Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mugatko cos zle doczytalas. jesli kupisz mebel Hemnes szarobrazowy lub czarny to dostaniesz 25% jego wartosci na karcie rabatowej. Nie tak, ze na Hemnesa masz znizke. Poczytaj dokladnie.

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash3/563464_446535498700333_885875591_n.jpg

Edytowane przez aga_dar

Aguś dokładnie tak jest - dostaje rabat na konto do wykorzystania - więc i tak fajnie :)

Trzeba jechać po te Hemnesy :)

Drop dziękuje - już mam, jedna płytka niewiele jednak mówi o całej tej kolekcji :) nijak sie ma do tego co ujrzałam u Ciebie :)

Generalnie zapadła dość szybka decyzja i wczoraj zakupiłam płytki CERKOLOR - seria wenecka - VENTO (będą 4 dekory ) :)

http://image.ceneo.pl/data/products/38168802/i-cerkolor-wenecka-vento-c-9-8x9-8.jpg?=27d82http://www.cerkolor.com.pl/sites/default/files/produkty/520_01_1_b1_7.jpg

Edytowane przez mugatka

Żałuję, że nie mogłam przesłać Ci jasnej - one znacznie lepiej oddają wygląd całości.

Spontaniczna decyzja bardzo korzystna :) Seria wenecka piękna jest. I pasuje mi do Ciebie :yes:

PS Kochana, ja sobie dzisiaj przypomniałam, że Ty mi przecież przesłałaś kiedyś szyciowe serduszka. Tym sposobem z przesyłkami jesteśmy kwita :)

Wpadłam i ja z wizytą i pewnie zostanę na dłużej, bo czuję się jak u Ani z Zielonego Wzgórza:) Po prostu cudnie.

Również zaczynam przygodę z szyciem, z budowaniem i z zakładaniem ogrodu. Wszystko na raz:).

Tak przy okazji mogłabym prosić o namiary na wrzosy na allegro, bo przymierzam się do kupna, przejrzałam kilka ofert, ale co sprawdzone to sprawdzone.

Pozdrawiam bardzo serdecznie i cieszę się, że tu trafiłam.

Żałuję, że nie mogłam przesłać Ci jasnej - one znacznie lepiej oddają wygląd całości.

Spontaniczna decyzja bardzo korzystna :) Seria wenecka piękna jest. I pasuje mi do Ciebie :yes:

Dzięki Drop, seria wenecka "chodzi" za mną od dawna tylko mój mąż mnie chyba pogoni jak zobaczy te płytki na żywo :)

Już pytał patrząc na zdjęcia z neta czy to używane płytki :) ale raz się żyje :)

Wpadłam i ja z wizytą i pewnie zostanę na dłużej, bo czuję się jak u Ani z Zielonego Wzgórza:) Po prostu cudnie.

Również zaczynam przygodę z szyciem, z budowaniem i z zakładaniem ogrodu. Wszystko na raz:).

Tak przy okazji mogłabym prosić o namiary na wrzosy na allegro, bo przymierzam się do kupna, przejrzałam kilka ofert, ale co sprawdzone to sprawdzone.

Pozdrawiam bardzo serdecznie i cieszę się, że tu trafiłam.

podlesianka aż tyle miłe słów pod moim adresem :):oops:

koniecznie załóż wątek i pokazuj co tam się dzieje u Ciebie :) i pisz jak najwięcej :)

namiary wysłane :)

Mugatko zaczynasz remont kuchni, że kafle kupiłaś?

Cała ta seria jest śliczna, a więc wybór udany :)

A hemnesy gdzie planujesz?

marta no właśnie klamka zapadła, zaczynam zmieniać moją kuchnię, mam nadzieję że coś z tego wyjdzie ...

a pracy mnóstwo :( sporo prac musi zrobić mój mąż a to niestety szybko nie będzie :(

Mam proste fronty w kuchni i każdy z tych frontów przed pomalowaniem na biało, ma dostać dookoła drewnianą ramkę więc mnóstwo pracy dla mojego męża...

Ale płytki kupione więc akcję metamorfozy kuchni uważam za rozpoczętą :)

Hemnesy do pokoju dziennego, tam też sporo do zrobienia... ale to dopiero jak skończę kuchnie ... ale chyba je zakupię już teraz bo 25% to spory zysk :)

Edytowane przez mugatka

mugatko

albo masz wielki dar przekonywania, albo bardzo tolerancyjnego męża:) żartuję, pewnie pokochał już białe meble

fajnie że zgodził się na przeróbki w kuchni

płytki bardzo ładne wybrałaś, to chyba jakaś najnowsza seria?

jak się ma Twoja lobelia? pięknie wyglądała na zdjęciach. ja nie umiem jej hodować. miałam jedną dosyć dużą i uschła, pewnie korzenie miały za mokro?

Mugatko, my tu wszystkie lubimy metamorfozy, więc niecierpliwie będziemy czekać na kuchnię po zmianach.

Niebieskie lobelie pięknie się komponują z bielą regału, super pomysł.

Moje posadzone razem z petuniami mają się marnie, za mokro im.

Będę też wypatrywać zdjęć kwitnących wrzosów, bardzo je lubię.

Wklejaj dużo zdjęć swojego młodego ogrodu. On dość szybko wbrew pozorom dojrzeje

i potem fajne są porównania jak było, jak jest.

I pozdrów Mamę, pogratuluj dobrej ręki do kwiatów. Jej kolorowy ogród zachwyca.

Mugatko to faktycznie rewolucja w "małym dworku" :) na pewno będzie pięknie!!!!!

Marta na razie ta rewolucja głównie w mojej głowie, nic się nie dzieje :)

Gromadzę materiały a mój mąż gromadzi chęci :)

Fajne kafelki :yes: widzę, że szykuje się mała rewolucja więc pewnie już niedługo powstanie kolejna piękna forumowa kuchnia :)

Two mam nadzieję że tak się stanie :) dla mnie będzie na pewno piękna bo szczerze nienawidzę mojej kuchni wenge i inoxu pomiędzy szafkami :)

Piękne płytki Mugatko ... no to widzę,że poważny remont przed Wami, trzymam kciuki,żeby wszystko się udało :wiggle:

trzymaj kciuki Maja - nie puszczaj nawet na chwilę :)

mugatko albo masz wielki dar przekonywania, albo bardzo tolerancyjnego męża:) żartuję, pewnie pokochał już białe meble

fajnie że zgodził się na przeróbki w kuchni

płytki bardzo ładne wybrałaś, to chyba jakaś najnowsza seria?

jak się ma Twoja lobelia? pięknie wyglądała na zdjęciach. ja nie umiem jej hodować. miałam jedną dosyć dużą i uschła, pewnie korzenie miały za mokro?

słońce - mój mąż nie ma nic przeciwko moim wyczynom, byleby były w rozsądnych cenach :)

chętnie mi nawet pomaga, krzywo patrzy czasami na moje pomysły ale jak już widzi efekt końcowy to mu się podoba ... :)

zresztą nasza kuchnia ma już 7 lat, pora na zmiany :)

nie wiem czy to nowa seria ... nie śledziłam wcześniej weneckich płytek :)

moja lobelia z parapetów którą posadziłam na początku lata też cała zaschnięta :( chyba też nie potrafię o nią dbać....

nie wiem czy przelewam czy też zasuszam :( nie mogę dojść z nią do ładu ...

Ta nowa ze stojaka ma się dobrze na razie ale zobaczymy co będzie za miesiąc. oby dotrwała do końca sezonu...

Bakopa też mi nie idzie, pelargonie i surfinie za to pięknieją w oczach...

Mugatko, my tu wszystkie lubimy metamorfozy, więc niecierpliwie będziemy czekać na kuchnię po zmianach.

Niebieskie lobelie pięknie się komponują z bielą regału, super pomysł.

Moje posadzone razem z petuniami mają się marnie, za mokro im.

Będę też wypatrywać zdjęć kwitnących wrzosów, bardzo je lubię.

Wklejaj dużo zdjęć swojego młodego ogrodu. On dość szybko wbrew pozorom dojrzeje

i potem fajne są porównania jak było, jak jest.

I pozdrów Mamę, pogratuluj dobrej ręki do kwiatów. Jej kolorowy ogród zachwyca.

Tola dzięki za tyle miłych słów.... :) też mi się podoba biel stojaka i lobelia, od razu widzę oczami wyobraźni Santorini, które bardzo chciałabym zobaczyć na własne oczy ...

Moja kompozycja w dużej donicy gdzie były petunie, milion bells i lobelia też padła :( petunia chyba zbyt ekspansywna jest i stłamsiła resztę :(

Mama zostanie pozdrowiona i pochwalona :) dziękuje :)

i ja czekam z niecierpliwością na metamorfoze kuchni :) płytki super - dekory takie nostalgiczne :) Aż zaczynam żałowac, ze u siebie zrezygnowałam z takowych ...

Kamilcia a czy Ty u mnie pierwszy raz ? Jeśli tak to WITAM serdecznie :)

A co położyłaś u siebie zamiast weneckich ? :)

Kupiłam na okolicznych starociach półeczkę za całe 30 zł :)

Czeka na "nowe życie" :)

http://img269.imageshack.us/img269/4986/dsc00637js.jpg

By mugatka at 2012-07-24

http://img155.imageshack.us/img155/5535/dsc00638dh.jpg

By mugatka at 2012-07-24

i wczoraj poczyniłam dwa nowe woreczki

Jeden dla Mamy do suszenia bułeczek

A drugi dla naszej przemiłej koleżanki Drop_Inn, w podziękowaniu za uczynność :)

Drop woreczek jutro do Ciebie jedzie, mam nadzieję że się spodoba i przyda :)

W ogrodzie szykuje sporo rabatkę na lawendę, chcę ją połączyć z macierzanką i przetacznikiem kłosowym :)

Przetacznik ma piękne zdjęcia w necie ale czy ma ktoś go w swoim ogrodzie ?

chętnie bym popatrzyła ... :)

Miłego dnia :)

dsc00634ap.jpg

dsc00630t.jpg

Edytowane przez mugatka