Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

Super półeczka mugatko i piękne woreczki :yes:

Czy na lobelię to już nie koniec czasem? Wczoraj miałam ją kupić do siebie na balkon ale była bardzo tania (1,40) i wyglądała już jak delikatnie mówiąc przechodzona i zrezygnowałam :(

Nie wiem na jakie kwiaty jest teraz sezon bo to jeszcze nie jesień, ale wiele z tych lipcowych już poprzekwitało :eek:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Przetacznik ma piękne zdjęcia w necie ale czy ma ktoś go w swoim ogrodzie ?

chętnie bym popatrzyła ... :)

Gosia ma przetacznika ... http://forum.muratordom.pl/showthread.php?127581-efekt-motyla-czyli-Batuta/page28

Lobelia kwitnie do jesieni, ona potrzebuje umiarkowanej wilgotności, dlatego raczej z surfinią czy petunią w jednej doniczce nie przeżyje ;)

Edit: często robię kompozycję ... bakopa i surfinia ... zawsze razem dawały świetnie radę, nigdy jedna drugiej nie udusiła :no:

Mugatko a co Twojej bakopie dolega ... ona raczej bezproblemowa jest ;)

Edytowane przez mmajeczkaa

Mugatko - pewna byłam, ze ja juz u ciebie gościłam - widać tylko podglądałam ;) Zatem witam oficjalnie się :)

Woreczki cudne :) a półka z potencjałem - jak lubię :)

ja w końcu połozyłam w kuchni płytki bardziej "uniwersalne" Oxiger z Paradyza - to też 10x10, białe - z bliska widać delikatna fakturkę, niby krateczkę. Meble będą białe, klasyczne w sumie, Agd i uchwyty czarne, a zlew ceramiczny z Ikei. Ciągnie mnie trochę w strone dodatków w klimatach lat 50-tych, bałam się, ze takie stylizowane płytki "nie udźwigną" tematu ;) No, ale to się zobaczy :)

Hej Aga, co ja czytam będzie remoncik?:wiggle:Płyteczki, które pokazałaś są śliczne:rolleyes: Rabatka wyszła Ci super, pięknie kwitnie hortensja. To chyba odmiana Tardiva. Rośnie spora- moja mam ma takie 2:)

Czekam na metamorfozę półeczki, bo świetna jest. Buziaki:bye:

ps. Sorki, ze Ci jeszcze nie odpisałam na priva, ale nie nadążam ze wszystkim- takie mam zaległości:bash:

Kupuj kupuj te Hemnesy. Okazja jest. Dobrze ze na biale nie ma bo bym sie wsciekła :D

Pogoda dobijajaca dla nas i kwiatów. Raz ulewy i gradobicia a za chwile mega upały. Zdurniec mozna

Mnie ogarnela niemoc. Nic mi sie nie chce. Dzis mlody mnie wyciagnal na dlugasny spacer. Dobrze, ze choc z przydasiami wrocilam :)

Super półeczka mugatko i piękne woreczki :yes:

Czy na lobelię to już nie koniec czasem? Wczoraj miałam ją kupić do siebie na balkon ale była bardzo tania (1,40) i wyglądała już jak delikatnie mówiąc przechodzona i zrezygnowałam :(

Nie wiem na jakie kwiaty jest teraz sezon bo to jeszcze nie jesień, ale wiele z tych lipcowych już poprzekwitało :eek:

Pysiak ja nie wiem jak jest z sezonem na lobelie, ale u mnie w ogrodniczym widziałam jeszcze przepiękne sadzonki :)

Ja mimo tegorocznych niepowodzeń z pelargoniami (szara pleśń) nadal je uwielbiam, nowe sadzonki rozrosły się w mig i są po prostu cudowne i zazwyczaj tak było aż do przymrozków :)

Gosia ma przetacznika ...

Mugatko a co Twojej bakopie dolega ... ona raczej bezproblemowa jest ;)

mmajeczka dzięki za linka do Gosi, byłam widziałam i podpytałam :) chyba się zdecyduje na tego przetocznika kłosowego:)

bakopa już od dawna prawie nie kwitnie, ma trochę przybrązowione listki, wkurza mnie ... zrobię fotę to Ci pokażę co i jak :(

Jej mugatko, prześliczny jest, naprawdę :hug: :hug: :hug:

Ze sto razy cenniejszy niż ta moja drobna przysługa :) Gdybyś jeszcze kiedyś czegoś potrzebowała to mów, bo na razie wcale nie czuję żebym na niego zasłużyła :)

Drop oj tam oj tam :)

Mugatko - pewna byłam, ze ja juz u ciebie gościłam - widać tylko podglądałam ;) Zatem witam oficjalnie się :)

Woreczki cudne :) a półka z potencjałem - jak lubię :)

ja w końcu połozyłam w kuchni płytki bardziej "uniwersalne" Oxiger z Paradyza - to też 10x10, białe - z bliska widać delikatna fakturkę, niby krateczkę. Meble będą białe, klasyczne w sumie, Agd i uchwyty czarne, a zlew ceramiczny z Ikei. Ciągnie mnie trochę w strone dodatków w klimatach lat 50-tych, bałam się, ze takie stylizowane płytki "nie udźwigną" tematu ;) No, ale to się zobaczy :)

Kamilcia a może jakąś fotkę wrzucisz tych swoich płyteczek ? a kuchnia kiedy powstanie ?

Hej Aga, co ja czytam będzie remoncik?:wiggle:Płyteczki, które pokazałaś są śliczne:rolleyes: Rabatka wyszła Ci super, pięknie kwitnie hortensja. To chyba odmiana Tardiva. Rośnie spora- moja mam ma takie 2:)

Czekam na metamorfozę półeczki, bo świetna jest. Buziaki:bye:

ps. Sorki, ze Ci jeszcze nie odpisałam na priva, ale nie nadążam ze wszystkim- takie mam zaległości:bash:

Aguś fajnie że wróciłaś, pusto było bez Ciebie :) ano będzie remoncik, tylko kiedy ? retorycznie pytam :)

No właśnie nie zapisałam co to za odmiana hortensji :( pamiętam tylko że muszę ją okryć na zimę :)

Kupuj kupuj te Hemnesy. Okazja jest. Dobrze ze na biale nie ma bo bym sie wsciekła :D

Pogoda dobijajaca dla nas i kwiatów. Raz ulewy i gradobicia a za chwile mega upały. Zdurniec mozna

Mnie ogarnela niemoc. Nic mi sie nie chce. Dzis mlody mnie wyciagnal na dlugasny spacer. Dobrze, ze choc z przydasiami wrocilam :)

Aga z tą niemocą to mam podobnie, u nas znowu był taki upał że ledwo człowiek łazi a co dopiero coś zrobić...

Mam tyle planów, pomysłów, rzeczy do uszycia, zrobienia a robię w sumie NIC...

i pokaż te przydasie :)

Mugatko już nie mogę się doczekać metamorfozy Twojej kuchni :wiggle:

Piękne woreczki uszyłaś :)

Kasia co tu dużo gadać, powiem Ci że JA TEŻ :)

Mugatko, wow szykuję się kuchenna metamorfoza :popcorn::popcorn::popcorn::popcorn:

płyteczki fajowe no i jak zwykle piękne woreczki ty nasza zdolniacho :rolleyes::wiggle:

nawet nie wiesz Karola jak bardzo nie mogę się doczekać tych moich zmian... :)

a woreczki powstały przy okazji skracania zasłon mojej Mamie :) został mi kawałek materiału więc go przemieniłam w woreczki :)

i taaaaaaaaaaaaaaadaaaaaaaaaammmmmmmmmm :)

odebrałam dziś moje płyteczki w LM :)

ale je kocham :)

a Pan który ma je ułożyć pojechał sobie na wakacje, jak on tak mógł :)

http://img33.imageshack.us/img33/5838/dsc00644ll.jpg

By mugatka at 2012-07-25

Dobranoc, jutro Was poczytam bo dziś już brakuje czasu :)

Aguś fajnie że wróciłaś, pusto było bez Ciebie :) ano będzie remoncik, tylko kiedy ? retorycznie pytam :)

No właśnie nie zapisałam co to za odmiana hortensji :( pamiętam tylko że muszę ją okryć na zimę :)

Dzięki mugatko:hug: Mnie to wygląda na hortensję bukietową, więc okrywać nie trzeba. Jesteś pewna, ze musisz?:eek:

Na remoncik przyjdzie czas, zobaczysz. Najlepiej zimą, to czas szybciej zleci, lata szkoda na remonty:)

