mugatka 21.04.2013 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Mugatka, tkaniny bardzo mi się podobają. Z tej w kwiaty muszę zrezygnować, bo za dużo grzybów w barszcz, ale ta jasna bardzo by mi pasowała na zasłonki do sypialni, także poproszę o priva. Ilu chyba jednak ta jasna za mało elegancka jak na Twoje progi ale priva masz ...jak wiesz Mugatko wieki chyba już mnie u Ciebie nie było Łazienka WY-MIA-TA!!!! Poproszę priv odnośnie fotoksiążek i zasłonek również Ida no właśnie, wieki ... wstyd dziękuje za łazienkę, odzywaj się częściej, koniecznie privy masz... jak wiesz Bardzo fajna tkanina Mugatko Jak ja Ci zazdroszczę, ze możesz sobie wszystko sama uszyć:cool:Pufka świetnie się prezentuje- wcale się nie dziwię, że córeczki biją się o nią Widziałam ją na żywo w Biedronce i muszę powiedzieć, ze jest mega starannie wykonana. U nas były tylko turkusowe i fioletowe. Takiej jak Twoja nie było, a szkoda:D Agawi szycie zasłon to jednak wyzwanie ... niby proste ale te gabaryty ... mierzenie długości i takie tam to niezbyt przyjemne .... w jadalni szyje teraz zasłony na szelkach i nie wiem czy dam radę ... strasznie to czasochłonne... uszyłam dwie sztuki... zostały jeszcze dwie ... o pufach raczej czytałam że nie są zbyt dobrze wykonane... ale mój egzemplarz jest ok, nie mam się do czego przyczepić... no i ta cena... mega przyjazna Ależ pięknie to wygląda, cudownie, to ja poproszę priv z maniarami na tkaninę bo własnie chodzi za mną uszycie nowych zasłon do kuchni w białym kolorku, byłoby idealnie. A tak ogólnie to niesamowicie mi się podoba kolor mebli Diana i co skusiłaś się na tą tkaninę ? w kolorze mebli też jestem zakochana... wreszcie mam meble na których nie widać kurzu Mugatko super zasłony też lubię na lato zwiewnie i wygodnie ja mam póki co gotowce Ikeowe, bo z maszyn mam tylko Janome mini - jak upoluję ta Lidlową to może się pokusze o szycie samej ( tego materiału, o ktorym pisałam kiedyś w wątku DIY oczywiście nie nabyłam jeszcze - ale plany są ) Kamilcia no to poluj na tą maszynę i czekamy na Twoje dzieła ... bo talent w "ręcach" masz, to pewne i realizuj te plany ... Mugatko zasłony wyszły pięknie! śliczny materiał! dzięki Martuś tkanina fajnie wygląda, taka zwiewna jak zefirek:D ja dzisiaj też będę walczyć z trawnikiem - grabienie część II:lol2::lol2: nie chce mi się jak diabli:lol2: aneta zwiewna to dobre określenie... jak otwieram taras to mocno zwiewa ja wygrabiłam fragment trawnika i się poddałam... niech się dzieje co chce .... ale z tego co widzę trawa daje radę strasznie to ciężka robota ... Hej Mugatko, super zasłony i bardzo fajny materiał. Batyst jest taki mięciutki i delikatny w dotyku, prawda? Przepraszam jeśli głupio pytam, ale na materiałach to ja raczej kiepsko się znam... A mi podobają się też misie w koszyku sowawa batyst to bardzo cienka półprzeźroczysta miękka bawełna masz rację koszyk to fajny pomysł na zabawki... szybko można ogarnąć bałagan chodząc z koszykiem po domu i zbierając zabawki jak grzyby po deszczu Witam, podziwiam z ukrycia od dawna ale tkanina mnie "wywołuje". Mogę prosić o namiary. Pozdrawiam serdecznie. mk11 ładnie to tak z ukrycia >? WITAM serdecznie i odezwij się czasem ... Oo, też będę miała farfocle na firankach, tylko delikatniejsze. Bardzo lubię wszelkie tego typu tkaniny, są jakieś takie... nonszalanckie Drop tego określenia mi brakowało jak opisywałam Wam tkaninę w poscie ... farfocle ... hehe ciekawa jestem Twoich farfocli... kiedy ujawnisz ? Mugatko, Dziękuję za priva i pozdrawiam wieczorową porą. Pewnie już śpisz, to kolorowych snów życzę Ilu ja raczej tak po północy chodzę spać buziaki A ja wczoraj byłam w Ikei i są cudowne materiały, pomyślałam o Tobie jak zobaczyłam, są bawełny błękitne i różowe w czerwone kropki po 12 zł za metr, są też bawełny błękitne w róże i płótno bawełniane takie grubsze ecri w róże za 15 zł za metr i więcej nie wiem bo mąż tak mnie gonił po tym jak pół godziny wybierałam zasłony że nic nie kupiłam z materiałów Diana dzięki za cynk. Super ceny tych materiałów Diana czyli co ? przez Ciebie do Ikea muszę gnać ... ciekawa jestem tych tkanin okrutnie ... zaraz po majówce robię nalot na Ikea... dziękuje za info ... ****************** miłej niedzieli dla Wszystkich "kuleżanek" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 21.04.2013 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 Drop tego określenia mi brakowało jak opisywałam Wam tkaninę w poscie ... farfocle ... hehe ciekawa jestem Twoich farfocli... kiedy ujawnisz ? Też lubię słowo farfocle U mnie będą ikeowskie Matildy - mają wyszyte nitką paski a na nich (miejscami) delikatne strzępki tejże. Nic takiego, w sumie tylko namiastka farfocli z prawdziwego zdarzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 21.04.2013 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2013 A ja wczoraj byłam w Ikei i są cudowne materiały, pomyślałam o Tobie jak zobaczyłam, są bawełny błękitne i różowe w czerwone kropki po 12 zł za metr, są też bawełny błękitne w róże i płótno bawełniane takie grubsze ecri w róże za 15 zł za metr i więcej nie wiem bo mąż tak mnie gonił po tym jak pół godziny wybierałam zasłony że nic nie kupiłam z materiałów byłam dzisiaj - żadnego z wymienionych materiałów nie zarejestrowałam :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 22.04.2013 05:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 O kurcze Kamilcia nie wiem, ja byłam w Ikea w Jankach i były i było jeszcze dużo i nawet był len na metry w zaskakująco niskiej cenie i mnóstwo różnistych pięknych wiosennych w cudownych kolorach. Ale że byłam z małżonkiem który chciał jeszcze do Juli i LM to niestety nie kupiłam i właśnie psychicznie się nastawiam co by powrócić do prowadzenia pojazdu mimo kilkuletniego strachu przed kierowaniem by pojechać i zakupić, motywacja wsiąść za kółko po kilkuletniej przerwie by kupić materiał jak najbardziej dobra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 22.04.2013 08:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2013 mugatko...pięknie wyglądają zasłonki w twoim salonie. Aaaale zazdraszczam "umienia" szycia....jak zwykle:):) A w ogrodzie też zasuwam z m...ledwo się ruszam. Grabienie zostawiłam m, bo to naprawdę ciężka robota:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
moooi 27.04.2013 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2013 Och jak mnie dawno u Ciebie nie było, a dziś zaglądam a tu same nowości! Firaneczki super i salonik świetnie wygląda:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tola 28.04.2013 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2013 Mugatko, pufka leżąca w Biedronce...szału nie ma. Pufa z Biedronki w Twoim wnętrzu...przeurokliwa. Z batystem na okno tak samo, w sklepie pewnie nie zwróciłabym uwagi, na Twoich oknach...pięknie. Już pisałam, że uwielbiam oglądać zdjęcia wnętrz które tworzysz, dopieszczasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 02.05.2013 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Mugatko co u ciebie? zdjęć ogrodowych brak... rozumiem i ja nie mam czasu popstrykać zmian podwórkowych wrzosy ładnie przezimowały? a jak krzewuszka? masz jakieś straty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 02.05.2013 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Też lubię słowo farfocle U mnie będą ikeowskie Matildy - mają wyszyte nitką paski a na nich (miejscami) delikatne strzępki tejże. Nic takiego, w sumie tylko namiastka farfocli z prawdziwego zdarzenia Drop podglądnęłam - fajne te zasłony a kiedy "zawisną" ? byłam dzisiaj - żadnego z wymienionych materiałów nie zarejestrowałam :/ no co poradzisz ... ja wybieram się w poniedziałek ... zobaczę co tam w trawie piszczy... O kurcze Kamilcia nie wiem, ja byłam w Ikea w Jankach i były i było jeszcze dużo i nawet był len na metry w zaskakująco niskiej cenie i mnóstwo różnistych pięknych wiosennych w cudownych kolorach. Ale że byłam z małżonkiem który chciał jeszcze do Juli i LM to niestety nie kupiłam i właśnie psychicznie się nastawiam co by powrócić do prowadzenia pojazdu mimo kilkuletniego strachu przed kierowaniem by pojechać i zakupić, motywacja wsiąść za kółko po kilkuletniej przerwie by kupić materiał jak najbardziej dobra Diana ja też zaliczam Janki to pewnie "sąsiadki" jesteśmy jakoś tkaniny latem schodzą u mnie na drugi plan ... teraz wpadam w szał ogrodowych zakupów... mugatko...pięknie wyglądają zasłonki w twoim salonie. Aaaale zazdraszczam "umienia" szycia....jak zwykle:):) A w ogrodzie też zasuwam z m...ledwo się ruszam. Grabienie zostawiłam m, bo to naprawdę ciężka robota:) dzięki Beatko... ja dziś przewertowałam Twój wątek i doczytywałam o tej Twojej pięknej róży ... ciągle mam problem jaką podporę jej kupić ... nie chce drewna bo boję się że po latach zgnije i bedzie problem ... moze Tatę poproszę żeby mi coś zespawał ... czy te gałązki ciężko się nagina ... czy od samego początku trzeba ją jakoś już mocować ... u mnie ma na razie tylko 20 cm nad ziemię ,,,, lewa jestem w tym temacie całkowicie myślisz że już w tym roku ta róża "bujnie" w górę ... sadziłam jesienią ... Och jak mnie dawno u Ciebie nie było, a dziś zaglądam a tu same nowości! Firaneczki super i salonik świetnie wygląda:) dzięki moooi ja Cię odwiedzam i podziwiam regularnie:) Mugatko, pufka leżąca w Biedronce...szału nie ma. Pufa z Biedronki w Twoim wnętrzu...przeurokliwa. Z batystem na okno tak samo, w sklepie pewnie nie zwróciłabym uwagi, na Twoich oknach...pięknie. Już pisałam, że uwielbiam oglądać zdjęcia wnętrz które tworzysz, dopieszczasz a ja (choć to może głupio zabrzmi) uwielbiam czytać takie komplementy zawsze jakoś tak weselej się robi na duszy codziennie zaglądam na Twój wątek z nadzieją że zobaczę Twoje cuda ogrodowe... ale oszczędna jesteś ostatnio w fotorelacjach Mugatko co u ciebie? zdjęć ogrodowych brak... rozumiem i ja nie mam czasu popstrykać zmian podwórkowych wrzosy ładnie przezimowały? a jak krzewuszka? masz jakieś straty? zaczytuje się teraz w forach ogrodowych kupiłam tą czerwoną różę pnącą co u Beatki i knuje jak jej zrobić dobrze żeby była taka piękna.... wrzosy bez strat ale krzewuszki dwie nie przetrwały... w sumie nie wiem czemu polecam Ci taką roślinkę jak żagwin (fajne towarzystwo dla lawendy) - kupiłam małe roślinki w zeszłym roku a na wiosnę są wielkie, cudne i kwitnące ... zrobię jakieś fotki niebawem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 02.05.2013 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 Mugatko mam żagwinu całe pola faktycznie ślicznie kwitnie u mnie krzewuszka przekopywana wczesną wiosną, puszcza listki więc jest ok ja też zaczytuje się w ogrodowisku i forumogrodnicze pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 02.05.2013 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Maja 2013 ja dopiero poczatkująca ogrodniczka - chętnie skorzystam z Waszego doświadczenia Póki co mam troszeczke roslinek na taras - do donic. W ziemi na razie nie sadzę, bo nie chcę chaotycznie na byle jak, a zaplanować nie bardzo jeszcze umiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 03.05.2013 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Maja 2013 Drop podglądnęłam - fajne te zasłony a kiedy "zawisną" ? Jak tylko wróci mąż, to go poproszę o przymocowania karnisza. Myślę, że najpóźniej w przyszły weekend Wcześniej jeszcze czeka mnie wyzwanie wyprasowania lnianych zasłon Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 05.05.2013 16:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2013 Mugatko mam żagwinu całe pola faktycznie ślicznie kwitnie u mnie krzewuszka przekopywana wczesną wiosną, puszcza listki więc jest ok ja też zaczytuje się w ogrodowisku i forumogrodnicze pozdrawiam! *Marta całe pole żagwinu?, nie wierzę - pokaż, chcę to zobaczyć moje krzewuszki też ożyły... od korzenia ale widzę że coś tam się dzieje... lepiej późno niż wcale ja dopiero poczatkująca ogrodniczka - chętnie skorzystam z Waszego doświadczenia Póki co mam troszeczke roslinek na taras - do donic. W ziemi na razie nie sadzę, bo nie chcę chaotycznie na byle jak, a zaplanować nie bardzo jeszcze umiem. *Kamilcia podzielę się doświadczeniami najwcześniej za parę lat ... na razie sama eksperymentuje Niestety też nie umiem zaplanować moich rabatek... staram się wybierać sprawdzone w okolicach byliny... krzewy i powoli coś tam tworzę, najwyżej będę przesadzać tak czy siak złapałam w zeszzłym roku bakcyla i chyba już nigdy mnie nie opusci bo to cudowne uczucie patrzeć jak coś co rok temu posadziłam wyłazi z ziemi nie rozumiałam nigdy mojej Mamy która ciągle grzebała w ziemi, śmiałam się że jest KURA a teraz sama to mam Jak tylko wróci mąż, to go poproszę o przymocowania karnisza. Myślę, że najpóźniej w przyszły weekend Wcześniej jeszcze czeka mnie wyzwanie wyprasowania lnianych zasłon *Drop no to czekam z niecierpliwością a lniane zasłony pięknie wyglądają nawet pomięte --------------------------------------------------------------------------------- Szaleje i kupuje roślinki... wklejam sobie nazwy... ku pamięci ... Pełny ZŁOCIEŃ WIRRAL SUPREME Strzępiasty ZŁOCIEŃ SNOW DRIFT ZŁOCIEŃ CZERWONY Tanacetum coccineum LILIOWIEC BAJA Hemerocallis Baja BODZISZEK MAX FREI Geranium 'Max Frei' ARMERIA, ZAWCIĄG Armeria maritima'Düsseldorfer Stolz' PŁOMYK MCDANIELS CUSHION Phlox subulata 'McDaniel's Cushion' PŁOMYK WIECHOWATY PURPLE KISS Phlox paniculata ‘Purple Kiss’ PŁOMYK DOUGLASA Phlox douglasii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 07.05.2013 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Hej Mugatko W domku masz pięknie, aż chce się na kawkę wpaść do Ciebie:yes: A co ze zdjęciami ogródka? Czekam z niecierpliwością Buziaki:hug: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 07.05.2013 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Ja też czekam na ogród i byłam kolejny raz w Jankach i kupiłam te tkaniny a w ten weekend w mojej miejscowości odbędzie się akcja uszyj jasia może wpadniesz do jaktorowskiej biblioteki poszyć z nami dla szpitala dziecięcego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 07.05.2013 12:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Hej Mugatko W domku masz pięknie, aż chce się na kawkę wpaść do Ciebie:yes: A co ze zdjęciami ogródka? Czekam z niecierpliwością Buziaki:hug: Yuka jak tak patrze na Wasze ogrody to wstydzę się wychylać Ja dopiero w zeszłym roku zaczęłam coś dłubać ......w tym roku poprawiam Wczoraj zdjęłam już z jednej rabatki włókninę bo już wiem że jej nie lubię ... nie mniej jednak pomogła mi na początku Może cyknę jakieś fotki ale szału nie będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 07.05.2013 12:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Ja też czekam na ogród i byłam kolejny raz w Jankach i kupiłam te tkaniny a w ten weekend w mojej miejscowości odbędzie się akcja uszyj jasia może wpadniesz do jaktorowskiej biblioteki poszyć z nami dla szpitala dziecięcego Diana o ogrodzie jak wyżej Ja w czwartek się wybieram do Ikea ... ale raczej po ogrodowe pierdoły ... tkaniny będę kupować zimą Z tymi jaśkami to fajny pomysł, już gdzieś o tym czytałam, zimą chętnie ale latem na maszynę brakuje czasu i chyba chęci też Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 07.05.2013 18:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2013 Mugatko i ja pozbyłam się "maty szmaty" mam nadzieję, że dam sobie radę z chwastami. I ja czekam na zdjęcia twojego ogrodu. Pokaż jak roślinki urosły. U mnie też nie ma szału, bo ogród ma drugi rok, ale podoba mi się i cieszę się, że jeszcze tyle przede mną Po co wybierasz się do ikea? mam nadzieję, że pochwalisz się zakupami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 13.05.2013 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2013 Hej Mugatko, co słychać w ogrodzie? My jesteśmy bardzo zadowoleni z agrowłókniny- mamy ją już 2 rok i mam spokój z pieleniem. pojawiają się czasami jakieś pojedyncze chwaściki, ale rosną płytko w korze u w sekundę można je usunąć. Zaglądałam pod matę i nie ma tam żadnej pleśni, próbują rosnąc jakieś pojedyncze trawki i nic poza tym. Pozdrawiam:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 15.05.2013 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2013 Mugatko i ja pozbyłam się "maty szmaty" mam nadzieję, że dam sobie radę z chwastami. I ja czekam na zdjęcia twojego ogrodu. Pokaż jak roślinki urosły. U mnie też nie ma szału, bo ogród ma drugi rok, ale podoba mi się i cieszę się, że jeszcze tyle przede mną Po co wybierasz się do ikea? mam nadzieję, że pochwalisz się zakupami. Marta ja zdjęłam na razie na jednej rabatce ... chce tam sadzić cebulowe na jesieni ... chcę tez zobaczyć jak to będzie na wiosnę bez tej "szmatki"... wtedy zdecyduje co z resztą Marta jak zobaczyłam Twój skalniaczek w fazie kwitnienia to ja się wstydzę wychylać ... ale pokażę zdjęcia pokażę ... chce mieć je w wątku dla porównań i ku pamięci ... W Ikea byłam po parę pierdółek ... nie ma co pokazywać ... siostra głównie chciała się obkupić ... ja towarzysko Hej Mugatko,co słychać w ogrodzie? My jesteśmy bardzo zadowoleni z agrowłókniny- mamy ją już 2 rok i mam spokój z pieleniem. pojawiają się czasami jakieś pojedyncze chwaściki, ale rosną płytko w korze u w sekundę można je usunąć. Zaglądałam pod matę i nie ma tam żadnej pleśni, próbują rosnąc jakieś pojedyncze trawki i nic poza tym. Pozdrawiam:bye: Fajnie że już jesteś ... długo Cię nie było Co w ogrodzie piszczy zaraz pokażę ... zdjęcia się zgrywają Co do maty jak wyżej... mi się marzy jednak goła ziemia i rośliny zadarniające ... ale to przyszłość ... bo to wszystko sporo kosztuje więc będę to robić etapami... czyli mam roboty na najbliższe 10 lat ... i bardzo dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts