Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

"Mały dworek" Archetonu - Mugatka :)

Recommended Posts

Rany, ale cudności! A już to:

http://img233.imageshack.us/img233/9419/torebkaikoszyczekforum.jpg

po prostu prze-cudności!

Też lubię szyć i szyję właściwie odkąd pamiętam - najpierw na singerze (sukienki dla lalek), potem na łuczniku (sukienki dla siebie). Był czas (liceum i studia), że chodziłam wyłącznie w wyrobach made by Barbe-cue. A potem kupiłam sobie wypasioną maszynę ze wszystkimi bajerami i wodotryskami i.... przestałam szyć :( Leży bidula i się kurzy. Ale coś czuję, że nadejdzie niedługo pora, żeby ją ładnie przeprosić i naoliwić :).

Edytowane przez barbe-cue

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Woreczek:

1.Wycięłam dwa prostokąty

2. Na jeden z nich naszyłam falbanki, potem obrzucając brzegi ściegiem zyg-zak przyłapałam je sobie żeby było łatwiej zszyć woreczek...

3. Potem zszyłam te prostokąty razem, zostawiając u góry wejście na sznurek...

4. Zrobiłam tunel od góry i tyle w wielkim skrócie...

Marta ? pomogłam ? jeśli nie to przy następnym woreczku spróbuje porobić fotki...

pysiaczek dla chcącego nic trudnego, sama tak zawsze myślałam, do tego stopnia że zamawiałam rzeczy u Kasi, a tu się okazało po kilku próbach że sama potrafię, spróbuj, warto ! A satysfakcja jest bardzo duża, przynajmniej na początku :)

mugatko przed zeszłą Wielkanocą próbowałam coś tam poszyć bo chciałam zrobić oryginalne prezenty rodzince. No i okazało się, że ja ze zwykłym serduszkiem mam problem, bo ta maszyna tak śmiga :o

Także na razie wolę popatrzeć na to co Wy towrzycie i się pozachwycać :yes:

yokasta też miałam ten problem aż doczytałam gdzieś na jakimś blogu żeby kroić serduszko z jednego końca po linii prostej tkaniny, zgodnie z tym jak idzie nitka ... mhmm ... Jak kroisz serduszko np z materiału w kratkę to jeden brzeg ten do zszycia wytnij zgodnie z kratką. Mi to baaaardzo ułatwiło zszywanie.

Nie wiem czy napisałam to zrozumiale:sick: