Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mugatko nie dobijaj mnie!!!!!!

Powtórzę się domek BOSKI!!!!! a właścicielka z loczkami wokół twarzy w tej sukieneczce z kołnierzykiem kojarzy mi się ze sceną z Domku na Prerii (chyba tak brzmiał tytuł). Śliczna dziewczynka!!!!!

Firaneczki i kwiaty - zachwycają!!!! a scenka kuchenna zapowiada coś tak pięknego, że tupię nóżkami z niecierpliwości!!!!

Aga a skąd ten niebieski kubeczek? będą też kropeczki???

WOW, jak cudnie!!!

A Panienka z okienka przeurocza:yes:

dzięki Yuka :)

Mugatko ,ależ cudowne zdjęcia!!!Domek wyszedł Ci bajkowo ,a na jego właścicielkę nie ,mogę się napatrzeć ...To zdjęcie koniecznie powiększ i powieś na ścianie....Patrząc na nie mam nieodparte wrażenie ,że znajduję się w rzeczywistości "Dzieci z Bullerbyn":)Pięknie Ci to wyszło!!! Cieszę się ,ze zaczątek nowej kuchni już jest ...coś czuję ,ze to dopiero będzie klimacik!!! I wszystko Ci tak pięknie jeszcze kwitnie ,nie czuje się zbliżającej się jesieni

Beatko dziękuje za tyle ciepłych słów :) a domek sama uwielbiam, spełniłam swoje marzenie z dzieciństwa :)

Mam nadzieję że moje dzieci będą go kiedyś miło i z sentymentem wspominać....

Kuchnia będzie bardzo słodka ale z łatwą możliwością zmiany na mniej cukierkową jak już mi się znudzi ...

Ech ... Dzieci z Bullerbyn :rolleyes: :rolleyes: ... uwielbiałam i uwielbiam tą książkę ... teraz czytam ją mojej córci i znów czuję się jak dziecko :rolleyes: :rolleyes:

Mugatko przepiękny domek, właścicielka, kwiaty ... chyba w przyszłym roku skuszę się na zwisające pelargonie :rolleyes:

Będziesz przechowywać je przez zimę, są tak piękne,że aż żal wyrzucać ;)

hej Majeczka :) no właśnie też pomyślałam o przechowaniu tej pelargonii, ja nie bardzo mam gdzie ale oddam w dobre ręce mojej Mamie, ona ma cały pokój przeznaczony na przechowalnie kwiatów :)

mugatko ależ sprawiłaś frajdę córciom takim domkiem! Śliczny i taki uroczy! :)

I te firaneczki :p Zapowiedź kuchni świetna :yes: Kiedy więcej pokażesz?

Lobelia pięknie Ci odbiła!!! :)

Pysiak oj kuchnia nie prędko bo ciągle walczę z salonem :) firaneczki nadały takiej fajnej zwiewności i lekkości :)

Ale słodka fotka z córeczką :rolleyes:

Dzięki Two :)

Mugatko nie dobijaj mnie!!!!!!

Powtórzę się domek BOSKI!!!!! a właścicielka z loczkami wokół twarzy w tej sukieneczce z kołnierzykiem kojarzy mi się ze sceną z Domku na Prerii (chyba tak brzmiał tytuł). Śliczna dziewczynka!!!!!

Firaneczki i kwiaty - zachwycają!!!! a scenka kuchenna zapowiada coś tak pięknego, że tupię nóżkami z niecierpliwości!!!!

Aga a skąd ten niebieski kubeczek? będą też kropeczki???

Marta ale mi miło :) kuchnia jak już pisałam będzie baaardzo słodka, kropeczki być muszą :) kubeczek nabyłam kiedyś w sklepie "wszystko za 5 zł" ale niestety był tylko jeden a teraz szukam takich więcej i ni ma... a ten kształt bardzo mi pasuje...

a Zosia dziękuje za tyle komplementów :) i domek też dziękuje i ja też dziękuje za tyle miłych słów ... :)

wrzucam zajawkę pokoju dziennego ... mały fragmencik... jeszcze totalnie w rozsypce, bez półek, kinkietów itd... mój cel to przytulność ... :)

kocham szarosci i biel ale mając skórzaną czekoladową kanapę musiałam wymyślić coś żeby zgrać ten pokój z resztą domku... mam nadzieję że się uda....

sorki za zdjęcie - miałam nie wrzucać bo jakość do D..... ale mam tylko to jedno :)

no to siup

http://img4.garnek.pl/amin.garnek.pl/023/076/23076817_200.0.jpg

dsc01108jg.jpg

Edytowane przez mugatka

Hej Aga, no ten domek, to Ci wyszedł BAJKOWY:jawdrop::jawdrop: I jeszcze ta panienka z okienka słodka jak cukiereczek:rolleyes::wiggle: Pięknie!

Pelargonie kwitną Ci niesamowicie:eek: u mnie też nie najgorzej, chociaż jak jak pada, to deszcz niszczy im płatki:bash:

Zaczątek kuchni sielsko-anielski. Będzie bosko:) Z salonem też dasz sobie radę;)

Buziaki

Mugatko salon zapowiada się bardzo przytulnie :)

Byłam dziś w mieście powiatowym ;) i nie omieszkałam zahaczyć o parę sklepów: w leclerc jest emalia na wagę- kupiłam błękitny kubeczek i herbaciany czajnik czerwony w białe grochy, a w malutkim sklepiku z tkaninami śliczną błękitną bawełnę w białe grochy (18zł/m).

Mugatko panienka z okienka urocza :) , zajawka kuchni też pyszna :) i pokoju-mimo kiepskawej fotki -ciekawa :) Na pewno wpasowałaś ta czekoladową kanapę super :)

Oj żebyś wiedziała jak bardzo nie cierpię tej mojej kanapy, nijak mi nie pasuje do tego co sobie wymyśliłam ... ale ... jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma ... i już

Hej Aga, no ten domek, to Ci wyszedł BAJKOWY:jawdrop::jawdrop: I jeszcze ta panienka z okienka słodka jak cukiereczek:rolleyes::wiggle: Pięknie! Pelargonie kwitną Ci niesamowicie:eek: u mnie też nie najgorzej, chociaż jak jak pada, to deszcz niszczy im płatki:bash:

Zaczątek kuchni sielsko-anielski. Będzie bosko:) Z salonem też dasz sobie radę;) Buziaki

Ta panienka to może i z wyglądu słodka ale daje nam nieźle w kość... myślałam że ataki histerii to kwestia wychowania ale patrząc na moje dziecko zdecydowanie uważam że "diabła" ma wpisanego od urodzenia :) Pierwsza córa to anioł a druga ... ręce opadają :)

U mnie te pelargonie pod dachem i chyba to im służy ...

Aga, piekny domek i właścicielka:)

i roślinki wszystkie:) i 'zwis' przy meblach bardzo oryginalny:)))))

pozdrawiam cieplutko i na winko zapraszam tu lub na fb:)

Proszę się zwisu nie czepiać :) już jest ładniejszy :)

domek cudny ala Panienka z okienka najcudniejsza!

dzięki aneta, szkoda że nie mam tak pięknych zdjęć jak oglądam u Was ...

Mugatko salon zapowiada się bardzo przytulnie :)

Byłam dziś w mieście powiatowym ;) i nie omieszkałam zahaczyć o parę sklepów: w leclerc jest emalia na wagę- kupiłam błękitny kubeczek i herbaciany czajnik czerwony w białe grochy, a w malutkim sklepiku z tkaninami śliczną błękitną bawełnę w białe grochy (18zł/m).

a ja nie mam leclerca w pobliżu ale to może i dobrze bo po naczynia emaliowane bym na pewno już gnała... a tak troszkę grosza w portfelu zostanie...

co będziesz szyła z błękitów ? ja wprowadzam ten kolor do kuchni i na pewno uszyję jakieś zazdrostki z tą tkaninką ...

mugatko bardzo fajny zaczątek salonu :yes: Będzie dobrze zobaczysz. Z brązami jak najbardziej może być przytulnie :)

no wiem że może być przytulnie ale nie robiłabym brązów gdyby nie kanapa która MUSI zostać ... jak ja Ci zazdroszczę tych szarych Ektorpów, ukradnę Ci je, zobaczysz :) ciekawi mnie bo jak oglądam używane Ektorpy na allegro to wyglądają często odstraszająco... czy ludzie o nie nie dbają czy faktycznie tak są tak wytłamszone po jakimś czasie ...

Mugatko, jaki piękny domek, bajkowy! :jawdrop: I córcia też jak z bajki, jak zaczarowana!

Zapowiedź kuchni super, ale będzie klimatycznie :).

Co do salonu...wiesz, ja brązy bardzo lubię, wszystkie odcienie. I jestem pewna, że stworzysz przytulne wnętrze :yes:.

a ja Magda właśnie już tych brązów mam trochę dość bo kiedyś cały mój dom w nich tonął... a teraz chciałam inaczej ale ...

jest jak jest ... wiele już w domku zmieniłam ale salon zostanie w tej tonacji :)

Mugatko, dom pięknieje z każdym Twoim dotknięciem.

Czekam niecierpliwie na ciąg dalszy :)

Dzięki Drop :) też czekam, też niecierpliwie aż mój M weźmie w łapki wiertarke i powiesi mi kilka półek :)

Mugatko dziewczyny tu juz wszystko napisały

Domek i właścicielka przeurocze córcia wyglada mi ti troszkę jak Ania z Zielonego Wzgórza :wiggle::wiggle:

no no ale cudny saloon sobie szykujesz już się nie moge doczekac :popcorn:

nooooooo karola cudny to jest Twój salon, mój to kopciuszek będzie przy Twoim :)

Mugatko piekny domek dla Zosi i piekna panienka z okienka :)

Ślicznie u ciebie...kwieciście...a panienka z okienka najpiękniejsza:)

dziękuje kobitki :)

A teraz obiecane kiedyś tam foto ławeczki w łazience...

Ławeczka okazała się super przydatna, bez niej jak bez ręki... pod nią są dwa kosze, jeden na czyste ręczniki a drugi na zabawki do kąpieli ...

Sprawdziło się idealnie, łatwo i szybko ogarniam bałagan...

http://img3.garnek.pl/amin.garnek.pl/023/143/23143491_200.0.jpg

http://img4.garnek.pl/amin.garnek.pl/023/143/23143495_200.0.jpg

Trochę klimatu :)

http://img1.garnek.pl/amin.garnek.pl/023/143/23143501_200.0.jpg

http://img3.garnek.pl/amin.garnek.pl/023/143/23143493_200.0.jpg

http://img4.garnek.pl/amin.garnek.pl/023/143/23143499_200.0.jpg

http://img4.garnek.pl/amin.garnek.pl/023/143/23143495_200.0.jpg

A bluszcz się zaklimatyzował i pięknie rośnie...

http://img4.garnek.pl/amin.garnek.pl/023/143/23143497_200.0.jpg

Salon stoi w miejscu, kuchnia "tyż" więc Was zasypałam starą łazienką bo mhmm może to nie skromne, ale po 1,5 roku uwielbiam ją tak samo jak pierwszego dnia :)

Dobranoc :)

DSC01200.jpg

DSC01202.jpg

DSC01205.jpg

DSC01207.jpg

dsc01200g.jpg

Edytowane przez mugatka