Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Barbe-cue pokaż tą swoją łazieneczkę ;) chętnie zobaczę :)

Na każdym grzejniku macie miernik ?

Może całkiem niedługo (jak pokonam opór w postaci małżonka ;)) pochwalę się nie tylko łazienką ;)

Mierniki mamy na każdym grzejniku, również w łazience, co ponoć raczej nie jest praktykowane. Przed remontem grzejnik (żeliwny, żeberkowy) były umieszczony niemal pod sufitem, w dodatku nad wanną (czyli ogrzewał sufit, a nie pomieszczenie). Nawet nie zdziwiłam się za bardzo, jak zobaczyłam rozliczenie ogrzewania - kilkużeberkowy grzejnik łazienkowy nastukał czterokrotnie (!!!) więcej jednostek, niż wielkie kaloryfery ogrzewające 20-metrowe pokoje. Po prostu żeby ogrzać niewielką łazienkę musiał ciągle grzać na maksa, bo całe ciepło uciekało do góry. Teraz oczywiście go przenieśliśmy i wymieniliśmy, ale nie zmienia to faktu, że ten cholerny pomiernik nie daje mi spokoju...

Dziś powstały kolejne detale do wiatrołapu, przemalowany stary taboret dostał spódniczkę :)

A szafeczka na klucze otrzymała kropkę nad "i" :)

Pięknie Ci to wyszło! Nie pamiętam, czy już o tym pisałaś, ale czym malujesz (farba, sposób)? Czy wcześniej jakoś przygotowujesz powierzchnię? Też czeka mnie kilka robótek ręcznych i zastanawiam się, jak się do tego zabrać, żeby wyszło jak najlepiej.

mugatko pięknie zrobiłaś tą skrzyneczkę na klucze :yes:

Ja swoją też będę robić na biało, bo teraz jak zmieniłam lustro to raz, że mi się już skrzyneczka nie zmieści, a dwa, że muszę ją dać gdzie indziej w związku z tym, więc trzeba będzie przemalować :lol:

Taborecik uroczy :p

Witam się i ja :)

ślicze te Twoje serduszka, więc i ja ustawiam się w kolejce.

ooooo widzę że jestem 13-ta, hehe może tym razem będzie szczęśliwa :p

podziwiam Twój talet i kasi_sw

Od forum to już się uzależniłam a zaczeło sie tak niewinnie, szukałam inspiracji na remont łazienki i już zostałam :) A te sielsko-wiejskie klimaty coraz bardziej mi się podobają. Mam nadzieje, że wkrótce będę remontować kuchnie i chyba to będzie ten klimat.

pozdrawiam i życzę wielu pomysów wcielonych w życie

Marta i Bartek szafeczka oczywiście z allegro.

Miała miejsce na zdjęcie, ja sobie wypełniłam okienko po swojemu.

Oto link do aukcji :)

http://allegro.pl/szafka-na-klucze-z-ramka-shabby-chic-i2060130127.html

Krateczkę kupuje w sklepie internetowym poleconym przez Kasie_sw

link do tej uroczej krateczki :)

http://www.tkaninysklep.pl/index.php?v=s&pid=005-278

Falbankę robię mało profesjonalnie, po prostu podkładam fałdki pod igłę i już :)

Robię ją szyjąc po prostu. Jak robiłam tak jak byc powinno czyli luźne przeszycie i ściągnięcie dolnej nitki to wiecznie mi ta nitka pękała więc robię po swojemu :)

barbe-cue ja maluję akurat emalią akrylową do drewna i metalu MAGNAT ale malowałam innymi i było podobnie, może poza dekoralem.

Przetrzyj przed malowaniem powierzchnię benzyną ekstrakcyjną i leć wałeczkiem :) Będzie dobrze :)

Anutka, Warmia, katka dzięki za miłe słowa.

Pysiaczku ja tej szafeczki akurat nie malowałam, ozdobiłam ją tylko tym co za szybką :)

Gusia82 :welcome: cieszę się że Ci się u mnie podoba, zaglądaj, będzie mi miło :)

Drop_Inn dzięki, odpowiedź powyżej :)

Mugatka piękne rzeczy tworzysz :) wiatrołap będzie dopracowany w każdym calu :wiggle: szafeczka na klucze piękna....mam mniejszą, zwykłą z ikei tylko nie mam już na nią miejsca :p a gdzie Twoja zawiśnie ?

Jeśli mogę doradzić w temacie szycia falbanki, żeby była ładnie i równo przymarszczona trzeba przeszyć tak pół cm od krawędzi tej częsci z której będzie szyta falbanka... zwykłym ściegiem ale poluźnioną nitką....po przeszyciu wystarczy wyciągając jedną nitkę równo przymarszczyć materiał. Oczywiście nitki nie wyciągamydo końca tylko przymarszczamy :D mam nadzieję, ze wiecie o co mi chodzi :D

witam mugatko :)

Fajnie,że do ciebie trafiłam :yes:.

Cudny klimat tworzysz-jestem pod wrażeniem :)Bardzo mi się podoba-choć jak na razie tylko "rzuciłam" okiem ;) Jesteś bardzo zdolna i pracowita :D.

Świetne te pudełka po pampersach,poduszki,serduszka.

Pokazałaś tylko łazienkę i choinkę (czekamy na resztę pomieszczeń ;))

Na jutro na deser zostawiam sobie przeczytanie wszystkiego :)

Tymczasem zgłaszam się na losowanie candy :)

Edytowane przez lady in red

Kasiu_sw mhmm mój wiatrołap powstaje od wakacji (trochę się zeszło). Zawsze są ważniejsze wydatki niż detale i ozdoby.

Mam w domu dwa pożeracze pieniędzy inaczej zwane "darmozjadami", moje córeczki :)

Moja szafeczka zawiśnie oczywiście w wiatrołapie, tylko jak zmotywuje mojego męża do jej zawieszenia :)

Dzięki za porady w sprawie falbanki, znam ten sposób ale chyba mam za słabe nici bo zawsze podczas marszczenia pęka mi nitka i guzik z tego wychodzi.

Może dlatego że dość dłuuugie mam te falbanki, nie wiem sama :(

Lady in red witam w moich "progach":welcome: miło że zajrzałaś, mało pokazałam bo wszystko jeszcze trwa, chyba łatwiej jest urządzić dom gdy ma się na niego pomysł niż poprawiać coś co powstało kilka lat temu bez pomysłu, na szybko i po "taniości". Więc baaardzo powoli wywalam wszytko co wenge i wchodzę w sielskie klimaty :)

Olszynka :welcome: dzięki za miłe słowa, jakoś tak zawsze ciepło się robi na duszy gdy coś zrobię i mogę pokazać, baaaaaaaaa i jeszcze co nie którym się to podoba :):wiggle:

Kasia będe próbować w takim razie po raz kolejny, to na pewno lepsze rozwiązanie niż podkładanie każdej fałdki pod stopkę :)

Uparta jestem więc dam radę, dzięki za porady mistrzyni :)

A w ogóle to i tak wszystko przez Ciebie :) hehe

kiedyś miałam trochę wolnego czasu, teraz już go nie mam i wiecznie ta maszyna do szycia rozstawiona :)

Wiem że Was morduje tymi moimi wypocinami szyciowymi ale nooo muszę, po prostu muszę ... inaczej się uduszę :)

Szyje od miesiąca i wpadłam w to jak śliwka w kompot

A gdzie mam się chwalić ? nooo gdzie > ? a przyzna szczerze że jestem z siebie bardzo dumna :wiggle:

Dziś wzorując się na Kasi uszyłam woreczek i oczywiście serduszko do kompletu

Kasiu i wreszcie robiłam falbanki tak jak pisałaś, to naprawdę działa ... :)

Dodatkowo powstało takie "cóś" na nie wiem co i torebka... szyje się to banalnie prosto

Jakby co mogę mały tutorial wstawić, obcykałam foto ....

I może juuuuuuuuuutro mój wiatrołap będzie gotowy :)

IMG_0580.JPG

koszyczek forum.jpg

rozowy woreczek zserduszkiem2.jpg

torebka i koszyczek forum.jpg

Edytowane przez mugatka