apietra 31.12.2011 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 witam chcę rozpocząć budowę domu jednorodzinnego. Plan był taki żeby rozpocząć na wiosnę ale ponieważ pogoda jest dobra to wykonawca namawia mnie na rozpoczęcie budowy w styczniu. Mówi że jak przyjdą mrozy to przerwie prace. Ja się obawiam że mrozy przyjdą w trakcie lania fundamentów lub tuż po i mogą być problemy w poźniejszej eksploatacji.Czy ktoś z Was zdecydował by się na rozpoczęcie budowy w styczniu? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SKUT13 31.12.2011 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 A dlaczego nie. W Gdyni rzadko bywają mrozy poniżej -10, a do takiej temperatury można betonować betonem z odpowiednimi dodatkami( dostępny w każdej szanującej się betoniarni). Zaczynaj budowę i śledź prognozy pogody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brunet wieczorową 31.12.2011 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 To zależy jak bardzo Ci się spieszy z budową. Jeśli bardzo, to zaczynaj. W ciągu tygodnia zrobią Ci ławy i ściany fundamentowe, lub nawet szybciej jeśli dom prosty a ekipa sprawna. Powodzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts