Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

(...)

Bo mimo,że niekatalogowy ( a może właśnie katalogowy ) mimo, że kolorowy, mimo, że z taką ilością kwiatów ...

To jest taki ciepły, przytulny , piękny ... no taki zachęcający, żeby wejść i w nim zostać ... wcale się nie dziwię,że Twoje dziewczyny zadowolone :rolleyes:

A łazienka :jawdrop::jawdrop: ... więcej słów tutaj nie potrzeba :rolleyes:

dziękuje mmajeczka ... to fakt że jak Lena zaprasza koleżanki to wszystkie są zachwycone... :)

Mugatko, że jaki ten pokoik nie jest KATALOGOWY??? i dobrze, bo katalogowe są tylko do patrzenia, a pokoik twoich córek jest po prostu piękny!!! jasny, przytulny, słodko dziewczęcy!!! i ty chcesz go remontować? po co?

nie, nie Marta... źle zrozumiałaś :) nie chcę go remontować ... :) Po prostu myślę o zmianach w perspektywie czasu ... bo planujemy dać dziewczynkom osobne pokoje więc zmiany będą nieuniknione... na razie pokoik spełnia swoje zadanie ... duża i mała mają swoją przestrzeń :)

Mugatko,

pokoik dziewczynek jest bajeczny:jawdrop: W sam raz na beztroskie zabawy:wiggle:

Nie waż się nic w nim zmieniać, bo szkoda by było...:)

Aga jak wyżej ... zmiany będą w przyszłości ... teraz jest co prawda bardzo kolorowo ... ale też ... bardzo komfortowo :)

Faktycznie u dziewczynek kwiatki wiosennie wystrzeliły ;) , ale przecież o to chodzi, żeby to IM się podobało i żeby ONE tam sie dobrze czuły.

A łazienka... :jawdrop::jawdrop::jawdrop: Gdyby nie foto mojej córeczki, to bym ja sobie na tapetę w laptopie wrzuciła. Bo patrzę i patrzę i napatrzeć się nie mogę. Nowe dodatki super- nie wiedziałam, że taka fajną matę można gdzieś upolować.

Mugatko, łazienka niezmiennie zachwyca. Podoba mi się ta plama koloru w postaci Twoich rysunków.

Pokój dziewczynek wygląda radośnie i przytulnie. Dużo się dzieje, są kolory, ale wszystko jest tak ładnie dobrane, że nie ma wrażenia przytłoczenia, chaosu...

A! I bardzo fajne te szafki z kolorowymi szufladami :yes:

Pokoik dziewczynek bardzo mi się podoba :).Nie wszystkie muszą być różowe i z królewnami :D

A jeśli dziewczynki lubią ten pokoik-to czego chcieć więcej ? :)

Ale yrzeba tu uważać z dodatkami aby nie przedobrzyć :)

A ceny rękodzieł są faktycznie niewspółmierne do poświęconej im pracy :rolleyes:.W dużej mierze przez tanią chińczyznę która zalewa nasz rynek :sick:.Tanią i badziewną :(. Ale myślę,że zawsze znajdą się ludzie z gustem :).Na szczęście :D

Mugatko z przyjemnoscia kolejny raz obejrzałam twoja łazienke :) to miedzy innymi dzieki niej mam u siebie cegiełkowe płytki :) Obrazki pasują super - daja ten element indywidualności :)

pokoik dziewczynek bardzo fajny - kolorowy, niebieskie meble dobrze z białymi się równoważa - choć za mamutami nie przepadam ;) Kwiatuszki nadaja fajnej lekkości, nawet jesli jest ich ciut za duzo ;)

a o cenach rekodzieła to lepiej nie dyskutować - kiedys usłyszałyśmy z kolezanka tekst " sama se zrobiła i tyle chce ! " Inna kwestia, że w sieci pełno jest tzw "rekodzielniczych" koszmarków - niechlujnie, niestarannie, byle jak wykonanych... To tez psuje opinię rekodzieła ogólnie... Szczególnie "decou-podobne" tworki sa niezwykle popularne. Ja mam zaszczyt przyjaźnić się z jedna z najlepszych decoupazystek w Polsce i daje głowe - nie ma wjej pracach ani grama badziewia

Mugatko, bratki w gruncie ale fakt, że bardzo się rozłażą i na wiosnę będę je plewić.

Pokoik jest bardzo dziewczęcy i radosny :).

mhmmm ... nie myślałam że bratki zimują w gruncie ... myślałam że to jednoroczne ...

plewić bratki ? yoka! litości ... niech sobie rosną... są cudne :) dzięki za pokoik :) aTwój dokończony ?

ślicznie :) pokoik bardzo uroczy :rolleyes:

mam pytanko gdzie można kupić takie lustro jak masz w łaziece :cool:

ivy dziękuje ... lustro stąd.... malowałam je dodatkowo na biało ... bo miało takie srebrne przecierki i mi nie pasiło :)

http://www.impresje24.pl/product-pol-390-Lustro-SERIA-ROMANTIK-kolor-bialy-.html

Faktycznie u dziewczynek kwiatki wiosennie wystrzeliły ;) , ale przecież o to chodzi, żeby to IM się podobało i żeby ONE tam sie dobrze czuły.

A łazienka... :jawdrop::jawdrop::jawdrop: Gdyby nie foto mojej córeczki, to bym ja sobie na tapetę w laptopie wrzuciła. Bo patrzę i patrzę i napatrzeć się nie mogę. Nowe dodatki super- nie wiedziałam, że taka fajną matę można gdzieś upolować.

madzialena dziękuje za tak miłe słowa.. to naprawdę miło usłyszeć takie komplementa :)

Mugatko, łazienka niezmiennie zachwyca. Podoba mi się ta plama koloru w postaci Twoich rysunków.

Pokój dziewczynek wygląda radośnie i przytulnie. Dużo się dzieje, są kolory, ale wszystko jest tak ładnie dobrane, że nie ma wrażenia przytłoczenia, chaosu...

A! I bardzo fajne te szafki z kolorowymi szufladami :yes:

Dzięki Dropciu ... te szufladki to super rozwiązanie przy maluchach nie dość że tanie to pojemne i łatwo tam szybko ukryć milion drobiazgów :)

Jedyny minus to to że nie mają blokad i Zosia często wywala wszystko ... ale ... niedługo z tego wyrośnie :)

Pokoik dziewczynek bardzo mi się podoba :).Nie wszystkie muszą być różowe i z królewnami :D

A jeśli dziewczynki lubią ten pokoik-to czego chcieć więcej ? :)

Ale trzeba tu uważać z dodatkami aby nie przedobrzyć :)

A ceny rękodzieł są faktycznie niewspółmierne do poświęconej im pracy :rolleyes:.W dużej mierze przez tanią chińczyznę która zalewa nasz rynek :sick:.Tanią i badziewną :(. Ale myślę,że zawsze znajdą się ludzie z gustem :).Na szczęście :D

Lady dodatków to ja już raczej nie planuje :) raczej się wyzbywamy rzeczy niż dodajemy ... dziewczynki rosną jak na drożdżach i z wiekiem znika sporo gabarytowych zabawek :) myślę że za jakieś dwa lata każda dostanie swój pokój i wtedy będą wielkie zmiany :)

o rękodziełach fakt - szkoda dyskutować ... są osoby które znają, doceniają i rozumieją ten mały światek ...i dla nich warto spędzić swój wolny czas przy maszynie :)

Pokoik super kolorowy i właśnie taki dziewczęcy. Pewnie, że jak szkraby Wam podrosną, to trzeba będzie coś zmienić, coś przerobić. Ale na tej czas zachwyca.

Szkoda, że za moich czasów nie było takich kolorowych dziecięcych mebelków, tylko właśnie te nieszczęsne meblościanki...

sowawa dokładnie ... nie pamiętam żeby którakolwiek z moich koleżanek miała taki typowo dziecięcy pokoik... te nasze dzieciaki mają szczęście :)

Fantastyczny pokój mają dziewczynki, naprawdę:yes:,

jest taki wesoły, przestronny, uporządkowany, idealny do zabawy i nauki:wiggle: w sam raz dla małych dziwczynek:)

dzięki vesila ... taki właśnie miał być ... do zabawy i do nauki ... planuje tylko na środku duży okrągły stolik do wszelakich zajęć plastycznych :)

Mugatko,

Jeżeli już Ci kiedyś nie proponowałam, żebyś mnie wzięła na starszą siostrę dla dziewczynek to teraz proponuję.

Mogę też być młodszą. :wiggle:Tylko nie zmieniaj pokoiku. ;) Dlaczego ja takiego nie maiałam...:eek: Cudo...:jawdrop:

To w końcu mam być Twoją matką "krzestną" czy mamą ? :) hehe dzięki Ilu - buziaki :)

Mugatko z przyjemnoscia kolejny raz obejrzałam twoja łazienke :) to miedzy innymi dzieki niej mam u siebie cegiełkowe płytki :) Obrazki pasują super - daja ten element indywidualności :)

pokoik dziewczynek bardzo fajny - kolorowy, niebieskie meble dobrze z białymi się równoważa - choć za mamutami nie przepadam ;) Kwiatuszki nadaja fajnej lekkości, nawet jesli jest ich ciut za duzo ;)

a o cenach rekodzieła to lepiej nie dyskutować - kiedys usłyszałyśmy z kolezanka tekst " sama se zrobiła i tyle chce ! " Inna kwestia, że w sieci pełno jest tzw "rekodzielniczych" koszmarków - niechlujnie, niestarannie, byle jak wykonanych... To tez psuje opinię rekodzieła ogólnie... Szczególnie "decou-podobne" tworki sa niezwykle popularne. Ja mam zaszczyt przyjaźnić się z jedna z najlepszych decoupazystek w Polsce i daje głowe - nie ma wjej pracach ani grama badziewia

Kamilcia czy Ty wreszcie gdzieś zbierzesz te swoje piękne wnętrza ? może zrób jakąś galerię i podawaj adres zainteresowanym... bo ja zainteresowana jestem, i to bardzo :) mamutowa komoda jest z nami od dawna - też już jej nie lubie ale ... jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma :)

Rękodzieła ... mhmm ...Wiesz zależy z czego się szyje ... jeśli ze starych wytartych syntetycznych zasłonek no to faktycznie można zejść z ceny :)

Jeśli z dobrej bawełny i lnu to sama wiesz ile to kosztuje :) każdy metr tasiemki ozdobnej ... itd...

Mugatko, Twoja łazienka zawsze powoduje u mnie bezdech :o

Tak bardzo mi się podoba!

Pokój dziewczynek bardzo kwiatkowy :rolleyes:

No, ale jak sobie przypomnę swój, z brązowymi meblami i tapetą imitującą drewno, to te kwiatki budzą mój autentyczny zachwyt :lol2:

A teraz chciałam się z Wami podzielić fajnym sposobem na przechowywanie zdjęć :)

Nie wiem jak u Was ale u mnie od momentu gdy pojawił się aparat cyfrowy no to zdjęcia głównie w kompie ... wiecznie zgrywam ... kopiuję na inny dysk

bo tak bardzo się bałam że kiedyś je stracę ... znalazłam fajną ofertę na fotoksiążki (30zł książka w której mieści się około 100 zdjęć)...

I tak w ciągu ostatnich trzech miesięcy posegregowałam zdjęcia... i zrobiłam albumy...

Jeden album - jeden rok z życia naszych dzieci ...

Jestem SUPER zadowolona z wydruku itd... (szczegóły na priv) :)

I teraz mogę pokazać rodzince fajne zdjęcia w fajnie wydanych książkach :) i cena też uważam że przyzwoita :) i nie martwię się że zginą mi foty z kompa ... bo te na których najbardziej mi zależało są już na wieki w książce :))

(przeczytałam swój tekst i brzmi jak reklama .... nie mam udziałów hehe ... jestem po prostu bardzo zadowolona)

IMG_1853.jpg

IMG_1857.jpg

IMG_1858.jpg

IMG_1861.jpg

Edytowane przez mugatka

Kamilcia czy Ty wreszcie gdzieś zbierzesz te swoje piękne wnętrza ? może zrób jakąś galerię i podawaj adres zainteresowanym... bo ja zainteresowana jestem, i to bardzo :)

galerii nie bedzie - już postanowione ;) ale czasem cos tam w sieci sie pojawia ;) cegiełkowa łazienka górna -w wersji Zola jeszcze w połowie w proszku to nie ma co pokazywac ;)

Rękodzieła ... mhmm ...Wiesz zależy z czego się szyje ... jeśli ze starych wytartych syntetycznych zasłonek no to faktycznie można zejść z ceny :)

Jeśli z dobrej bawełny i lnu to sama wiesz ile to kosztuje :) każdy metr tasiemki ozdobnej ... itd...

a wiesz, że nie zgodze się - tzn oczywiście, ze materiałyi kosztują, robią cenę - ale jednak najwięcej to nasza praca- kiedyś dawno próbowałam przeliczać ile mi na godzine wychodzi - ja z grupy dłubaków, co to nad każdym ułożeniem kwiatka na kartce duma po kilkanascie minut ;) - wyszło mi mniej niż 2 zł za godzine ! Dlatego wiem, ze z tego nie da się życ - za to nigdy nie zrezygnuję z mojej dłubaniny bo to cos,m co kocham i już :)

p.s. - foto-ksiazki to super pomysł 1 sama sie przymierzam - to rewelacyjny prezent dla dziadków np ;) No i jednak szybciej się robi niz album scrapowy-ja Adasia z roczku mam rozgrzebany już 2 lata !

Mugatko, ja jestem pod nieustannym wrażeniem perfekcji Twego domu.

Nie ma w nim nic nie pasującego, przypadkowego, tymczasowego.

Dbałość o szczegóły wykończenia naprawdę robi wrażenie.

Pokoik w kwiaty to bajka, marzenie wszystkich dziewczynek.

Łazienka...poezja.

Uwielbiam oglądać zdjęcia w Twoim wątku.

I przy okazji poproszę na priv o namiar na zdjęciowe książki.

Zrobię dzieciom niespodziankę :)