Płyteczki są piękne- wyglądają jakby miały 100 lat:jawdrop::jawdrop:I te dekory...http://www.matrax.net/forum/images/keny/slini_sie.gifhttp://www.matrax.net/forum/images/smilies/wub.gif

Do jutra:bye:

i taaaaaaaaaaaaaaadaaaaaaaaaammmmmmmmmm :)

odebrałam dziś moje płyteczki w LM :)

ale je kocham :)

a Pan który ma je ułożyć pojechał sobie na wakacje, jak on tak mógł :)

http://img33.imageshack.us/img33/5838/dsc00644ll.jpg

By mugatka at 2012-07-25

Dobranoc, jutro Was poczytam bo dziś już brakuje czasu :)

Płytki piękne, idealne!

Mugatko - super płytki :)

u mnie będą te - http://www.paradyz.com/Collection/bathroom/oxicer_oxi - te gładkie białe, one maja taki niby krateczkowy deseń - fajny, delikatny. Co prawda dzisiaj zaczęłam dumać, ze może Majolika byłaby jednak lepsza, ale... juz polozone ;)

Dzięki mugatko:hug: Mnie to wygląda na hortensję bukietową, więc okrywać nie trzeba. Jesteś pewna, ze musisz?:eek:

Na remoncik przyjdzie czas, zobaczysz. Najlepiej zimą, to czas szybciej zleci, lata szkoda na remonty:)

Płyteczki są piękne- wyglądają jakby miały 100 lat:jawdrop::jawdrop:I te dekory...http://www.matrax.net/forum/images/keny/slini_sie.gifhttp://www.matrax.net/forum/images/smilies/wub.gif

Do jutra:bye:

Aga, pamiętam że jak kupowałam to było w opisie żeby okrywać ... mhmmm... nawet wstążeczke sobie na niej zawiązałam żeby pamiętać hehe

szkoda że odmiany nie zapisałam :( ale może to ta co pisałaś, czas pokaże... :)

Remont raczej latem muszę zrobić bo sporo malowania nas czeka (szafki) i szybciej wtedy to schnie i się wietrzy :)

Ja bym chciała JUŻ ale sporo rzeczy musi zrobic mój M :) a on baaaaaaardzo nie lubi słowa JUŻ :)

Płytki piękne, idealne!

dziękuje, wczoraj nie mogłam się nimi nacieszyć :)

Płytki rewelacja. Cudo, boskie. Juz sie nie moge doczekac az zaczniesz swoj maly remoncik kuchni :)

A przydasie u siebie wstawiłam :)

też nie mogę się doczekać :) a przydasie widziałam, byłam dziś u Ciebie :)

Mugatko, dostałam woreczek :wiggle:

Śliczny, na pewno mi się przyda na jakieś pelętające się po szafkach przydasie :)

Dziękuję :hug:

oooo jak szybko dotarł :) ciesze się że się przyda :)

Mugatko - super płytki :)

u mnie będą te - http://www.paradyz.com/Collection/bathroom/oxicer_oxi - te gładkie białe, one maja taki niby krateczkowy deseń - fajny, delikatny. Co prawda dzisiaj zaczęłam dumać, ze może Majolika byłaby jednak lepsza, ale... juz polozone ;)

Kamilcia u Ciebie ma się tyle dziać że już powinnaś mieć swój wątek, na prawdę nie wiem na co czekasz dziewczyno :)

Majolika też śliczna :)

Mugatko - oj dzieje sie u mnie, dzieje - ale chyba na własny wątek nie mam odwagi... Na pewno w wątkach tematycznych sie pochwalę efektami ;) W Zol-owej łazience juz własciwie prawie finisz - dzięki Twoim zdjęciom i podpowiedziom w wątku o cegiełkach mam idealne połączenie na obudowie wanny :*

Kiedy zaczynasz remont kuchni? meble nowe całkiem, czy lifting?

oooooooooo naprawdę pomogłam ? :) hehe jak miło :)

Też czytałam ten wątek jak kładliśmy cegiełki, wertowałam go milion razy w tą i z powrotem:)

Kamila zdecydowanie lifting... mam 6 letnią kuchnię wenge której NIENAWIDZĘ :)

coś takiego wrrrrrrrrrr

a ma być piękna biała sielska anielska :) i ma pasować do mojej powstałej już jadalni

Zaczynam od już hehe, na razie gromadzę materiały i siły :)

DSC00247.jpg

Edytowane przez mugatka