Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

Mugatko - da rade zrobić piękną sielską :) szafek dużo nie ma - fronty przemalujesz - testowałam u siebie na szafie, a i tu dziewczyny czytałam malowały fronty z płyty - da radę. Ramki z listewek dodajesz też na frontach?

Kamila no szafek trochę jednak jest - z drugiej strony dwa razy więcej :) ramki powstaną i tu właśnie zadanie dla mojego M, na pewno po zrobieniu kilku frontów wygoni mnie z domu :)

Do malowania mnie akurat nie musisz przekonywać kochana bo ja już nie jedną szafę, szafkę, półeczkę mam za sobą :)

Aga, ale wyzwanie przed Tobą:)

Dasz radę:) zbieraj materiały i siły, żeby wszystko gładko poszło:))))

Asia zbieram zbieram to wszystko :) ja już oczami wyobraźni widzę tą moją nową kuchnie :) co noc z nią zasypiam :)

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Oj Aga, wiem, ze żaden mąż nie lubi słowa JUŻ:no::lol2: Kuchnia ma spore możliwości- ogromne wyzwanie przed Wami,ale dacie radę- wiem to:)

Jeżeli to hortensja bukietowa, to na bank nie trzeba owijać- szkoda, ze wyrzuciłaś karteczkę... Z drugiej strony owinięcie na pewno jej nie zaszkodzi, a Ty będziesz miała zimą spokojną głowę;) Trzymam kciuki za remoncik:hug:

Mugatko doskonale Cię rozumiem z tym zasypianiem z kuchnią :D ja też tak mam, ze często obmyślam coś przed snem ;)

już dokładnie widzę Twoją nowa kuchnię ;) blat i zlew zostawiasz czy też wymieniasz ?

Kafelki piękne....kiedyś też bym chciała je mieć w swojej kuchni....moje cegiełki zawitały u mnie tylko ze względu na cenę, ale muszę przyznać, ze bardzo je polubiłam.

Czekam z niecierpliwością na przemianę :D

Mugatko

no to trzymam kciukasy kuchnia ma potencjał a ty jesteś zdolna bestia to dasz radę ;):wiggle:

Karola, trzymaj kciuki, trzymaj. Ja naprawdę wierzę że dam radę przynajmniej zrobić tyle żebym się w niej dobrze czuła :)

w sumie mam już w głowie kadry które Wam kiedyś pokażę :) hehe

To trzymam kciuki, żeby poszło gładko i po Twojej myśli :)

Dzięki Nelli :)

no fakt - zapomniałam, ze Ty z tych co i ja - lubiących przemalowanki ;) To Ci bedę wirtualnie towarzyszyć, bo i mnie czeka trochę przeróbek ;) i ramki na frontach też - tylko w szafie ;)

Najbardziej mnie przerażają te ramiaki właśnie, przecież jak mój mąż będzie musiał 21 drzwiczek ubrać w ramki to po pierwszych 3 będzie miał dość...

A Tobie Kamila kto zrobi ramki w szafie ? Jak dociąć tyle ładnych równych kątów :( sama bym się za to wzięła ale chyba jednak nie podołam :)

Ależ wyzwanie! Zmiana o 180 stopni się szykuje :)

Zaciskam mocno kciuki :hug:

Ale te panele ścienne mi się podobają. Co to?

narendil zdecydowanie zmian będzie sporo, mam nadzieję na całkiem inną kuchnię za mały budżet :)

To płytki CERKOLOR - seria wenecka/vento

http://www.cerkolor.com.pl/pl/kolekcje/wenecka/vento.html

Oj Aga, wiem, ze żaden mąż nie lubi słowa JUŻ:no::lol2: Kuchnia ma spore możliwości- ogromne wyzwanie przed Wami,ale dacie radę- wiem to:)

Jeżeli to hortensja bukietowa, to na bank nie trzeba owijać- szkoda, ze wyrzuciłaś karteczkę... Z drugiej strony owinięcie na pewno jej nie zaszkodzi, a Ty będziesz miała zimą spokojną głowę;) Trzymam kciuki za remoncik:hug:

Aguś trzymaj te kciukasy i nie puszczaj :)

Mugatko poczytałam o domkach, dziękuję za info:hug:

Ależ Ty masz cudna mugatkowa łazienkę, poprostu idealna! Trzymam kciuki za metamorfozę kuchni, ta obecna całkiem swieżo wygląda:)

Aneta dziękuje za łazienkę,po roku używania nadal ją kocham :)

Kuchnia jest 7 letnia i jest zdecydowanie beeeeeeeeeeee :)

Mugatko doskonale Cię rozumiem z tym zasypianiem z kuchnią :D ja też tak mam, ze często obmyślam coś przed snem ;) już dokładnie widzę Twoją nowa kuchnię ;) blat i zlew zostawiasz czy też wymieniasz ?

Kafelki piękne....kiedyś też bym chciała je mieć w swojej kuchni....moje cegiełki zawitały u mnie tylko ze względu na cenę, ale muszę przyznać, ze bardzo je polubiłam. Czekam z niecierpliwością na przemianę :D

Kasia no ja wiem że Ty wiesz jak to jest :) Jesteś moim motorem napędowym w tej całej akcji :)

Też się zastanawiałam nad Twoimi cegiełkami ale mam już w łazience cegiełki i chciałam coś innego ...

ale fakt drogo ten cerkolor wyszedł :( to najwyższy koszt całego remontu...

blat i zlew musi zostać :( zlew IKEA DOMSJO mi się nie zmieści bo ja w szafce mam butlę gazową i wchodzi na styk a tamten jest większy :(

Zresztą jak zmienię zlew to i okap powinnam, jak okap to i płytę, jak płytę to i kuchenkę bo wszystko w tym cholernym inoxie mam... i robią się koszty których nie mogę i nie chce ponieść... dobrze ze zmywarka stara biała i lodówka też biała :)

Mam pewną wizję tej kuchni przy minimum kaski i tego się będę trzymać :)

No proszę co ja tu czytam?:eek: metamorfoza kuchenna już tuż tuż:wiggle: płyteczki bardzo ciekawe i dekory ładny kolor mają.

Oj będzie się działo, trzymam kciuki za pomyślny remoncik http://www.cosgan.de/images/midi/froehlich/n025.gif

vesila będzie się działo będzie, szkoda tylko że to się jeszcze nie dzieje.. choć z drugiej strony w te upały nie mam siły nic robić...

Mugatko - moj tez nienawidzi slowa "juz" a kocha "zaraz". Dlatego ja sama biore sie za rzeczy ktore powinien zrobic on i za 5 min jest kolo mnie i mam na "juz". Znam siebie i wiem, ze pewnie zaczelabym juz matowic fronty i sama przyczepiac listewki. Ale ja mam ADHD wiec mnie nie sposob zatrzymac :D

Aga to powiedz jak mam przyciąć te listewki w rogach ? żeby było ładnie ? no powiedz ? ja chcę pod kątem 45 stopni. :)

Ja kładłam listwy przypodlogowe sama :p Kupilam za 10zł w castoramie plastikowa (absolutnie nie drewniana) prowadnice do przycinania katów. Kup sobie i masz piekne narzedzie i zrobisz rowniutko :) To jest taka rynienka z nacieciami. Zaraz Ci poszukam w necie :)

o takie cos

http://www.bricoman.pl/upload/products/zoom/korytko-do-ciecia-pod-katem-9045-300x38mm-76503.jpg

idzie jak po masle, rewelacja :)

Edytowane przez aga_dar

Ja kładłam listwy przypodlogowe sama :p Kupilam za 10zł w castoramie plastikowa (absolutnie nie drewniana) prowadnice do przycinania katów. Kup sobie i masz piekne narzedzie i zrobisz rowniutko :) idzie jak po masle, rewelacja :)

Aga nooo rośniesz w moich oczach :) Jaka Ty dzielna i samodzielna :)

Chyba spróbuje coś zrobić sama :) Kupię to cudo co pokazałaś i zobaczymy .... :)

:eek:ojojoj,szykuje się lifting kuchni....fajnei ...zapowia:wiggle:da się super ,bo płytki są cudne...będę dopingować.

Dzięki Beatko za doping :)

Mugatko - mnie listewki dotnie mój K. na całe szczęście :) ale popróbuj z tą plastikową prowadnicą :) Zaczynaj - bo my tu z niecierpliwości na zawał padniemy po kolei ;)

hehe kiedyś się zacznie, to na pewno, ale raczej nie w takie upały :)

A u mnie tworzy się kolejna rabatka :)

Jakoś ostatnio to mnie bardziej kręci niż wnętrza, ale pewnie jesienią wszystko wróci do normy czyli urządzanie, dekorowanie i szycie :)

Co nie oznacza że kuchnia odchodzi w zapomnienie :)

Ku pamięci wklejam sobie nabyte dziś roślinki, czekam na kuriera....

* Lawenda "Blue Scent" (FIOLETOWA)dorasta do 60 cm, sadzona co 50 cm, stanowiska słoneczne,

* Lawenda"HIDCOTE BLUE STRAIN", KOLOR KWIATU CIEMNY NIEBIESKI, DORASTA NA WYSOKOŚĆ 40CM, stanowiska słoneczne, sadzić co 40cm

* Żagwinozdobny - jest rośliną wieloletnią, bardzo dobrze zimuje w naszym klimacie, zalecane pH w granicach 5.0 do 7.5, nie należy nadmiernie podlewać, szybki przyrost w ciągu roku, kolor kwiatu niebiesko-fioletowo-bordowy -mix kolorów w jednej sadzonce,tworzy duże darnie.

* przetacznik kłosowy - Szafirowa Veronica ROYAL CANDLES

‘Royal Candles’ to niezwykle uroczy przetacznik o ładnym zwartym pokroju i pionowo wzniesionych kłosowatych kwiatostanach. Roślina ta od wiosny tworzy gęsty kobierzec złożony z licznych pędów i ciemnozielonych liści. Latem z gęstwiny liści wyrastają liczne kłosowate kwiatostany o kontrastowej szafirowej barwie, dorastają one do 30cm. Kwitnienie trwa do września. Jest to roślina miododajna chętnie odwiedzana przez owady. Bardzo dobrze zimuje. Przetaczniki wymagaj ą słonecznych stanowisk, oraz żyznego umiarkowanie wilgotnego podłoża..