anutka2 16.01.2012 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 dziękuję za dopisanie do listy:) a nuż się uda:) a wiatrołapu już się nie mogę doczekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Warmia 16.01.2012 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Jakby co, to ja też chcę chociaż namiary na taką szafeczkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katka1978 16.01.2012 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Piękna ta szafka, nic dodać nic ując!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
barbe-cue 16.01.2012 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Barbe-cue pokaż tą swoją łazieneczkę chętnie zobaczę Na każdym grzejniku macie miernik ? Może całkiem niedługo (jak pokonam opór w postaci małżonka ) pochwalę się nie tylko łazienką Mierniki mamy na każdym grzejniku, również w łazience, co ponoć raczej nie jest praktykowane. Przed remontem grzejnik (żeliwny, żeberkowy) były umieszczony niemal pod sufitem, w dodatku nad wanną (czyli ogrzewał sufit, a nie pomieszczenie). Nawet nie zdziwiłam się za bardzo, jak zobaczyłam rozliczenie ogrzewania - kilkużeberkowy grzejnik łazienkowy nastukał czterokrotnie (!!!) więcej jednostek, niż wielkie kaloryfery ogrzewające 20-metrowe pokoje. Po prostu żeby ogrzać niewielką łazienkę musiał ciągle grzać na maksa, bo całe ciepło uciekało do góry. Teraz oczywiście go przenieśliśmy i wymieniliśmy, ale nie zmienia to faktu, że ten cholerny pomiernik nie daje mi spokoju... Dziś powstały kolejne detale do wiatrołapu, przemalowany stary taboret dostał spódniczkę A szafeczka na klucze otrzymała kropkę nad "i" Pięknie Ci to wyszło! Nie pamiętam, czy już o tym pisałaś, ale czym malujesz (farba, sposób)? Czy wcześniej jakoś przygotowujesz powierzchnię? Też czeka mnie kilka robótek ręcznych i zastanawiam się, jak się do tego zabrać, żeby wyszło jak najlepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 16.01.2012 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 mugatko pięknie zrobiłaś tą skrzyneczkę na klucze Ja swoją też będę robić na biało, bo teraz jak zmieniłam lustro to raz, że mi się już skrzyneczka nie zmieści, a dwa, że muszę ją dać gdzie indziej w związku z tym, więc trzeba będzie przemalować Taborecik uroczy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gusia82 16.01.2012 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Witam się i ja ślicze te Twoje serduszka, więc i ja ustawiam się w kolejce. ooooo widzę że jestem 13-ta, hehe może tym razem będzie szczęśliwa podziwiam Twój talet i kasi_sw Od forum to już się uzależniłam a zaczeło sie tak niewinnie, szukałam inspiracji na remont łazienki i już zostałam A te sielsko-wiejskie klimaty coraz bardziej mi się podobają. Mam nadzieje, że wkrótce będę remontować kuchnie i chyba to będzie ten klimat. pozdrawiam i życzę wielu pomysów wcielonych w życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 16.01.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Mugatko, absolutnie zakochałam się w taboretowej spódniczce! I podpinam się pod pytanie poprzedniczki: skąd ten materiał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 16.01.2012 22:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Marta i Bartek szafeczka oczywiście z allegro. Miała miejsce na zdjęcie, ja sobie wypełniłam okienko po swojemu. Oto link do aukcji http://allegro.pl/szafka-na-klucze-z-ramka-shabby-chic-i2060130127.html Krateczkę kupuje w sklepie internetowym poleconym przez Kasie_sw link do tej uroczej krateczki http://www.tkaninysklep.pl/index.php?v=s&pid=005-278 Falbankę robię mało profesjonalnie, po prostu podkładam fałdki pod igłę i już Robię ją szyjąc po prostu. Jak robiłam tak jak byc powinno czyli luźne przeszycie i ściągnięcie dolnej nitki to wiecznie mi ta nitka pękała więc robię po swojemu barbe-cue ja maluję akurat emalią akrylową do drewna i metalu MAGNAT ale malowałam innymi i było podobnie, może poza dekoralem. Przetrzyj przed malowaniem powierzchnię benzyną ekstrakcyjną i leć wałeczkiem Będzie dobrze Anutka, Warmia, katka dzięki za miłe słowa. Pysiaczku ja tej szafeczki akurat nie malowałam, ozdobiłam ją tylko tym co za szybką Gusia82 cieszę się że Ci się u mnie podoba, zaglądaj, będzie mi miło Drop_Inn dzięki, odpowiedź powyżej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 16.01.2012 22:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 CANDY1. asiulkowo2. Drop_Inn3. Nemi4. pysiaczek5. Warmia6. martaibartek7. alana8.katka 19789.makrz10. agawi7411. anutka212. yokasta 13. Gusia82 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 16.01.2012 22:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 Mugatka piękne rzeczy tworzysz wiatrołap będzie dopracowany w każdym calu szafeczka na klucze piękna....mam mniejszą, zwykłą z ikei tylko nie mam już na nią miejsca a gdzie Twoja zawiśnie ? Jeśli mogę doradzić w temacie szycia falbanki, żeby była ładnie i równo przymarszczona trzeba przeszyć tak pół cm od krawędzi tej częsci z której będzie szyta falbanka... zwykłym ściegiem ale poluźnioną nitką....po przeszyciu wystarczy wyciągając jedną nitkę równo przymarszczyć materiał. Oczywiście nitki nie wyciągamydo końca tylko przymarszczamy mam nadzieję, ze wiecie o co mi chodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lady in red 16.01.2012 22:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2012 (edytowane) witam mugatko Fajnie,że do ciebie trafiłam . Cudny klimat tworzysz-jestem pod wrażeniem :)Bardzo mi się podoba-choć jak na razie tylko "rzuciłam" okiem Jesteś bardzo zdolna i pracowita . Świetne te pudełka po pampersach,poduszki,serduszka. Pokazałaś tylko łazienkę i choinkę (czekamy na resztę pomieszczeń ) Na jutro na deser zostawiam sobie przeczytanie wszystkiego Tymczasem zgłaszam się na losowanie candy Edytowane 16 Stycznia 2012 przez lady in red Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olszynka 17.01.2012 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Witam się w kolejnym cudownym wątku. Śliczne rzeczy tworzysz Mugatko. Może i do mnie los się uśmiechnie. Zgłaszam chęć udziału w losowaniu i pozdrawiam bardzo zimowo i śnieżnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 17.01.2012 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Kasiu_sw mhmm mój wiatrołap powstaje od wakacji (trochę się zeszło). Zawsze są ważniejsze wydatki niż detale i ozdoby. Mam w domu dwa pożeracze pieniędzy inaczej zwane "darmozjadami", moje córeczki Moja szafeczka zawiśnie oczywiście w wiatrołapie, tylko jak zmotywuje mojego męża do jej zawieszenia Dzięki za porady w sprawie falbanki, znam ten sposób ale chyba mam za słabe nici bo zawsze podczas marszczenia pęka mi nitka i guzik z tego wychodzi. Może dlatego że dość dłuuugie mam te falbanki, nie wiem sama Lady in red witam w moich "progach":welcome: miło że zajrzałaś, mało pokazałam bo wszystko jeszcze trwa, chyba łatwiej jest urządzić dom gdy ma się na niego pomysł niż poprawiać coś co powstało kilka lat temu bez pomysłu, na szybko i po "taniości". Więc baaardzo powoli wywalam wszytko co wenge i wchodzę w sielskie klimaty Olszynka dzięki za miłe słowa, jakoś tak zawsze ciepło się robi na duszy gdy coś zrobię i mogę pokazać, baaaaaaaaa i jeszcze co nie którym się to podoba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia_sw 17.01.2012 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Mugatka ja ostatnio marszczyłam 2 metrową falbankę i nic się nie rwało. Nici mam do szycia na maszynie....naważnejsze, żeby maszynę ustawć tak, żeby nici były luźne nie napięte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 17.01.2012 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Kasia będe próbować w takim razie po raz kolejny, to na pewno lepsze rozwiązanie niż podkładanie każdej fałdki pod stopkę Uparta jestem więc dam radę, dzięki za porady mistrzyni A w ogóle to i tak wszystko przez Ciebie hehe kiedyś miałam trochę wolnego czasu, teraz już go nie mam i wiecznie ta maszyna do szycia rozstawiona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.01.2012 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 agawi, anutka wpisac was do mojego candy ? Poproszę mugatko:wiggle:Chociaż właśnie zobaczyłam, że już wpisałaś Piękna ta nowa spódniczka i serducho:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 17.01.2012 21:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 CANDY 1. asiulkowo 2. Drop_Inn 3. Nemi 4. pysiaczek 5. Warmia 6. martaibartek 7. alana 8.katka 1978 9.makrz 10. agawi74 11. anutka2 12. yokasta 13. Gusia82 14. lady in red 15 olszynka mam nadzieje ze nikogo nie pominęłam Ciesze się że Was tak dużo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 17.01.2012 21:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Wiem że Was morduje tymi moimi wypocinami szyciowymi ale nooo muszę, po prostu muszę ... inaczej się uduszę Szyje od miesiąca i wpadłam w to jak śliwka w kompot A gdzie mam się chwalić ? nooo gdzie > ? a przyzna szczerze że jestem z siebie bardzo dumna Dziś wzorując się na Kasi uszyłam woreczek i oczywiście serduszko do kompletu Kasiu i wreszcie robiłam falbanki tak jak pisałaś, to naprawdę działa ... Dodatkowo powstało takie "cóś" na nie wiem co i torebka... szyje się to banalnie prosto Jakby co mogę mały tutorial wstawić, obcykałam foto .... I może juuuuuuuuuutro mój wiatrołap będzie gotowy Edytowane 17 Listopada 2016 przez mugatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 17.01.2012 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Tak, tak, tak, prosimy o tutorial. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 17.01.2012 22:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 Tak, tak, tak, prosimy o tutorial. Mnie tam tutoriał nic nie da, bo i tak nie uszyję jak się ma dwie lewe rączki to tak jest:oops: Mugatko śliczne nowe nabytki:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts