Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

Mugatko, chyba muszę zacząć pokazywać Twoją łazienkę wszystkim, którzy próbują mi wmówić, że jeśli białe płytki to MUSI wyjść szpitalnie, sterylnie, zimno, nieprzytulnie :) Dla mnie to jedno z bardziej klimatycznych wnętrz na forum :yes:

(I jak idealnie utrzymana, mimo upływu czasu:o)

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mugatko, w Twojej łazience jak w niebie,

biało, błękitnie-szaro, nastrojowo, tak czysto, świeżo i

nie wiem jak to jeszcze określić...lekko, zwiewnie,

prześlicznie.

mugatko łazienkę masz prześliczną i naprawdę ta ławeczka jeszcze jej dodała uroku :) Wyszło świetnie i jest tak miło i nastrojowo z tymi świecami :wiggle:

no wiem że może być przytulnie ale nie robiłabym brązów gdyby nie kanapa która MUSI zostać ... jak ja Ci zazdroszczę tych szarych Ektorpów, ukradnę Ci je, zobaczysz :) ciekawi mnie bo jak oglądam używane Ektorpy na allegro to wyglądają często odstraszająco... czy ludzie o nie nie dbają czy faktycznie tak są tak wytłamszone po jakimś czasie ...

Wydaje mi się, że na pewno troszkę ludzie o nie nie dbają. Owszem kanapa się deformuje i od zwykłego siedzenia - nie przeczę. Ale wystarczy raz na jakiś czas porządnie zbić poduchy i jak nowa :)

Tak łatwo mi kanapy nie ukradniesz, bo ciężka jak nie wiem co jest :D

Mugatko łazienka cudna, klimatyczna

ławeczka wpasowała sie idealnie :yes::yes: i jakie piękne nastrojowe foty strzelasz :o

karola dzięki :)

Mugatko ławeczka przepięknahttp://www.pic4ever.com/images/84.gifhttp://www.pic4ever.com/images/84.gif Nigdy bym na to nie wpadła, żeby taka ławkę wstawić do łazienkihttp://www.pic4ever.com/images/306.gif

Jesteś genialna!:yes::D

haha, no bez przesady Aga, gdzieś tu podpatrzyłam i tyle :)

ach....znowu wzdycham do Twojej łazienki....

to miłe ... :)

Mugatko, chyba muszę zacząć pokazywać Twoją łazienkę wszystkim, którzy próbują mi wmówić, że jeśli białe płytki to MUSI wyjść szpitalnie, sterylnie, zimno, nieprzytulnie :) Dla mnie to jedno z bardziej klimatycznych wnętrz na forum :yes:

(I jak idealnie utrzymana, mimo upływu czasu:o)

Drop nawet nie wiesz jak miło coś takiego przeczytać ... chciałam żeby ta łazienka miała "klimat"... i fajnie że się udało...

a co do utrzymania w czystości to jest na szczęście bez problemowa ... wszystko ma swoje miejsce i to jest chyba klucz do sukcesu ...

nic nie stoi na wierzchu, nawet mąż używa swojego koszyka i wszystko tam chowa :) a jak nie ma pierdół na wierzchu to sprząta się migusiem...

Mugatko cóż ja mogę rzec na temat łazienki... no piękna jest po prostu i tyle!!!! a ławeczka wkomponowała się idealnie!!!! Ja z mojej kropeczkowej bawełenki też chce uszyć zazdrostki do kuchni ;)

szyj pierwsza - będę miała od kogo ściągać :)

A ja łazienkę widzę chyba pierwszy raz i :jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop::jawdrop:

Mowę mi odebrało

Dziękuje Yuka... z tą łazienką w sumie wkroczyłam w świat tego forum... to tu zainspirowałam się mugatami, naoglądałam milion Waszych realizacji i próbowałam stworzyć coś swojego... i cieszę się bardzo że tu trafiłam ...

Mugatko - super ławeczka :) łazienke podziwiam kolejny raz :). Fotki klimatyczne bardzo :)

Kamilcia :wiggle:

Mugatko, w Twojej łazience jak w niebie, biało, błękitnie-szaro, nastrojowo, tak czysto, świeżo i

nie wiem jak to jeszcze określić...lekko, zwiewnie, prześlicznie.

Tola Twoje słowa to miód na moje serce :lol2:

rany - jak tu uroczo! i w domku, i łazience i w salonie pewnie nie będzie inaczej!:)

nihiru oby to były prorocze słowa (co do tego salonu) :)

mugatko łazienkę masz prześliczną i naprawdę ta ławeczka jeszcze jej dodała uroku :) Wyszło świetnie i jest tak miło i nastrojowo z tymi świecami :wiggle:Wydaje mi się, że na pewno troszkę ludzie o nie nie dbają. Owszem kanapa się deformuje i od zwykłego siedzenia - nie przeczę. Ale wystarczy raz na jakiś czas porządnie zbić poduchy i jak nowa :)

Tak łatwo mi kanapy nie ukradniesz, bo ciężka jak nie wiem co jest :D

ehhh ale przynajmniej "pozazdraszczam" sobie tych Twoich szaraczków ...

Pięknie!

:hug:

Kurcze...jak pięknie w łazience.....klimatycznie i nastrojowo:):)

Beatko i tak właśnie miało być :)

******************************************************************************************************************

A teraz pytanko, czy ktoś ma reling IKEA FINTORP ?

ooooooo taki:

fintorp-szyna__0119153_PE275320_S4.JPG

Potrzebuje wysokość mocowania, zaznaczyłam kreseczką czerwoną o co mi chodzi ...

mam niewielki odstęp pomiędzy szafkami kuchennymi a płytkami i chciałabym wiedzieć czy mi się zmieści mocowanie tego relingu ...

A teraz pytanko, czy ktoś ma reling IKEA FINTORP ?

ooooooo taki:

[ATTACH=CONFIG]139117[/ATTACH]

Potrzebuje wysokość mocowania, zaznaczyłam kreseczką czerwoną o co mi chodzi ...

mam niewielki odstęp pomiędzy szafkami kuchennymi a płytkami i chciałabym wiedzieć czy mi się zmieści mocowanie tego relingu ...

Mugatko, w najszerszym miejscu ta blaszka ma 65mm.

A łazienka... Ach...

Edytowane przez barbe-cue

Mugatko, w najszerszym miejscu ta blaszka ma 65mm.

A łazienka... Ach...

barbe jak miło Cię znowu przeczytać, jakoś mało Cię ostatnio na forum i zdjęć też nie pokazujesz :( Twojej galerii nadal brak ...

a kto jak kto, ale Ty masz co pokazać ...

Dziękuje za podpowiedź w sprawie relingu... kurcze a ja mam tylko 5 cm... mój M będzie musiał coś wymyślić ... bo nie odpuszczę ... :)

Mugatko - ależ śliczna jest Twoja łazienka, naprawdę cudowna, a ławeczka wpisała się genialnie:yes:

BRAWO!!!

Dziękuje Natalia i chyba WITAM, kojarzę Cię z innych wątków ale u mnie chyba jeszcze Cię nie widziałam ... :)

Mugatko Twoja łazienka jest przepiękna :yes: Ławeczka pasuje idealnie :)

W temacie relingów ja swoje mam na kafelkach tzn dziurki wywiercone są w fugach, żeby kafelek nie niszczyć...zawsze można wyjąć wkręt i uzupełnić dziurkę fugą ;) chyba że u Ciebie o coś innego chodzi ;)

Wczoraj kupiłam w TK fajny zielnik do kuchni ;) może jutro mąż wywierci mi dziurki to na blogu pokażę ;)

Mugatko my też mamy relingi mocowane jak Kasia :)

Nie wiem czy znasz jak nie to polecam

https://picasaweb.google.com/ole4ka27knigi

np w dziale Tilda Landsted na końcu są cudowne wykroje mi.in manekin którego widziałaś u mnie

w Sew Pretty Christimas Homestyle wykrój muffinki, babuszki...

ja wpadłam kompletnie... ;)

Edytowane przez martaibartek

Mugatko Twoja łazienka jest przepiękna :yes: Ławeczka pasuje idealnie :)

W temacie relingów ja swoje mam na kafelkach tzn dziurki wywiercone są w fugach, żeby kafelek nie niszczyć...zawsze można wyjąć wkręt i uzupełnić dziurkę fugą ;) chyba że u Ciebie o coś innego chodzi ;)

Wczoraj kupiłam w TK fajny zielnik do kuchni ;) może jutro mąż wywierci mi dziurki to na blogu pokażę ;)

Kasia chciałam ten reling nad płytki bo mam tam 5 cm gołej ściany... i nie bardzo chcę wiercić w płytkach... jak nie wyjdzie to może faktycznie trzeba celować w fugi... zobaczę czy mój M coś wymyśli :)

Czekam na zielnik :)

Witaj Mugatko Ostatnio czasu mi brakuje ale w końcu jestem aby Ci napisać że masz cudowną łazienkę z której nie chciałabym wychodzić gdybym taką miała.:yes::lol2:

Dziękuje Atena :) już niedługo wszystkie będziemy miały więcej czasu na "forumowanie"... długie jesienne wieczory na pewno będą temu sprzyjały ... miło że zajrzałaś :)

Mugatko my też mamy relingi mocowane jak Kasia :)

Nie wiem czy znasz jak nie to polecam https://picasaweb.google.com/ole4ka27knigi np w dziale Tilda Landsted na końcu są cudowne wykroje mi.in manekin którego widziałaś u mnie w Sew Pretty Christimas Homestyle wykrój muffinki, babuszki... ja wpadłam kompletnie... ;)

dzięki Marta , nie znałam.... utonęłam na cały dzień :) dobrze że siedzę dziś w pracy i mogę sobie pozwolić na sporo netowania :)

czekam na Twoje kolejne szyciowe dzieła z niecierpliwością :)

Mugatko jakie piękne foteczki z łazienki :rolleyes: cudne, urocze, cieplutkie wnętrze aż cię chce zanurzyć w piance i zrelaksować przy świetle świec :rolleyes: oj brakuje mi takiego relaksu u nas tylko prysznic na razie.

Two znam Twój ból doskonale, ja na drugą łazienkę czekałam mhmm ... żeby nie skłamać około 5 lat ...

Miałam podobnie jak Ty teraz tylko prysznic ... więc łącze się z Tobą w bólu... i dziękuje za miłe słowa :)

Mugatko,

cudną masz łazienkę, jak z katalogu, bardzo sie mi podoba:yes:

szaro-brazowe hemnesy też lubię, więc salon zapowiada sie równie cudnie:)

Vesila fajnie usłyszeć miłe słowa to taka nagroda za milion godzin spędzonych w necie w poszukiwaniu inspiracji :) zresztą Ty sama wiesz :)

Zakochałam się w tych Hemnesach - szaraczkach od pierwszego wejrzenia :) i kocham je nadal a szczególnie za to że nie widać na nich kurzu...

po doświadczeniach z meblami wenge wiem co piszę :) szaraczki górą:)

a teraz ku pamięci, kupiłam roślinki i czekam na:

*kostrzewa sina INTENSE BLUE

*nachyłek CRANBERRY ICE

* żurawka BLACK BEAUTY (bordowe kępy)

* żuraweczka SWEET TEA (pomarańczowo-herbaciana)

i troszkę jesieni u mnie ... wrzosy zasuszyłam i po tygodniu nadal są piękne, zobaczymy jak dalej... w wazonie kwiaty z mojego ogródka, jak to miło że mogę coś już u siebie skubnąć ... szarłat i złocień wielki ...

http://imageshack.us/a/img89/4292/dsc01270nyt.jpg

http://imageshack.us/a/img716/969/dsc01272nw.jpg

http://imageshack.us/a/img834/5660/dsc01277vw.jpg

http://imageshack.us/a/img855/3571/dsc01287cx.jpg

miłego weekendu :)

Edytowane przez mugatka