Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Rzeczywiście określenie bajkowy dom narzuca się od pierwszego spojrzenia.

Do tego stojąca w wejściu kobieta, nienaganna figura,

wygląda tak posągowo, że aż nierealnie, naprawdę jak postać z bajki.

Królewna Śnieżka?

O jaa, jaki cudny! :wiggle:

W takim to chyba dzieciństwo ma się jak z bajki... :)

chyba w dzieciństwie się nie docenia takich rzeczy, po prostu są i już :)

teraz patrzę na mój dom innymi oczami :)

Piękny dom :wiggle: dom z duszą :yes:

dla mnie na pewno z duszą ... :)

Aga twój rodzinny dom jest jak z bajki!!!!! perełeczka

Mieszka w nim jedna rodzina czy kilka?

to był dom wielopokoleniowy, mieszkała w nim Babcia i jej dwie córki ze swoimi rodzinami, teraz już zostali moi rodzice i ciocia ... a bywało że mieszkało nas tam ze 12 osób :) ale i tak nadal tętni życiem, szczególnie latem... wszyscy się tam zjeżdżamy w weekendy :)

Jaki piękny dom, musiało być magiczne dzieciństwo w takim domku :). A okna od razu mnie zachwyciły :rolleyes:.

magicznie to może nie było :) ale miło wspominam dzieciństwo...

dom ma swoje wady, ciężko ogrzać taki drewniany dom, który był budowany jako letniak... :)

Rzeczywiście określenie bajkowy dom narzuca się od pierwszego spojrzenia.

Do tego stojąca w wejściu kobieta, nienaganna figura,

wygląda tak posągowo, że aż nierealnie, naprawdę jak postać z bajki.

Królewna Śnieżka?

hehe Tola, to akurat ja parę lat wstecz, przed urodzeniem dzieci, teraz już tak posągowo nie jest :)

Mugatko jak jest fajnie kolorowo przed domem :yes:

A dom Twojego dzieciństwa to faktycznie wygląda jak z bajki :rolleyes:

:)

Mugatko kwiaty śliczne, a dom rodzinny rzeczywiście jak z bajki.

Z ciekawostek to moja Babcia jako młoda dziewczyna pracowała w tym domu na tzw wtedy "służbie", a kilkanaście lat później udało jej się go kupić ... :)

A u mnie metamorfozę przechodzi holl, oto pierwszy fragmencik :)

stara odnowiona rama dostała lustro a półkę robił ten sam Pan co ławeczkę

Nie ma jeszcze listew podłogowych ani sufitowych, kiedyś będą, na pewno :)

dsc00266puz.jpg

dsc00268i.jpg

dsc00276yp.jpg

Edytowane przez mugatka

Mugatko, choć dom w którym teraz mieszkasz masz bardzo ładny, to dziwię się że nie chciałaś dalej mieszkać w tym bajkowym. Jest cudny. Nie czytałam wszystkiego, nadrobię jutro, być może piszesz, czemu tam nie mieszkacie, przecież ten dom jest olbrzymi, przynajmniej tak na zdjęciu wygląda. Ja bym się stamtąd nie wyprowadzała. Mieszkałabym sobie na poddaszu jak "Ania z Zielonego Wzgórza" :rolleyes:

Najpierw szczęka mi opadła na widok domu rodzinnego ...coś wspaniałego:jawdrop::jawdrop::jawdrop:niewiarygodnie wspaniałego .Aga ja bym z tej wieżyczki nie schodziła,ukułabym się wrzecionem i już!!

a potem drugi raz :jawdrop::jawdrop:na widok holu ,wszystko pięknie dograne.

Beauty :) hehe ale skąd wrzeciono w tych czasach :) dziękuje za jawdrop :)

Ja się podpisuję pod słowami Beatki:jawdrop::jawdrop:

Aga, domek rodzinny wspaniały- kawał historii:wiggle: Początki holowe świetne- wszystko idealnie pasuje- lustro i półka fantastyczne:D

dziękuje, mam nadzieję że wykończę go szybciej niż łazienkę (z łazienką zeszło się tylko roczek) :)

Mugatko, choć dom w którym teraz mieszkasz masz bardzo ładny, to dziwię się że nie chciałaś dalej mieszkać w tym bajkowym. Jest cudny. Nie czytałam wszystkiego, nadrobię jutro, być może piszesz, czemu tam nie mieszkacie, przecież ten dom jest olbrzymi, przynajmniej tak na zdjęciu wygląda. Ja bym się stamtąd nie wyprowadzała. Mieszkałabym sobie na poddaszu jak "Ania z Zielonego Wzgórza" :rolleyes:

Kasiu dom może jest i duży ale na dzisiejsze czasy mało komfortowy, ciężko go ogrzać - może nie uwierzysz ale Mama ciągle pali w piecach kaflowych i ma jeszcze sporo innych minusów :)

Mugatko hol piękny!!!!!!!!!!!!!! i rama i półka i konik!!!! i tak jasno na tym zdjęciu-masz tam okno?

Widzę, że pan Z co rusz to coś rzeźbi dla jakiejś "foremki" :) ławeczka już przyszła?

Martuś dzięki :) holl jest otwarty na salon i wpada tam światło z drzwi tarasowych, w południe jest dość jasno.

Ławeczka przyszła, jest jeszcze ładniejsza niż na fotce od Pana Z :) jestem baaaaaaaaaaardzo zadowolona :)

Mugatko pięknie :)

Kaśka, nie tak pięknie jak u Ciebie w kuchni :)

Cudnie wyszło :yes: a pan znowu wyczarował coś pięknego http://www.picgifs.com/smileys/smileys-and-emoticons/happy/smileys-happy-751965.gif

Hej Mugatko :hug:

Cudnie u Ciebie :).

Piękny , z duszą hol- słodka póleczka,lustro,konik :yes:.Bardzo gustownie u Ciebie :D

Dom rodzinny-jak to określiły dziewczyny-jak z bajki :D.

dziękuje :) na tej duszy najbardziej mi zależy :)

Mugatko, fantastyczny dom rodzinny! Szkoda, że tyle ma minusów:(

A Twój hol - jak z obrazka:) Pokażesz ławeczkę?

Maduś dawno Cię nie było u mnie :) fajnie że zajrzałaś :)

Szykuje końcową sesję łazienki z ławeczką w roli głównej :) pokażę jak posprzątam i jak słońce wyjdzie bo lepsze fotki wtedy wychodzą :)

W takim domu chciałabym mieszkać, teraz nie dziwię się, ze chciałabys, aby Twoj domek tez taka dusze posiadał. Tobie na pewno to się uda :)

Emi mam nadzieję że się uda i że kiedyś moje córy będą miło wspominać dom swojego dzieciństwa i z chęcią do niego wracać :)