Arnika 01.09.2013 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2013 Magutka.. może i byłam, może klikałam, może na innych wątkach.. ale na pewno już pisałyśmy ze sobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 03.09.2013 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2013 Hej Mugatko, witam się pourlopowo:bye: Piękny prezent dostała Twoja córcia:oTwój ogród przeszedł prawdziwą metamorfozę- wszystko wygląda i kwitnie obłędnie:jawdrop: Taki kolorowy jarmark:rolleyes:Nie wiem jak się robi sok z malin, ale wiem, że maliny potrzebują dużo cukru, bo lubią pleśnieć.Zrobiłaś już?Miłego dnia:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olaola 04.09.2013 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2013 Witam wszystkich na forum, jestem tutaj nowa chociaż czytam i wertuję forum już od jakiegoś czasu. Jestem w trakcie wykańczania (się domu i nie wiem co mam zrobić z małą łazienką na dole... Podobają mi się mugaty i tak sobie myslę, że połączyłabym je z płytkami drewnopodobnymi, jak myślicie byłoby dobrze?? Podłoga drewnopodobna i pas nad kibelkiem na przykład... Pomóżcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yuka 20.09.2013 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2013 (edytowane) Cześ Aguś Macham w przelocie i zmykam:bye: Aaa i chciałam Dropince podziękować raz jeszcze za programik:hug: Robiłam zaproszenia na chrzest:yes: Wyszło dokładnie tak jak chciałam. Raz jeszcze dziekujęhttp://www.picgifs.com/graphics/t/thank-you/graphics-thank-you-713880.gif Edytowane 20 Września 2013 przez yuka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 22.09.2013 11:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Sypiesz maliny , przesypujesz cukrem, znów warstwa malin i cukier.. tak aby ostatnia warstwa to cukier.. może być słodkie, nie zepsuje się i nie będziesz musiała pesteryzować, ewentualnie odrobina spirytusu , zapalić i zamknąć... Ja jeszcze robę w sokowniku.. czyli maliny + cukier i zagotowuję , do słoików lub butelek... Smacznego Dziś weszłam na stronkę tchibo.. mają tam maszyny do szycie i sporo różnych tasiemek.. pomyslałam o Twoich cudeńkach , które robisz... Arnika dzięki za podpowiedź w sprawie soku wyszedł pięknie czerwony i klarowny Tchibo podglądam ale ceny tam często nie dla mnie wiosną i latem nigdy nie szyję - zimą pewnie mnie znowu najdzie Hej Mugatko, witam się pourlopowo:bye: Piękny prezent dostała Twoja córcia:o Twój ogród przeszedł prawdziwą metamorfozę- wszystko wygląda i kwitnie obłędnie:jawdrop: Taki kolorowy jarmark:rolleyes: Nie wiem jak się robi sok z malin, ale wiem, że maliny potrzebują dużo cukru, bo lubią pleśnieć. Zrobiłaś już? Miłego dnia:) Agawi dzięki za miłe słowa i fajnie że znowu zaglądasz. Soczek zrobiłam ale ledwie jedną butelczynę udało mi się zachować na zimę - reszta się jakoś wypiła i gdzie Ty znowu zniknęłaś ? Witam wszystkich na forum, jestem tutaj nowa chociaż czytam i wertuję forum już od jakiegoś czasu. Jestem w trakcie wykańczania (się domu i nie wiem co mam zrobić z małą łazienką na dole... Podobają mi się mugaty i tak sobie myslę, że połączyłabym je z płytkami drewnopodobnymi, jak myślicie byłoby dobrze?? Podłoga drewnopodobna i pas nad kibelkiem na przykład... Pomóżcie olaola witam serdecznie ... zbyt ogólnikowe pytania załóż wątek - na pewno wszyscy chętnie doradzą ... albo zadaj pytanie na wątku łazienkowym poparte fotkami... inspiracjami .... poczytaj też TUTAJ Cześ Aguś Macham w przelocie i zmykam:bye: Aaa i chciałam Dropince podziękować raz jeszcze za programik:hug: Robiłam zaproszenia na chrzest:yes: Wyszło dokładnie tak jak chciałam. Raz jeszcze dziekujęhttp://www.picgifs.com/graphics/t/thank-you/graphics-thank-you-713880.gif Yuka *************************************** Nie jestem ostatnio w stanie nadrobić wszystkich moich ulubionych wątków ... Kuchnia u nas kończy się pełną parą... wczoraj odmalowałam ściany i już już prawie ... widać koniec Kuchnia zmieniła się o 100% - niebawem postaram się wrzucić jakieś fotki... Kolor kuchni mhmm wybrała moja córka ... a ja zaakceptowałam ... chyba troszkę już mam dość szarości i ściany stały się turkusowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vesila 22.09.2013 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Hej Mugatko, ależ jestem ciekawa Twojej kuchni http://emoty.blox.pl/resource/tuptup.gif:popcorn: Ja właśnie wczoraj robiłam sok z malin, ja mam sokownik TAKI do dolnego wlewa sie wodę, do górnego wsypuje maliny i wolno gotuje, pod węzyk nalezy podstawić jakieś duże naczynie, tam będzie spływał sok, w miarę gotowania/parowania maliny osiadają i dosypuję wtedy kolejne, trzeba sprawdzać czy wody nie brakuje w tym dolnym naczyniu. Jak już wszystkie soki spłyną, (po gotowaniu zostawiam jeszcze na pare godz te maliny by wszystko odciekło) wsypuje cukier ok 750gr cukru / litr soku, zagotowuję tyle tylko by parę razy zabąbelkował, mieszając co jakiś czas i zbierając piankę, i można rozlać gorący do butelek. Oczywiście najlepszy jest taki nie gotowany, ale to faktycznie bardo duzo cukru trzeba dać żeby nie spleśniał i zabawy z wyciskaniem soku okropnie dużo. Taki z sokownika jeszcze nigdy mi nie spleśniał, a taki zasypywany - ja nie robiłam, ale siostra i mami tak - to zawsze w paru butelkach była pleśń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 22.09.2013 14:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2013 Aleeeeeeeeeeeeeeeeeee będzie czad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czekam z niecierpliwością :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 27.09.2013 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2013 Hej Aga, jestem, jestem ale falami. Nie zawsze mam czas niestety:bash: Szkoda, ze tak mało soczku zostało- musiał być dobry, skoro tak szybko znikł Strasznie ciekawa jestem tego turkusu:popcorn: Nie daj się długo prosić i pokaż ociupinkę Miłego weekendu:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 28.09.2013 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2013 Mugatko czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 29.09.2013 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2013 I jeszcze pytanie odnośnie twojego przetacznika- jak się sprawuje? długo kwitł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 01.10.2013 08:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Hej Mugatko, ależ jestem ciekawa Twojej kuchni http://emoty.blox.pl/resource/tuptup.gif:popcorn: Ja właśnie wczoraj robiłam sok z malin, ja mam sokownik TAKI do dolnego wlewa sie wodę, do górnego wsypuje maliny i wolno gotuje, pod węzyk nalezy podstawić jakieś duże naczynie, tam będzie spływał sok, w miarę gotowania/parowania maliny osiadają i dosypuję wtedy kolejne, trzeba sprawdzać czy wody nie brakuje w tym dolnym naczyniu. Jak już wszystkie soki spłyną, (po gotowaniu zostawiam jeszcze na pare godz te maliny by wszystko odciekło) wsypuje cukier ok 750gr cukru / litr soku, zagotowuję tyle tylko by parę razy zabąbelkował, mieszając co jakiś czas i zbierając piankę, i można rozlać gorący do butelek. Oczywiście najlepszy jest taki nie gotowany, ale to faktycznie bardo duzo cukru trzeba dać żeby nie spleśniał i zabawy z wyciskaniem soku okropnie dużo. Taki z sokownika jeszcze nigdy mi nie spleśniał, a taki zasypywany - ja nie robiłam, ale siostra i mami tak - to zawsze w paru butelkach była pleśń. Vesila ja zrobiłam kilka słoiczków i za więcej się nie biorę chyba mi się nie chce ... U mnie się raczej nie zepsują bo z tego co widzę to żaden nie doczeka zimy Aleeeeeeeeeeeeeeeeeee będzie czad!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! czekam z niecierpliwością :) mam mieszane uczucia co do koloru w kuchni ... miał być jak to u mnie szary a skończyło się na turkusowym.... jeszcze kilka dni bo listwy się malują i dam fotki na pożarcie Niecierpliwie czekam na fotki (mam nadzieje że nie każesz nam czekać do kolejnej niedzieli ) a jednak ... jeszcze troszkę czasu potrzeba - sama wiesz jak to jest z dopieszczaniem Hej Aga, jestem, jestem ale falami. Nie zawsze mam czas niestety:bash: Szkoda, ze tak mało soczku zostało- musiał być dobry, skoro tak szybko znikł Strasznie ciekawa jestem tego turkusu:popcorn: Nie daj się długo prosić i pokaż ociupinkę Miłego weekendu:bye: oj bardzo bym chciała już Wam pokazać ale zacisnę zęby i pokażę dopiero jak wszystko co wymyśliłam znajdzie się na swoim miejscu Mugatko czekamy I jeszcze pytanie odnośnie twojego przetacznika- jak się sprawuje? długo kwitł? A czemu Ci się przetaczniki przypomniały ? Moje pięknie kwitły i długo a potem dopadł je jakiś grzyb ... Obcięłam po kwitnieniu, podlałam i opryskałam jakimś preparatem grzybobójczym i kwitną właśnie ponownie. Kwiaty zdecydowanie słabsze ale cieszę się że żyją bo były w stanie tragicznym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 01.10.2013 09:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Wierz mi atena że chciałabym już wrzucić fotki kuchni i poznać Wasze opinie bo metamorfoza jest ogromna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 01.10.2013 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 A mnie jest szkoda lata .... ostatnie już w tym sezonie fotki ogrodowe ... jesień pełną parą ... http://imageshack.us/a/img801/1076/88lk.jpg http://imageshack.us/a/img824/4340/r77a.jpg http://imageshack.us/a/img844/5947/0tg6.jpg http://imageshack.us/a/img513/4310/woi0.jpg http://imageshack.us/a/img43/4671/unf6.jpg http://imageshack.us/a/img28/4404/uti6.jpg http://imageshack.us/a/img51/4236/nm7a.jpg http://imageshack.us/a/img580/4811/1zba.jpg http://imageshack.us/a/img10/700/7l6f.jpg http://imageshack.us/a/img824/3092/o51n.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 01.10.2013 14:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Ale jaka piękna ta jesień Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ivy17 01.10.2013 14:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Mugatko chciałabym zamówić kilka róż dla teściowej na urodziny, czy możesz mi polecić jakieś odmiany niezbyt uciążliwe w utrzymaniu ? Szukałam na tej stronce co kiedyś podałaś ale nie umiem się zdecydować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.10.2013 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Przeeeepięęęęękna jesień u Ciebie Aga :jawdrop: I jakie cudne wrzosy:wiggle: U nas wczoraj były przymrozki w nocy i cześć kwiatów już padła:bash: Trochę chyba za wcześnie na zimę, cooo? pozdrawiam cieplutko:bye: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 01.10.2013 14:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 Mugatko chciałabym zamówić kilka róż dla teściowej na urodziny, czy możesz mi polecić jakieś odmiany niezbyt uciążliwe w utrzymaniu ? Szukałam na tej stronce co kiedyś podałaś ale nie umiem się zdecydować Ivy jeżeli ma być pnąca to polecam Ci jedną z najstarszych i najlepszych odmian Sympatia (Sympathie). Jest mało wymagająca, kwitnie od wiosny do teraz ( u mnie nieustannie) i ma piękny ciemno czerwony kolor:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bogumil 01.10.2013 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2013 mugatko...piękna jesień u ciebie....a fotki cód miód :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mugatka 06.10.2013 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Ale jaka piękna ta jesień też tak myślę Diana że piękna zdążyłam co prawda ze zdjęciami w ostatniej chwili bo przyszły przymrozki i już nie ma czerwonych liści Mugatko chciałabym zamówić kilka róż dla teściowej na urodziny, czy możesz mi polecić jakieś odmiany niezbyt uciążliwe w utrzymaniu ? Szukałam na tej stronce co kiedyś podałaś ale nie umiem się zdecydować ivy a o jakie róże chodzi ? trudno mi się wypowiadać bo mam na razie tylko ze dwie pnące z czego sympathia pobiła wszelkie rekordy ... rośnie jak wściekła... zobaczę tylko jak te pędy przetrwają zimę ... chyba musisz podpytać kogoś bardziej zaawansowanego w temacie ... powiem tylko że sporo szperałam i wybrałam jeszcze róże Aspirin-Rose, Piano i Pastella - czekam na jesienną dostawę Przeeeepięęęęękna jesień u Ciebie Aga :jawdrop: I jakie cudne wrzosy:wiggle: U nas wczoraj były przymrozki w nocy i cześć kwiatów już padła:bash: Trochę chyba za wcześnie na zimę, cooo? pozdrawiam cieplutko:bye: Aga u mnie obecnie już też po przymrozkach ... jedynie wrzosy się jeszcze trzymają ... zdążyłam ze zdjęciami chwilę przed opadnięciem liści z winobluszczu. Z tego co wiem to idzie upragniona złota jesień... i tej wersji się będę trzymać, o zimie jeszcze nie chcę nawet myśleć Ivy jeżeli ma być pnąca to polecam Ci jedną z najstarszych i najlepszych odmian Sympatia (Sympathie). Jest mało wymagająca, kwitnie od wiosny do teraz ( u mnie nieustannie) i ma piękny ciemno czerwony kolor:D dobrze prawi mugatko...piękna jesień u ciebie....a fotki cód miód :D:D Dziękuje Beatko ********************************************************** Nie mogłam się powstrzymać... muszę Wam pokazać choć kawałek Sporo jeszcze brakuje w tej mojej metamorfozie kuchni... ale już, już widzę efekty ... brakuje cokołów... durnostojek ... upiększaczy ... aranżacja też żadna... tak na surowo pierwsza fotka.... Fronty są stare... mój M. każdy front olistwował i pomalował ... nie powiem żeby to było z uśmiechem na ustach ale z efektu oboje jesteśmy bardzo zadowoleni ... kuchnia zaczyna wpisywać się w klimat domku bo do tej pory mocno odstawała ... Ściany miały być jak to u mnie szare ale skończyło się na turkusie (moja córa wybrała) ... mam mieszane uczucia ... ale przemalować te kilka metrów kwadratowych kuchni to pryszcz więc najwyżej po zimie sięgnę po wałek ... Tak czy siak jestem PRZEZADOWOLONA za parę groszy mam nową kuchnię w klimacie który lubię... Mężu jeśli podczytujesz to DZIĘKUJE ! taaaaaadaaaam .... http://imageshack.us/a/img854/7207/3nt1.jpg duża fotorelacja za dni kilka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
martaibartek 06.10.2013 15:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2013 Aaaaaaa pierwsza! mugatko pięknie! już to co pokazałaś zachwyca, a jak dojdą dodatki będzie przepięknie! Kolor ścian mi się podoba. I miejsce na boazerię się znalazło co będzie na tej ścianie? Dopiero dziś zobaczyłam ostatnie zdjęcia ogrodowe. Jesienne kolory jak na obrazie. Wrzosy ci szaleją! Widać, że dobrze im u ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts