i kaliny i jaśminy) i od wody nic im się nie dzieje... Co do przemarznięcia, to raczej by listki na brzegach brązowiały, lub całe, a takie kropeczki to chyba nie od tego... Może przędziorek? Wszystko się wyjaśni, jak młode listki rozwiną się - zdrowe czy chore.

Mugatko, ja swoją kalinę polewam po liściach- a rośnie w pełnym słońcu i nic jej nie jest:)

A może lekko przemarzła podczas ostatnich przymrozków? koniecznie obserwuj młode listki:yes:

obserwowałam, młode te na szczycie są bez kropek, chyba przemarzła troszkę faktycznie, natomiast na kalinie roseum zobaczyłam mnóstwo mrówek :(

poczęstowłam mrówki jakimś preparatem, zobaczymy co dalej ....

Łazieneczka czyściusienieńka że szok! Śliczna!

U mnie jak u agawi - krzaczki w pełnym słońcu (i kaliny i jaśminy) i od wody nic im się nie dzieje... Co do przemarznięcia, to raczej by listki na brzegach brązowiały, lub całe, a takie kropeczki to chyba nie od tego... Może przędziorek? Wszystko się wyjaśni, jak młode listki rozwiną się - zdrowe czy chore.

Dzięki kami :) oglądałam roślinkę, nie znalazłam żadnego robactwa... mhmmm młode listki bez plamek więc już na razie nie wnikam co tam się stało :)

Jejki jaka boska lazienka. Idealna, cudna. Wszystko zgrane. Dopracowana w najmniejszym szczegole. "Zazdraszczam"

Aguś dzięki, nie skromnie powiem że nadal (po roku) uwielbiam swoją łazienkę :)

A teraz to COŚ co zamówiłam do łazieneczki, może to dziwne ale stanie tam ławka... ogrodowa :)

Pewien przemiły Pan Zbyszek zrobił mi ją na wymiar i dziś dostałam fotkę :) czekam na kuriera i akcje łazienka uważam za zakończoną :)

Mam już w niej wszystko co chciałam :)

A oto i to COŚ w całej okazałości :) taaaaaaaaaaadam :)

ławeczka 009.jpg

Edytowane przez mugatka

natomiast na kalinie roseum zobaczyłam mnóstwo mrówek :(

poczęstowłam mrówki jakimś preparatem, zobaczymy co dalej ....

Mugatko mrówki chodzą, bo pewnie są na kalinie mszyce. Przyjrzyj się listkom pod spodem czy nie ma czarnych mszyc.

Raczej tęp mszyce, a nie mrówki, które je zjadają:yes::D

Ławka boska, ale myślałam w pierwszej chwilki, że ona do wiatrołapu lub holu, no w ostateczności ogrodu:lol2:

A tymczasem do.. łazienki:D Super pomysł:yes:

Miłego weekendu:bye: