koggi 30.12.2011 23:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Grudnia 2011 Witam! Dziś właśnie odebrałem od poprzedniego właściciela klucze do naszego domu i niestety przy pierwszym rozpaleniu w kotle CO pojawił się problem - mianowicie niezaleznie od ustawionej temperatury na sterowniku PŁOMYK pompa załącza mi się dopiero po osiągnięciu przez wodę temperatury 65-70C. Co ciekawe zaistniała sytuacja nie zmienia się nawet po ustawieniu na sterowniku temperatury wyższej np. 75C - pompa i tak zaczyna działać we wspomnianym wyżej przedziale temperatury. Jaka może być przyczyna takiego zjawiska? Ustawiałem sterownik zgodnie z niezwykle obszerną instrukcją (2 strony ), ale to nic nie daje. P.S. Z okazji nadchodzącego NOWEGO ROKU życzę Wszystkim samych szcześliwych chwil i jak najmniej problemów !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarecki79 31.12.2011 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 To zwykły Płomyk czy pid ? W zależności od wieku jego programu najprawdopodobniej przeregulowana jest temp. załączenia pompy c.o. Tryb serwisowy w Płomyku uruchamia się przez wyłączenie sterownika i jego załączenie z trzymaniem środkowego guzika.Trzeba zmienic parametr P czy Po. z 70 na 35st.C..... Zadzwoń do elektro-miz, to Ci przez telefon podpowiedzą co przestawić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koggi 02.01.2012 07:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Przepraszam, że tak późno, ale jeszcze w domu nie mam netu . Dziękuję bardzo za poradę! Jak tylko wrócę z pracy, to sprawdzę i dam znać. Co do sterownika, to jest to zwykły płomyk. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
koggi 03.01.2012 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2012 Wszystko działa. Pompa załącza się od 35 st. Jeszcze raz dziękuję za poradę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts