tola 03.08.2013 21:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Mugatko, zdjęcia takie, jak ilustracje do książki z bajkami dla dzieci. Niesamowite, jedyne takie na forum, niepowtarzalne, piękne. I magiczne, jak wszystko u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 03.08.2013 22:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Sierpnia 2013 Mugatko piękny ten Wasz domek.... Ja właśnie mam kłopot z tymi ogrodowymi, całą resztę mam w ogrodzie i jest ok....te ogrodowe takie piękne są...no zakochana jestem w nich tyle, że pomimo że w cieniu i podlewane to często nie dają rady.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 04.08.2013 05:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Aga no cudnie macie w ogrodzie . Prezent jest boski Troszkę nadrobiłam:rolleyes: I miłej niedzieli życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 04.08.2013 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Sierpnia 2013 Mugatko, czy obcinałaś wrzosy po zimie? jeśli tak to na jakiej wysokości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 05.08.2013 12:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2013 Mugatko, zdjęcia takie, jak ilustracje do książki z bajkami dla dzieci. Niesamowite, jedyne takie na forum, niepowtarzalne, piękne. I magiczne, jak wszystko u Ciebie Tolu magicznie to jest u Ciebie, przed chwilą tam byłam 3 raz i wiem co mówię dziękuje za ciepłe słowa Mugatko piękny ten Wasz domek.... Ja właśnie mam kłopot z tymi ogrodowymi, całą resztę mam w ogrodzie i jest ok....te ogrodowe takie piękne są...no zakochana jestem w nich tyle, że pomimo że w cieniu i podlewane to często nie dają rady.... Ja omijam ogrodowe szerokim łukiem... nie podołam ... moja Mama je ma od paru lat i rzadko kwitną ... okrywać trzeba... to nie dla mnie ... ogród ma mi sprawiać przyjemność a nie problemy Aga no cudnie macie w ogrodzie . Prezent jest boski Troszkę nadrobiłam:rolleyes: I miłej niedzieli życzę A dziękuje... niedziela całkiem miła była... bardzo leniwa ...szkoda że tak szybko minęła Mugatko, czy obcinałaś wrzosy po zimie? jeśli tak to na jakiej wysokości? Vesila obcinałam wrzosy chyba na koniec kwietnia .. mam ich sporo więc nie chciało mi się cackać Z tego co wiem obcina się przekwitłe kwiatostany ale ja łapałam za czuprynę i obcinałam tak mniej więcej 1/3 Z tego co obserwuje wyszło im to na dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 14.08.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2013 Ależ Twoje dzieci mają cudowny domek, na a te huśtawki super, no i te kwiaty wszystko piękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 20.08.2013 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Ależ Twoje dzieci mają cudowny domek, na a te huśtawki super, no i te kwiaty wszystko piękne Diana wielkie dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 20.08.2013 10:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 (edytowane) Nadal nie mam co pokazywać wnętrzarsko to się uzewnętrznie ogrodowo ciągle coś dłubię w tym moim mini ogródku, wpadłam jak śliwka w kompot i dobrze mi w tym kompocie na efekty trzeba kilka lat poczekać ale jak zwykle wklejam kilka fotek - ku pamięci i dla porównań ... no i nie powiem żeby mi było źle gdy usłyszę jakieś miłe słowo od Was Ułożyliśmy już z M. kostkę za domem - takie miejsce gospodarcze ma tam powstać ... mój domek narzędziowy PRAWIE gotowy ... ale z tego etapu fot-relacja za jakiś czas ... Na razie jak to zwykle u mnie ostatnio bywa fotki ogrodowe ... *winobluszcz jest u mnie dwa lata... rośnie jak wściekły - myślę że za kilka lat da mi popalić ...na razie ładnie osłonił nas od drogi ... http://imageshack.us/a/img405/4248/jjwe.jpg http://imageshack.us/a/img580/3273/ugd4.jpg * bezobsługowe pęcherznice też już prawie, prawie robią za "płot" http://imageshack.us/a/img29/7923/iqwl.jpg http://imageshack.us/a/img607/2229/ol7d.jpg *zakątek z pnącymi różami ... w środku jest szałwia omszona i otoczka z róż okrywowych "fairy"... mam nadzieję że już w przyszłym roku ten zakątek będzie ładnie się prezentował http://imageshack.us/a/img18/1273/lx03.jpg *nowo powstała rabatka... misz-masz straszny http://imageshack.us/a/img203/6435/su6c.jpg http://imageshack.us/a/img690/4010/ggh7.jpg *kwitną wrzosy ... http://imageshack.us/a/img855/7486/jqcn.jpg http://imageshack.us/a/img838/2718/nabc.jpg http://imageshack.us/a/img153/2718/0kwy.jpg * i kilka nabytków do tworzącej się w ślimaczym tempie kuchni ... emalia Olkusz http://imageshack.us/a/img821/1072/ql7p.jpg *-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-* a ja uciekam do ogródka bo właśnie nadjechały 3 nowe różyczki Aspirin Rose ® stąd Edytowane 20 Sierpnia 2013 przez mugatka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 20.08.2013 20:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 mugatko...cudne fotki jak zwykle....ależ ty się rozpędziłaś z tym ogrodem!!! W przyszłym roku będzie jeszcze piękniej, jak to wszystko porośnie:D Całuski:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nelli Sza 20.08.2013 22:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2013 Mugatko, ogród pięknieje! Zakątek dla dziewczynek jest boski, ale EMALIA OLKUSZ przebija wszystko! Ekstra Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 21.08.2013 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 cudowny ogród a emalia boska właśnie buszuję po ich sklepie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kamilcia 21.08.2013 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2013 ogród coraz piękniejszy ! do emalii sama mam słabość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 22.08.2013 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2013 Mugatko pięknie i kolorowo w Twoim ogródku Super rozrósł się winobluszcz i tworzy już ładną zieloną przegrodę. Chyba też muszę o nim pomyśleć tylko trochę obawiam się pszczół, os i szerszeni. U moich rodziców jest cała ściana porośnięta winobluszczem i latem aż cała brzęczy od tych wszystkich stworzeń. U Ciebie też jest ich tak dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 24.08.2013 10:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2013 mugatko...cudne fotki jak zwykle....ależ ty się rozpędziłaś z tym ogrodem!!! W przyszłym roku będzie jeszcze piękniej, jak to wszystko porośnie:D Całuski:D Chyba dlatego mam takie tempo Beatko, chce jak najwięcej nasadzić późnym latem żeby roślinki zdążyły się zadomowić do przyszłego sezonu Dodatkowo kilka dni urlopu więc na maxa szaleje ostatnio w ogródku, znaczy się na tyle na ile dzieci pozwalają Mugatko, ogród pięknieje! Zakątek dla dziewczynek jest boski, ale EMALIA OLKUSZ przebija wszystko! Ekstra dzięki Nelli - od jakiegoś czasu uwielbiam emaliowane naczynia... nie mam ich tylko gdzie stawiać muszę koniecznie wpasować, w remontowaną właśnie kuchnię, jakieś półki do eksponowania tych śliczności cudowny ogród a emalia boska właśnie buszuję po ich sklepie Diana wybuszowałaś coś ? jak ja buszowałam to już połowy rzeczy nie było dostępnych ogród coraz piękniejszy ! do emalii sama mam słabość Kamilcia i ja "nabyłam" tą słabość, naczynia są ładne i w dodatku przyjemne w użytkowaniu Mugatko pięknie i kolorowo w Twoim ogródku Super rozrósł się winobluszcz i tworzy już ładną zieloną przegrodę. Chyba też muszę o nim pomyśleć tylko trochę obawiam się pszczół, os i szerszeni. U moich rodziców jest cała ściana porośnięta winobluszczem i latem aż cała brzęczy od tych wszystkich stworzeń. U Ciebie też jest ich tak dużo? Two mój winobluszcz ma 2 lata... faktycznie jak podchodziłam latem do tej ściany to strasznie "bzyczała" ale nigdy żadne owady do mnie nie podlatywały a przecież często coś tam robię pod winobluszczem owady są ale wewnątrz tych liści... nie przeszkadzają w niczym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 26.08.2013 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Mugatko nie będę się rozpisywać: Bardzo mi się podoba! i ogród i emalia Czekam z niecierpliwością na zdjęcia rewolucji kuchennej! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Drop_Inn 26.08.2013 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2013 Mugatko, ogród masz rozplanowany naprawdę pięknie. Jeśli kiedyś zabiorę się za swój, też chciałabym roślinność skumulować przy siatce. Emalia będzie u Ciebie świetnie pasować. Ja sobie kiedyś przywiozłam z Pragi podobne rzeczy, ale na razie leżakują w szafie, bo na blacie już się kończy miejsce. Może zamontuję jeszcze jakieś półeczki, a może wyciągnę je za jakiś czas w ramach zmiany wystroju Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 28.08.2013 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Ależ Ty masz złote ręce.. jakie Ty cuda robisz... Nooo podziwiam Mała Księżniczka w nowej bryce booooska... Domek klimatyczny.. , aż chce się wejść i zasiąść wygodnie w fotelu, albo na huśtawce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 28.08.2013 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Sierpnia 2013 Buziaki przyszłam zostawić a przy okazji chętnie jakąś kawkę bym wypiła patrząc na Twój cudny ogród, najlepiej z huśtawki:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 01.09.2013 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Mugatko nie będę się rozpisywać: Bardzo mi się podoba! i ogród i emalia Czekam z niecierpliwością na zdjęcia rewolucji kuchennej! Marta ja tam nie mam nic przeciwko żebyś się rozpisała Oglądając Twoje ogrodowe fotki stwierdziłam że u mnie to jednak nuuuda Rewolucja kuchenna się na pewno kiedyś dokona... Mój M pomalował mi połowę szafek i mhmmm musi odsapnąć przed następną partią ale obiecał że do zimy "się zrobi";) A jeszcze muszę odmalować ściany więc się zejdzie ... Mugatko, ogród masz rozplanowany naprawdę pięknie. Jeśli kiedyś zabiorę się za swój, też chciałabym roślinność skumulować przy siatce. Emalia będzie u Ciebie świetnie pasować. Ja sobie kiedyś przywiozłam z Pragi podobne rzeczy, ale na razie leżakują w szafie, bo na blacie już się kończy miejsce. Może zamontuję jeszcze jakieś półeczki, a może wyciągnę je za jakiś czas w ramach zmiany wystroju Drop ja mam niewiele w sumie tego ogrodowego terenu więc dlatego tak lecę pod siatką... szkoda mi zabierać trawnika, którego też za wiele nie ma, bo dziewczynki tam szaleją ... a poza tym chyba tak mi się podoba ... tylko zamierzony efekt będzie jak roślinki podrosną, jak zrobią się piętra a na to trzeba czasu i dużo cierpliwości Co do Twoich przedmiotów z Pragi to zrób półeczki... szkoda takie śliczności chować w szafie Ależ Ty masz złote ręce.. jakie Ty cuda robisz... Nooo podziwiam Mała Księżniczka w nowej bryce booooska... Domek klimatyczny.. , aż chce się wejść i zasiąść wygodnie w fotelu, albo na huśtawce... Dziękuje Arnika za miłe słowa i chyba WITAM po raz pierwszy ... albo coś przegapiłam Buziaki przyszłam zostawić a przy okazji chętnie jakąś kawkę bym wypiła patrząc na Twój cudny ogród, najlepiej z huśtawki:) Yuka no to pakuj dzieciaki i zapraszam może aż tak cudny ten ogród to nie jest ale "mój Ci on" *************************************************************** Zamierzam po raz pierwszy w życiu zrobić sok z malin .... czytam neta ale tam 1000 sposobów .... Jak Wy to robicie ???? podpowiecie coś ??? Najbardziej podoba mi się pomysł zasypywania malin cukrem w dużym słoju - bez gotowania ? robicie tak ? Co i jak ? jakie proporcje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Arnika 01.09.2013 18:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Sypiesz maliny , przesypujesz cukrem, znów warstwa malin i cukier.. tak aby ostatnia warstwa to cukier.. może być słodkie, nie zepsuje się i nie będziesz musiała pesteryzować, ewentualnie odrobina spirytusu , zapalić i zamknąć... Ja jeszcze robę w sokowniku.. czyli maliny + cukier i zagotowuję , do słoików lub butelek... Smacznego Dziś weszłam na stronkę tchibo.. mają tam maszyny do szycie i sporo różnych tasiemek.. pomyslałam o Twoich cudeńkach , które robisz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts