Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mugatko piękną rabatkę stworzyłaś ...

Widzę,że złapałaś ogrodowego bakcyla ... ja też uwielbiam takie grzebanie w ziemi ... niesamowicie mnie to odpręża ...

mmajeczka oj złapałam bakcyla złapałam i będę za tym tęsknić zimą :) baaaaaaaaardzo

Pięknie!

podlesianka dziękuje :wiggle:

Mugatko dzięki za nazwę wilca :) sama posiałam nasionka tego cudu i nie wiedziałam co to...

Faktycznie jest śliczny i szkoda, że nie można się nim zachwycać przez cały dzień :)

Rabatka bardzo ładna, a wrzosy pięknie kwitną :) Po ile sztuk jednej odmiany sadziłaś?

Ja zaczęłam wczoraj modzić moje mini wrzosowisko... mam nadzieję, że nie będzie jednoroczne.

Pozdrawiam cieplutko :)

marta ja mam mini rabatkę z wrzosami, będę ją poszerzać z czasem, zobaczę jak to wszystko przetrwa zimę i czy na wiosnę znowu będę miała chęci dłubać w ziemi, sadziłam po około 5-6 sztuk jednej odmiany ... a wilca w przyszłym roku posadzę mnóóóóóóóóóóóóóóóstwo :)

Śliczne wrzosy :wiggle: uwielbiam te roślinki. No i chyba już jesień nadchodzi :( u mojej mamy też wszystkie wrzosy porozkwitały i astry mają pełno kwiatów.

Two dziękuje i oby nadeszła piękna złota jesień ....

Hej :bye:

BOSKIE Ja też je strasznie lubię...........wspomnienia z dzieciństwa to zdjęcie mi przywołało :rolleyes:Rabatka świetna :yes:

Pozdrawiam :)

admete no właśnie, moja Mama też kiedyś miała wilce, były bardziej popularne. Ale u mnie już na pewno zagoszczą na stałe :)

Mugatko piękne te ogrodowe zajawki:yes::)a berberysy admiration też lubię , u mnie ponad 25 szt.. ;)

domek cudo!!! pięknie wyszedł:)

Aneta dzięki - też potrzebuje około 25 sztuk ale u mnie po 18 zł sztuka... chyba muszę poczekać do wiosny bo kasy już na to brak ...

Pokażesz swoje ? masz w grupie ? na obwódce ? jak duże masz już roślinki ?

Mugatka, dziękuje za wpis na moim dzienniku, ja obejrzalam Twój ogród i oniemiałam.... teraz idę po herbatkę :stirthepot: i będe wertować pozostałe strony, coby być na bieżąco :cool:

Pozdrawiam serdecznie

E&K ja oniemiałam jak zajrzałam dziś do Ciebie po dłuższej nieobecności :) :welcome:

Cześć mugatko, wpadłam się przywitać po przerwie :) Miło pooglądać tyle kolorów kiedy wszystko już powoli żółknie i opada. Strasznie lubię wszelkie pnącza, bluszcze. W Twoim chyba się właśnie zakochałam :rolleyes:

Drop ... fajnie będzie zimą wrócić do tych zdjęć dlatego zamierzam wklejać ich dużo ku pamięci i dla porównań :)

Hej Aga, pięknie Ci wyszła rabatka, ale wilec przebił wszystko- boski jest:jawdrop:Wiem, ze jednoroczne nasturcje tez szybko rosną- możesz spróbować za rok:) Również posiadam taką samą odmianę berberysa- super jest:wiggle:I wrzosy masz cudne.

Buziaki:hug:

Agawi Miło że zajrzałaś bo czytałam że zapracowana na maxa jesteś :) Ja dziś właśnie nadrabiam zaległości netowe :)

Nasturcje znam ale ja jakoś tak nie bardzo lubię pomarańczowe kwiaty :) Pokaż swoje berberysy, jak masz nasadzone ?

Nie było mnie kilka dni na necie ale jest tego mały powód, baaaaaaa nawet dwa powody :)

Moja kuchnia zaczęła wreszcie swoją metamorfozę, mam już położone płytki ............:wave:

wreszcie nie oglądam tym paskudnych inoxów na ścianie :) ale w kuchni to na razie tylko tyle...

Natomiast niespodziewanie szybciej trochę niż planowałam wzięłam się za zmiany w salonie :)

Został już "olistwowany" na górze i na dole i pomalowany :) sama własnoręcznie go pomalowałam :)

Jutro skręcam mebelki i niedługo jakieś foty wrzucę :) wreszcie pozbyłam się moich znienawidzonych 7 letnich mebli wenge :) :wiggle:

Agawi Miło że zajrzałaś bo czytałam że zapracowana na maxa jesteś :) Ja dziś właśnie nadrabiam zaległości netowe :)

Nasturcje znam ale ja jakoś tak nie bardzo lubię pomarańczowe kwiaty :) Pokaż swoje berberysy, jak masz nasadzone ?

[/color]

Tak mugatko, jestem zapracowana i tak do końca wrześnie będzie:bash: W tym tygodniu zajrzałam pierwszy raz:oops::cry:

Berberysy mam już i duże i mniejsze, w wolnej chwili pstryknę fotkę.:) Trzymam kciuki za metamorfozę kuchni i całej reszty.

A będą fotki?:popcorn:

Mugatko, nadrobiłam wreszcie u Ciebie:hug: i jestem zachwycona!!!

Domek:jawdrop: mowę mi wprost odebrało jak zobaczyłam go po metamorfozie,

wilce cudne (chyba i ja posieję je w przyszłym roku)

Rabaty fantastycze

a na metamorfozę kuchni czekam jak inni z niecierpliwością:yes::popcorn:

Ps. a berberysa nie próbowałaś sobie ukorzenić? Fakt, że trochę dłużej czekać trzeba na efekt, ale jak się uda to jaka satysfakcja!!! (że o oszczędnościach nie wspomnę;)) U mnie w tym roku kilka szt wysiało się samo, tzn. nie tej odmiany, bo ja kupowałam chyba artropurpurea (na pewno wyższy) kupiłam 10szt i nie wszystkie są takie same (co mnie niespecjalnie martwi;)) i się wysiewają... Trochę wypieliłam, nim się zorientowalam co to, ale kilka zostawiłam i pewnie wiosną będę przesadzać:D

No to czekamy na fotorelację! :) :yes: :yes: :yes:

... z przyjemnością bym Was zarzuciła jakimiś zdjęciami ale komputer w domku odmówił posłuszeństwa, teraz z doskoku na forum tylko w pracy a tu na zabawę w zdjęcia czasu i warunków brak :(

mugatko...domek wyszedł prześliczny, jak z bajki:) ukwiecony pięknie:):)

A wrzosów "zazdraszczam":):) Nie mam do nich ręki!

Beatko dziękuje Ty masz rękę do wszystkiego ... :)

Mugatko i ja tupię nóżkami z podekscytowania :)

oj chyba już zabolała nóżka, zacznij tupać drugą :) może jak mój M usłyszy to szybcirj naprawi domowego kompa ... :)

Też jestem ciekawa tych zmian.

... a ja jestem ciekawa Waszych opinii ale cóż... i Wy musicie poczekać i ja też :)

Mugatko ale się wzięłaś ostro za robotę! Powinnam brać z Ciebie przykład jak nic :yes:

Nie mogę się już doczekać aż nam pokażesz te wszystkie zmiany :)

ano ostro się wzięłam bo ciepłe dni jakoś tak nie ubłagalnie zmierzają ku końcowi ....

Domek do pozazdroszczenia nawet nie pokazuję mojej małej ( ponieważ u nas miejsca brak :( ), wrzosowisko cudne....

Dziękuje Andżelika :) szkoda że brakuje Wam miejsca bo to na prawdę fajna rzecz dla dzieciaków ... :)

Zapisuję się na listę podziwiających, po prostu zakochałam się w domku ogrodowym.

Cześć Pendrak :) :welcome: Tylko nie właź mi pod trawnik :) witam Cię serdecznie ...:)

Mugatko i ja czekam na fotki po metamorfozie ! własnie zajrzałam zobaczyc, jak kuchenne rewolucje ;) A tu i salonowi się dostało :)

głównie salonowi się dostało ale jakoś końca nie widać ... zostały rzeczy które musi zrobić mój M a wiadomo jak to jest ... moje zlecenia muszą się uprawomocnić :) więc cieeeeeeeeeeeeeeerpliwości :)

Tak mugatko, jestem zapracowana i tak do końca wrześnie będzie:bash: W tym tygodniu zajrzałam pierwszy raz:oops::cry:

Berberysy mam już i duże i mniejsze, w wolnej chwili pstryknę fotkę.:) Trzymam kciuki za metamorfozę kuchni i całej reszty. A będą fotki?:popcorn:

hejo Aga to czekam cierpliwie na te berberysy.... fotki będą będą ... ale czasu mi jeszcze troszkę trzeba... odpocznij troszkę pracusiu bo brakuje Cię na forum...:)

no no mugatko rozpędziłaś się, pokaż efekty, ciekawe jesteśmy :)

No już Słoneczko mam nadzieję że lada dzień pokażę co tam wymyśliłam ale cudów się nie spodziewajcie :)

Mugatko, nadrobiłam wreszcie u Ciebie:hug: i jestem zachwycona!!! Domek:jawdrop: mowę mi wprost odebrało jak zobaczyłam go po metamorfozie,

wilce cudne (chyba i ja posieję je w przyszłym roku)

Rabaty fantastycze a na metamorfozę kuchni czekam jak inni z niecierpliwością:yes::popcorn:

Ps. a berberysa nie próbowałaś sobie ukorzenić? Fakt, że trochę dłużej czekać trzeba na efekt, ale jak się uda to jaka satysfakcja!!! (że o oszczędnościach nie wspomnę;)) U mnie w tym roku kilka szt wysiało się samo, tzn. nie tej odmiany, bo ja kupowałam chyba artropurpurea (na pewno wyższy) kupiłam 10szt i nie wszystkie są takie same (co mnie niespecjalnie martwi;)) i się wysiewają... Trochę wypieliłam, nim się zorientowalam co to, ale kilka zostawiłam i pewnie wiosną będę przesadzać:D

Yuka do ukorzeniania nie mam ręki, nawet z winobluszczem mi nie wyszło, a ponoć to łatwe do ukorzenienia, zresztą te berberysy chyba dość wolno rosną a ja rządna jestem szybkiego efektu :) zaoszczędzę przez zimę i na wiosnę sobie zafunduje

Teraz już temat ogrodowy zamknęłam, muszę zainwestować swój czas i kaskę w kuchnię i salon :)

Domek wczoraj właśnie odmalowałam również w środku, moja córka domalowała w nim swoje obrazki, zawiesiłam firaneczki i uważam że to wszystko w tym sezonie ...

Firanki miałam wieszać już po zimie ale wyobraźcie sobie że jakieś ptaszysko potraktowało domek jako swoją budkę i zrobiło sobie tam KIBEL ...

mam nadzieję że firanki skutecznie go odstraszą ... :)

Dzięki że zaglądacie i obiecuje że jak tylko M naprawi mi kompa to Was zasypię fotkami :) :hug:

Tak chciałabym się poczuć w moim pokoju dziennym, taki stworzyć klimat :)

http://imageshack.us/a/img404/9513/wszystkiegonaj.gif

By mugatka at 2012-09-12

Mugatko no to czekamy na metamorfozę:wiggle:

Moje berberysy rosną w grupie , na "wyspie" przy wejściu do domu

http://imageshack.us/a/img824/7462/img9197h.jpg

Uploaded with ImageShack.us

chciałam Ci zrobić powiększenie krzaczka ale imageshack strajkuje, może pózniej

Anetka dziękuje za berberysy :)

Kilka fotek z laptopa którego nie cierpię, bo strasznie przekłamuje kolory ...

* Pomalowałam domek wewnątrz i podłogę, powiesiłam firaneczki ... nie ma tylko schodków bo jeszcze schną :)

http://img2.garnek.pl/amin.garnek.pl/023/076/23076825_200.0.jpg

http://img2.garnek.pl/amin.garnek.pl/023/076/23076827_200.0.jpg

* właścicielka domku :)

http://img4.garnek.pl/amin.garnek.pl/023/076/23076835_200.0.jpg

* moje pelargonie i lobelia jeszcze nie czują jesieni... i tak niech zostanie jak najdłużej ...

(lobelia była już w strasznym stanie i jakieś 3 tygodnie temu obcięłam ją dość krótko i dostała drugie życie ...)

http://imageshack.us/a/img687/2848/dsc00988pr.jpg

By mugatka at 2012-09-19

http://imageshack.us/a/img845/4868/dsc00993ln.jpg

By mugatka at 2012-09-19

http://imageshack.us/a/img823/3237/dsc00992zn.jpg

By mugatka at 2012-09-19

*** a tu malutka zapowiedź tego co ma powstać w kuchni... najważniejsze że płytki już są na ścianie a nie w kartoniku :)

aaaaaaa i mój pierwszy własny bukiecik lawendy ...

http://img4.garnek.pl/amin.garnek.pl/023/076/23076837_200.0.jpg

c.d.n. :)

Edytowane przez mugatka

Mugatko ,ależ cudowne zdjęcia!!!Domek wyszedł Ci bajkowo ,a na jego właścicielkę nie ,mogę się napatrzeć ...To zdjęcie koniecznie powiększ i powieś na ścianie....Patrząc na nie mam nieodparte wrażenie ,że znajduję się w rzeczywistości "Dzieci z Bullerbyn":)Pięknie Ci to wyszło!!! Cieszę się ,ze zaczątek nowej kuchni już jest ...coś czuję ,ze to dopiero będzie klimacik!!! I wszystko Ci tak pięknie jeszcze kwitnie ,nie czuje się zbliżającej się jesieni

Patrząc na nie mam nieodparte wrażenie ,że znajduję się w rzeczywistości "Dzieci z Bullerbyn":)

Ech ... Dzieci z Bullerbyn :rolleyes: :rolleyes: ... uwielbiałam i uwielbiam tą książkę ... teraz czytam ją mojej córci i znów czuję się jak dziecko :rolleyes: :rolleyes:

Mugatko przepiękny domek, właścicielka, kwiaty ... chyba w przyszłym roku skuszę się na zwisające pelargonie :rolleyes:

Będziesz przechowywać je przez zimę, są tak piękne,że aż żal wyrzucać ;)