Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

ilu i taka maszyna to skarb :) te staruszki są o niebo lepsze o tych obecnych tanich produkcji ... wyciągnij ją koniecznie i do dzieła :)

zrobię suwaczkową instrukcje przy najbliższej okazji :)

Mugatko,

Tak zrobię :yes:

Czy taką maszynę (chyba Łucznik walizkowy?) to po tak długim czasie trzeba chyba dać komuś do "strojenia" i naoliwienie, prawda? :confused:

Mugatko,

Tak zrobię :yes:

Czy taką maszynę (chyba Łucznik walizkowy?) to po tak długim czasie trzeba chyba dać komuś do "strojenia" i naoliwienie, prawda? :confused:

Ilutku - ja właśnie taką maszynę mam w domku. Dostałam od teściowej. Nie była używana z 15 lat. Trzeba było dać ją do przeglądu, ale działa jak funkiel nówka -tylko moje dwie lewe ręce jakoś po nią nie sięgają. Podczas przeglądu też usłyszałam, że mimo, iż takie maszyny mają x lat, to są często dużo lepsze od obecnie dostępnych w sklepach. Czekam zatem na realizacje - może zasłony:)hehe

Kurczę, najpierw nauczę się szyć prosto, zanim zacznę wchodzić w zakręty... :lol2::rotfl::lol2:

ilu oj tam oj tam :) trening czyni mistrza... :)

Wczoraj uszyłam komplecik dla koleżanki z pracy, która na dniach spodziewa się swojej pierwszej córeczki :)

http://img4.garnek.pl/amin.garnek.pl/024/602/24602275_200.0.jpg

IMG_1718.jpg

Edytowane przez mugatka

Mugatko komplecik sliczny -szczególnie te aplikacje literkowe !

kursik - jasne, że chce - tylko czy ja na tej mojej zabawkowej maszynce to wszyje suwak... planuje większa, prawdziwą maszynę, ale kiedy to nastapi... może na urodziny ;) Ta obecna kupiona była tez na ta okazję kilka lat temu - z myślą o szyciu scrapów i do tego w miare wystarcza. ale zasłonki to juz nie uszyję na niej ;)

jesli o fotel drewniany bujany chodzi - mam taki nabyty na giełdzie u nas za całe 90 zł ( albo mniej nawet ;) ) i ty na pewno u siebie upolujesz :)