barbe-cue 17.01.2012 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Rany, ale cudności! A już to: http://img233.imageshack.us/img233/9419/torebkaikoszyczekforum.jpg po prostu prze-cudności! Też lubię szyć i szyję właściwie odkąd pamiętam - najpierw na singerze (sukienki dla lalek), potem na łuczniku (sukienki dla siebie). Był czas (liceum i studia), że chodziłam wyłącznie w wyrobach made by Barbe-cue. A potem kupiłam sobie wypasioną maszynę ze wszystkimi bajerami i wodotryskami i.... przestałam szyć Leży bidula i się kurzy. Ale coś czuję, że nadejdzie niedługo pora, żeby ją ładnie przeprosić i naoliwić . Edytowane 17 Stycznia 2012 przez barbe-cue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paula_71 18.01.2012 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Mugatko,ślicznie Woreczek pierwsza klasa. Takie "cuś" to chyba koszyczek fajnie się je szyje i faktycznie,wbrew pozorom nie jest to takie trudne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 18.01.2012 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Mugatko pięknie!!! cudnie! ślicznie!!!też szyję te koszyczki-faktycznie łatwe są, a kursik (łopatologicznie) tu:http://alizee-domalizee.blogspot.com/2010/01/lawendowa-podusia-siatka-torba-woreczki.html a ty mugatko zrób tutorial woreczka- proszę! proszę! proszę!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 18.01.2012 09:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Nieeeeeeeee no tutorial woreczka to chyba jednak Kasia_sw ja miałam jeden woreczek właśnie od Kasi i go po prostu żywcem ściągnęłam Aż wstyd było by mi się tu wymądrzać w tym temacie. Dzięki martaibartek za kursik, oszczędziłaś mi pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 18.01.2012 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 mugatka najpierw naszywasz falbanki na materiał, a potem szyjesz woreczek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 18.01.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Oho ja to nawet z tutorialem nie dam rady takiego ślicznego koszyczka stworzyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 18.01.2012 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Woreczek: 1.Wycięłam dwa prostokąty 2. Na jeden z nich naszyłam falbanki, potem obrzucając brzegi ściegiem zyg-zak przyłapałam je sobie żeby było łatwiej zszyć woreczek... 3. Potem zszyłam te prostokąty razem, zostawiając u góry wejście na sznurek... 4. Zrobiłam tunel od góry i tyle w wielkim skrócie... Marta ? pomogłam ? jeśli nie to przy następnym woreczku spróbuje porobić fotki... pysiaczek dla chcącego nic trudnego, sama tak zawsze myślałam, do tego stopnia że zamawiałam rzeczy u Kasi, a tu się okazało po kilku próbach że sama potrafię, spróbuj, warto ! A satysfakcja jest bardzo duża, przynajmniej na początku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 18.01.2012 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 mugatko dzięki- też spróbuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nemi 18.01.2012 13:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 http://img233.imageshack.us/img233/9419/torebkaikoszyczekforum.jpg By mugatka at 2012-01-17 Ale to świetne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia_1982 18.01.2012 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Witam sie ale cudnosci pokazujesz! Czekam na wiecej fotek! I jesli jeszcze mozna, to tez dopisuje sie do losowania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 18.01.2012 13:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 mugatko przed zeszłą Wielkanocą próbowałam coś tam poszyć bo chciałam zrobić oryginalne prezenty rodzince. No i okazało się, że ja ze zwykłym serduszkiem mam problem, bo ta maszyna tak śmiga Także na razie wolę popatrzeć na to co Wy towrzycie i się pozachwycać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 18.01.2012 14:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 yokasta też miałam ten problem aż doczytałam gdzieś na jakimś blogu żeby kroić serduszko z jednego końca po linii prostej tkaniny, zgodnie z tym jak idzie nitka ... mhmm ... Jak kroisz serduszko np z materiału w kratkę to jeden brzeg ten do zszycia wytnij zgodnie z kratką. Mi to baaaardzo ułatwiło zszywanie.Nie wiem czy napisałam to zrozumiale:sick: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 18.01.2012 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 nio ręcznie na tzw okrętke Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 18.01.2012 16:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Leń Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pysiaczek 18.01.2012 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Mi to mimo szablonu jakieś nieforemne te serduszka zawsze wychodzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 18.01.2012 17:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Jakby co chętnie dla Was coś uszyje mi setne wyszło już całkiem równe haha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 18.01.2012 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Mugatko, a szyłaś już może ptaszki? Widziałam kiedyś takie na jakimś blogu. Zupełnie białe, delikatnie zdobione koronką (również białą). Przepiękne! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 18.01.2012 18:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 Drop_inn nie szyłam ale juz o tym myślałam nawet wydrukowałam szablon ale nie jestem z tego kształtu zadowolona więc szukam lepszego... może jutro coś spróbuje uszyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 18.01.2012 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 super Ci wychodzi, ważne że Cię to wciąga na wiosnę będziesz już lalki- tildy szyć można jeszcze zapisać się na losowaniehttp://emoty.blox.pl/resource/oups.gif? jestem chętna na takie cudne serduszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
słońce 2 18.01.2012 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2012 miałam zapisany taki, może Ci się spodoba, później usunę żeby nie zaśmiecać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts