Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Mugatko Twoje ostatnie dzieła http://emoty.blox.pl/resource/szczena.gif

Dlaczego ja tak nie umiem :cry:

Dawno temu szyłam plecaczki z jeansu(całe podwórko z takimi latało :p),

ale moje szycie skończyło się przeszyciem palca w maszynie do tej pory jej nie tknęłam :lol2:

Te plecaki to jakies karykaturki w porównaniu do Twoich cudeniek :)

Miłej niedzieli :hug:

Mugatko chciałam się przywitać, bo dopiero dzisiaj trafiłam na Twój wątek. Poza tym ja to forumowa podglądaczka, nałogowa, ale rzadko coś piszę.

Pięknie u Ciebie, ciepło i nastrojowo. Ale nie lubię Cię wiesz za co? Za to że potrafisz szyć takie cudeńka a ja nie ;) Zazdroszczę i gratuluję :)

No i mówisz, że po 8 latach ciężko było namówić męża na zmiany? Hmmm... My mieszkamy 2,5 a ja już bym chciała zmieniać wystrój ;) Zobaczymy, może za jakiś czas...

Pozdrawiam cieplutko :)

I ja się witam Mugatko. Trafiłam do Ciebie od Drop_Inn. Twoje wnętrze mnie zachwyca a ręcznie robionych "tworów" zazdroszczę jak poprzedniczka ;)

Zwłaszcza ostatnia torba na wypady do babci, szczególnie ze względu na tę sowę, do których mam słabość :lol2:

Wysłałam Ci też wiadomość na priva z zapytaniem.

Edytowane przez sowawa30

Ale superowa! torba http://emoty.blox.pl/resource/upup.gifhttp://emoty.blox.pl/resource/23_129_8.gif

dzięki :)

śliczna torba mugatko!!!!

jak patrzę na Twoje poczynania to sam bym chętnie "pocudowała", ale czasu ostatnio zbyt mało :(

Fajna torba :)

Zestaw do nitowania będzie za tydzień w Tchibo ;)

kasiu dzięki za info :) kupiłam teraz tylko szaleć :)

Mugatko, jestem największą fanką Twoich dzieł.

Wszystko co robisz, jest tak estetyczne, śliczne i zrobione ze smakiem, że nic tylko podziwiać [ATTACH=CONFIG]173990[/ATTACH]

Ilu zdecydowanie mnie przeceniasz , ale co tam ... miło mi :)

Mugatko Twoje ostatnie dzieła http://emoty.blox.pl/resource/szczena.gif

Dlaczego ja tak nie umiem :cry:

Dawno temu szyłam plecaczki z jeansu(całe podwórko z takimi latało :p),

ale moje szycie skończyło się przeszyciem palca w maszynie do tej pory jej nie tknęłam :lol2:

Te plecaki to jakies karykaturki w porównaniu do Twoich cudeniek :)

Miłej niedzieli :hug:

admete dzięki.... no to faktycznie zdolna jesteś bo to prawie niewykonalne przeszyć palca na maszynie :)

myślę że jak kiedyś coś szyłaś to powinnaś wrócić do tematu :)

Teraz to ja rozumiem skąd ten brak czasu

piekności :eek::eek:pozazdrościć talentu :yes:

Dzięki za priva

oj to nie z powodu szycia...( a szkoda) maszynę ostatnio udaje mi się wyciągnąć może raz w miesiącu... koleżanka w pracy urodziła córeczkę i trochę jej nie będzie ... więc pracy więcej... czasu mniej :( niestety ...

Mugatko chciałam się przywitać, bo dopiero dzisiaj trafiłam na Twój wątek. Poza tym ja to forumowa podglądaczka, nałogowa, ale rzadko coś piszę.

Pięknie u Ciebie, ciepło i nastrojowo. Ale nie lubię Cię wiesz za co? Za to że potrafisz szyć takie cudeńka a ja nie ;) Zazdroszczę i gratuluję :)

No i mówisz, że po 8 latach ciężko było namówić męża na zmiany? Hmmm... My mieszkamy 2,5 a ja już bym chciała zmieniać wystrój ;) Zobaczymy, może za jakiś czas... Pozdrawiam cieplutko :)

madzialena witam Cię bardzo serdecznie :) napisałaś że u mnie "ciepło i nastrojowo" i dzięki Ci za to ...bo chyba na tym najbardziej mi zależało ...

i przestań już mnie nie lubić :) obecnie gdy coś zmieniam w domu, staram się zrobić sobie neutralną bazę ... gdy najdzie mnie po raz enty na zmiany, będę mogła szaleć dodatkami, tkaninami.... :)

I ja się witam Mugatko. Trafiłam do Ciebie od Drop_Inn. Twoje wnętrze mnie zachwyca a ręcznie robionych "tworów" zazdroszczę jak poprzedniczka ;)

Zwłaszcza ostatnia torba na wypady do babci, szczególnie ze względu na tę sowę, do których mam słabość :lol2:

Wysłałam Ci też wiadomość na priva z zapytaniem.

sowawa30 witam i dziękuje za ciepłe słowa :)

Wpadłam zostawić buziaki:)

odsyłam buziaki w Twoją stronę :):hug:

Mugatko,

Zaglądasz do mnie co mnie ogromnie cieszy, ale sama niczym się nie chcesz pochwalić.

Nie wierzę, że u takiej krynicy pomysłów nic się nie dzieje :rolleyes:

Pozdrawiam :bye:

no właśnie Ilu nic się nie dzieje ... mało czasu mam ostatnio ... dużo pracy w pracy :) , dwie córy bardzo absorbują... nie mogę się doczekać kiedy wyślę moją młodszą Zośkę do przedszkola :)

Wstyd się przyznać ale u mnie jeszcze gdzieniegdzie można spotkać ozdoby z Bożego Narodzenia ...

nie rażą mnie tak bardzo.... bo za oknem całkiem BIAŁO ...

Kupiłam tkaninę na zasłony w jadalni...kupiłam śliczne ptaszki u Karoli... teraz tylko muszę wyczarować trochę czasu i wprowadzić wiosnę do domku :)

Udało mi się kupić matę antypoślizgową do wanny (dzieci) która nie rani moich uczuć :)

a poza tym układam w mojej głowie plan metamorfozy kuchni ...

i czekam na wiosnę na moich rabatkach... napracowałam się w zeszłym roku... chcę już zobaczyć co z tego wyszło ... co przetrwało ...

Pozdrawiam serdecznie i dziękuje za tyle miłych słów :)

Edytowane przez mugatka

Ponieważ nie bardzo mam co pokazać nowego - to wrócę do mojej starej ukochanej łazienki....

Udało mi się ostatnio kupić przemilutki dywanik w home-you... i to za parę groszy ...

Udało mi się dokupić matę antypoślizgową do wanny (kąpie tam dzieci więc jest niezbędna) ...

nic mi się nie podobało aż ostatnio trafiłam na taką fajniutką szarą :)

Powiesiłam kolejne ramki a w nich moje "ARCYdzieła";) pamiętające czasy szkolne ... no więc już retro :)

No i mój bluszcz, który się bardzo w łazience zaklimatyzował i ślicznie rośnie ...

http://img2.garnek.pl/amin.garnek.pl/025/183/25183067_200.0.jpg

http://img3.garnek.pl/amin.garnek.pl/025/183/25183073_200.0.jpg

http://img1.garnek.pl/amin.garnek.pl/025/183/25183083_200.0.jpg

http://img1.garnek.pl/amin.garnek.pl/025/183/25183061_200.0.jpg

i tkanina na zasłony w jadalni ... ryzyk fizyk... tkanina z zupełnie innym przeznaczeniem ... na pewno nie na zasłony .... tania jak barszcz... zobaczymy co z tego wyjdzie ...

http://img442.imageshack.us/img442/9382/p6260076.jpg

Uploaded with ImageShack.us

IMG_1799.jpg

IMG_1807.jpg

IMG_1812.jpg

IMG_1815.jpg

IMG_1819.jpg

Edytowane przez mugatka

Mugatko łazienka jak zawsze zachwyca... bardzo ładny dywanik i mata jakby z filcu- rzadko spotykana.

Materiał bardzo ładny, dlaczego piszesz, że ma inne przeznaczenie? to materiał obiciowy? zdradzisz w jakiej cenie go kupiłaś i skąd?

Zasłonki wyjdą z niego piękne. Kiedy masz zamiar się nimi pochwalić?

Co do bratków o które u mnie pytałaś to podobno znoszą temperaturę do -5, a więc myślę że już za parę dni będzie można je spokojnie sadzić do donic przed dom :)

A i dziękuję za komplementy :) Wczoraj zrobiłam patchworkowe jajka wg tutka Kasi. Czekam tylko na tasiemki z drecotton aby je ładnie wykończyć. Jak ci się podobają to bierz się do pracy bo bardzo szybko i łatwo się je robi i nie ukrywam, że wyszły mi śliczne :)

Mugatko ,

Jestem i U ciebie :)

Noooooooooooooo tego mi brakowało :yes: cudownych,niebanalnych rzeczy.Twoich rzeczy. Niepowtarzalnych . I zrobionych "za grosze".Własnymi "ręcami" :lol:

Bardzo cenię Twój talent.

Szczytem moich krawieckich możliwości jest przyszycie guzika :lol: I niestety nie żartuję :(

A Ty jesteś "miszczem" :yes:

Piękna torba,cudny zestaw dla dziecka,przesłodkie podusie...

Przypomij mi-czy Ty sprzedajesz gdzieś swoje dzieła ?

Cofnęłam się kilka stron w Twoim wątku-miałaś pięknie przystrojony dom na Święta...

I super metamorfolza :)

A łazienka? powiem krótko-FANTASTYCZNA :p

Mugatko łazienka jak zawsze zachwyca... bardzo ładny dywanik i mata jakby z filcu- rzadko spotykana.

Materiał bardzo ładny, dlaczego piszesz, że ma inne przeznaczenie? to materiał obiciowy? zdradzisz w jakiej cenie go kupiłaś i skąd?

Zasłonki wyjdą z niego piękne. Kiedy masz zamiar się nimi pochwalić?

Co do bratków o które u mnie pytałaś to podobno znoszą temperaturę do -5, a więc myślę że już za parę dni będzie można je spokojnie sadzić do donic przed dom :)

A i dziękuję za komplementy :) Wczoraj zrobiłam patchworkowe jajka wg tutka Kasi. Czekam tylko na tasiemki z drecotton aby je ładnie wykończyć. Jak ci się podobają to bierz się do pracy bo bardzo szybko i łatwo się je robi i nie ukrywam, że wyszły mi śliczne :)

Marta mata jest oczywiście gumowana z przyssawkami ale faktycznie wygląda jak te filcowe podkładki ....

Info o materiale dostałaś :) zasłonki ... mhmmm zamierzam się wyrobić do Wielkanocy ale różnie to ostatnio u mnie bywa :(

Podobnie jak Ty zaczynam wypatrywać bratki ... w zeszłym roku pierwszy raz je sadziłam i na pewno będą u mnie gościć każdej wiosny ...

Ja już robiłam zimą bombki wg techniki którą pokazała Kasia :) wiem że to przyjemna praca... jajka będę pewnie musiała wyprodukować z córką do szkoły ... dziękuje za komplementa :)

łazienka jak z katalogu :jawdrop::wiggle:

Dzięki Karola ... to moje ulubione pomieszczenie w domku stworzone od zera gdy byłam już z Wami ....

to znacznie łatwiejsze niż poprawianie tego co kiedyś zrobiłam a teraz nijak mi nie pasuje....

Pragnę donieść, że nasze bratki przetrwały termperaturę -25 stopni i....nadal kwitną od zeszłej wiosny :o.

Mugatko, super łazienka a mata bardzo mi się podoba, zdradzisz skąd?

A gdzie Ty miałaś te bratki ? w gruncie ? w donicy ?

mata to przypadkowy zakup w jakimś przypadkowym sklepie gospodarstwa domowego ... sztuk jeden, NO NAME :(

czekam na dobre wieści i trzymam kciuki :)

Mugatko ,

Jestem i U ciebie :)

Noooooooooooooo tego mi brakowało :yes: cudownych,niebanalnych rzeczy.Twoich rzeczy. Niepowtarzalnych . I zrobionych "za grosze".Własnymi "ręcami" :lol:

Bardzo cenię Twój talent.

Szczytem moich krawieckich możliwości jest przyszycie guzika :lol: I niestety nie żartuję :(

A Ty jesteś "miszczem" :yes:

Piękna torba,cudny zestaw dla dziecka,przesłodkie podusie...

Przypomij mi-czy Ty sprzedajesz gdzieś swoje dzieła ?

Cofnęłam się kilka stron w Twoim wątku-miałaś pięknie przystrojony dom na Święta...

