Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mugatko widzę, że się przygotwujesz do ogromnej zmiany :) Bardzo fajnie bo uwielbiam takie metamorfozy :yes: Strasznie jestem ciekawa jaki będzie efekt końcowy Twojej kuchni. Na pewno powali nas na kolana :)

Szczerze Cię dopinguję i czekam na efekty :)

dzięki Pysiaku za doping, oj potrzebny mi bo jakoś się nie mogę za to zabrać :)

została mi do kupienia boazeria i mam skompletowane materiały :)

Już nie będzie wymówek tylko trzeba zakasać rękawy i działać :)

tylko niech ktoś przygarnie moje dzieci plissssssssssss ;)

Mugatko najprawdopodobniej będę w netto w piątek to jak będą to ci kupię :)

Wyślij mi na pw nr telefonu żebym w razie czego mogła zadzwonić :)

Martuś bardzo Ci dziękuje za chęci - mam nadzieję że się uda :) wieczorem zmajstruje priva :)

Mugatko ja też przyszłam z informacją o kubeczkach ale widzę Marta mnie uprzedziła :p

ooooooo Kasia-pracuś :) miło że o mnie pomyślałaś :) bardzo mi się podobają te kubeczki, oby się udało je zdobyć :)

A teraz chciałam Wam pokazać moją okoliczną łąkę, kwitnie tak już od paru tygodni i końca nie widać :)

Nie wytrzymałam i się zatrzymałam na chwilkę zrobić parę fotek , mijam ją w drodze do pracy... pająków było mnóstwo ale ... zacisnęłam zęby i wlazłam tam ... :)

ciekawe co to takiego ? zapytam Elfir? może to przetacznik kłosowy ?

Sami zobaczcie jakie cudo....

http://img1.garnek.pl/amin.garnek.pl/022/373/22373401_200.0.jpg

i miłego dnia dla wszystkich :)

Edytowane przez mugatka

Mugatko na mojej wsi też kwitną te kwiaty...całe łąki są fioletowe. nawet chciałam zerwać je do wazonu i zabrać do Katowic ale jak wracaliśmy padało i kwiaty zostały u siebie :) Nigdy nie rosło ich tak dużo jak w tym roku, pewnie to jakiś chwast ale jaki ładny :)

Ja mogę zerknąć u siebie na te kubeczki ale najwcześniej w czwartek ;)

Przepiękna łąka :) Miłego dnia mugatko :yes:

też tak uważam :)

Mugatko na mojej wsi też kwitną te kwiaty...całe łąki są fioletowe. nawet chciałam zerwać je do wazonu i zabrać do Katowic ale jak wracaliśmy padało i kwiaty zostały u siebie :) Nigdy nie rosło ich tak dużo jak w tym roku, pewnie to jakiś chwast ale jaki ładny :)

Ja mogę zerknąć u siebie na te kubeczki ale najwcześniej w czwartek ;)

Kasia a ja tam byłam, dziś foty robiłam i nie pomyślałam żeby to dziabnąć do wazonu :) może przez te pajęczyny szybko uciekałam stamtąd :)

Jutro kubeczki luknie Aga_dar, może jej się uda kupić, a jak nie to mam jeszcze Ciebie i Martę - suuuuper :)

Jak się zdublujecie to też nic się nie stanie, mogę mieć i 12 sztuk hehe :)

Aga piękna ta łąka:jawdrop: Jak z bajki:yes::D Zazdroszczę Ci taaakiej drogi do pracy:lol2:

no fakt, jak z bajki :) zawsze mocno zwalniam jak tamtędy przejeżdżam :)

Pięknie ta łąka wygląda :o Ciekawe co to za "chwast" na niej rośnie ???

Już mam diagnozę to krwawnica pospolita :) lubi podmokłe tereny :) na wątku Elfir się dowiedziałam tych mądrości :)

Mugatko, piękne zdjęcia :). Mi to wygląda na krwawnicę, która właśnie często rośnie na mokrych łąkach.

I trzymam kciuki za metamorfozę kuchni :).

Magda a TY już byłaś u mnie ? :) nie kojarzę ... ale WITAM serdecznie... tak, to krwawnica, już się dowiedziałam :)

Każdy kciuk potrzebny :)

Dziś skończyłam przygotowania kolejnej rabatki, czekam tylko na roślinki i znowu troszkę do przodu.... lawendowo będzie ... :)

Zmierzyłam ph mojej ziemi i mam lekko kwaśną glebę, którą dziś pod lawendę musiałam "odkwasić" :)

mam nadzieję że będzie jej u mnie dobrze :)

Marta u mnie będą z tyłu przetacznik kłosowy Veronica ROYAL CANDLES

potem lawenda Blue Scent i HIDCOTE BLUE STRAIN

a z przodu żagwin :)

Tak to sobie wykombinowałam - ale efekt zobaczę pewnie dopiero za rok :)

A wrzosy może na rozrosniecie miały za mało czasu ale zaczynają kwitnąć, też myślę że dopiero za rok zobaczę czy im się u mnie podoba :) Zrobię fotkę bliżej jesieni, będę porównywać:)

Beata, Aneta też uważam że pięknie ta krwawnica wygląda, dlatego zasypałam Was fotkami :)

Magda, odzywaj się częściej, nie bądź "cichaczem" ;)

Karola - nie pytaj :)

Ja cały czas się zabieram, myślami :)

Mam nadzieję że przed zimą się wyrobimy....

Jestem mimo wszystko bardzo uzależniona w tym temacie od męża, a same wiecie jak to jest ...

i ten ciągły upał :( jeśli chodzi o jakieś prace to ciężko się zmotywować ...

Informuje że Aga_dar kupiła mi kubeczki :) ale się cieszę i jeszcze raz bardzo naszej Agacie dziękuje :)

oj tam upał - nie jest tak źle ;) w końcu lato mamy, hehe. Ja mam w kolejce kilka mebli do odnowienia - może nie ma tego tyle, co kuchnia, ale w sumie też dają sporą ilość ;) na razie oczysciłam szafkę podbiurkową do pokoju starszaka - może Cię zmoblizuje, hehe ;)