I super metamorfolza :)

A łazienka? powiem krótko-FANTASTYCZNA :p

Dziękuje lady... ale mi nasłodziłaś.... bardzo dziękuje ...

Sporadycznie coś sprzedaje ... nie byłabym w stanie niczego produkować masowo... cieszy mnie szycie gdy robię coś raz, góra dwa ...

gdy realizuje co mi tam siedzi w głowie ... gdy szyje kilka razy to samo już nie mam do tego serca ... i cierpliwości :)

I uważam że ceny za rękodzieła nie są adekwatne do pracy, czasu ... jaki się w to wkłada :(

Mugatko mata super! Wpisuje się kolorystycznie do łazienki a do tego wcale na matę nie wygląda. Ona jest gumowa? Bo właśnie wygląda na filcową, jak zauważyła martaibartek.

Materiał śliczny, taki kobiecy i delikatny. Pewnie znowu jakieś cudo z tego zrobisz...?

sowawa mata jest zdecydowanie gumowa na przyssawkach :) sprawdza sie super :)

Z tkaniny będą zasłony do jadalni :)

Hej Mugatko,

zupełnie nie zauważyłam Twoich pięknych fotek...

Łazienkę masz zjawiskową:jawdrop: tu się wszystko zgadza, a ciemne ściany dodają charakteru przy białej reszcie.

Mata fajna, w ogóle w H&Y są są też fajne dywaniki łazienkowe i cała masa innych dodatków.

Masz świetne obrazki na ścianie:eek:

Ja mam bratki w gruncie od zeszłej wiosny i też mi kwitną:eek: Zamierzam je za chwilę przenieść do donic, bo w gruncie strasznie się rozłażą i trudno sobie z nimi poradzić.

Miłego dnia:)

agawi dzięki :) obrazki na ścianie to moje prace ze szkoły średniej a więc bardzo retro :)

Moja Mama tyle lat je przechowywała więc stwierdziłam czemu nie ... z wielkim sentymentem na nie patrzę :)

Moje donice też już pieją do bratków tylko niech chociaż ten śnieg zniknie mi z oczu ... :)

Naszło mnie na fotografowanie bo .... bo słońce piękne od dwóch dni u nas ...

Długo się zastanawiałam czy pokazywać tu pokoik moich dziewczyn... jest taki mhmmm nie katalogowy....

Powstał 3 lata temu z tego co było ... większość mebli była wtedy przemalowana na niebiesko... bo taki pokoik kiedyś miała moja córka ....

Stara ale bardzo pojemna szafa przemalowana na biało... córka dokleiła kwiatki ... wiem wiem dużo tu kwiatków ... życzenie Lenki...

Teraz pokoik należy do 7 latki i 2 latki.... dziewczyny są zadowolone ... ja nie do końca... myślę o zmianach ale to za jakiś czas gdy każda dostanie swój pokój...

Pokój tworzyłam gdy jeszcze nie znałam forum... a szkoda ... bo Wasze piękne wnętrza zmieniły bardzo moją "wrażliwość" i wiele rozjaśniły ...

ale jest jak jest ... i tak sobie myślę że będąc dzieckiem byłabym szczęśliwa mając taki pokój ... bo mój własny dzieliłam z dwoma siostrami i meblościanką dla dorosłych :)

no to siup :)

http://img2.garnek.pl/amin.garnek.pl/025/196/25196665_200.0.jpg

http://img4.garnek.pl/amin.garnek.pl/025/196/25196655_200.0.jpg

kącik młodej :)

http://img2.garnek.pl/amin.garnek.pl/025/196/25196667_200.0.jpg

IMG_1827.jpg

IMG_1829.jpg

IMG_1838.jpg

IMG_1845.jpg

IMG_1848.jpg

Edytowane przez mugatka

i tak sobie myślę że będąc dzieckiem byłabym szczęśliwa mając taki pokój ...

I masz rację ...

Bo mimo,że niekatalogowy ( a może właśnie katalogowy ) mimo, że kolorowy, mimo, że z taką ilością kwiatów ...

To jest taki ciepły, przytulny , piękny ... no taki zachęcający, żeby wejść i w nim zostać ... wcale się nie dziwię,że Twoje dziewczyny zadowolone :rolleyes:

A łazienka :jawdrop::jawdrop: ... więcej słów tutaj nie potrzeba :rolleyes: