wolraf 31.12.2011 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 Witam, planuję zakup nowej lodówki french door. Z lodówek tego tupu dostępnych w polsce podobają mi się Samsung RFG23DERS, oraz RF62QEPN - jednak tego modelu nie mają już w magazynach. Proszę o opinie o tym sprzęcie oraz o inne propozycje tego typu lodówek. Bardzo mi się podobają również nowe Samsungi 4doors RF4267 oraz podobne modele od LG, jednak nie są one dostępne w naszym kraju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
odaro 06.01.2012 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2012 Witam, planuję zakup nowej lodówki french door. Z lodówek tego tupu dostępnych w polsce podobają mi się Samsung RFG23DERS, oraz RF62QEPN - jednak tego modelu nie mają już w magazynach. Proszę o opinie o tym sprzęcie oraz o inne propozycje tego typu lodówek. Bardzo mi się podobają również nowe Samsungi 4doors RF4267 oraz podobne modele od LG, jednak nie są one dostępne w naszym kraju. A czym się rózni French Door od 4 doors 4 doors chyba widziałem ostatnio w Saturnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matskocz 10.01.2012 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Z tego co się orientuję, to french door, 4 doors, czy side by side - to jedno i to samo - po prostu otwieranie na dwie strony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madejka3 10.01.2012 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 French door z tego co widzialam ma gorną częśc tylko lodówkową, półki ma szersze a side by side jest dzielona jeszcze przegrodą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SemperSolus 10.01.2012 18:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2012 Fench Door to lodówki z dolną zamrażarką szufladową. Chłodziarka znajduje się w górnej części zajmuje całą szerokość urządzenia (dzięki temu posiada naprawdę baaaardzo szerokie, ustawne półki). Wadą poniekąd jest sensowne rozdzielenie produktów w zamrażarce - trudno o szybki dostęp do produktów znajdujących się na samym spodzie zamrażarki. 4 door's to rozwiązanie zbliżone ale zamrażarka posiada szuflady i łatwiej ułożyć w niej produkty. 4 door's:http://www.sharp.pl/cps/rde/xchg/pl/hs.xsl/-/html/large_4_door.htm french door's:http://www.samsung.com/pl/consumer/home-appliances/refrigerators/french-door/RF62QEPN1/XEO kombinacja obydwu powyższych: http://pl.hotpoint.eu/ha/2/selector/index.jsp#/p/Lodówki/pline/25/startMode/catalogo/ Ostatni z linków wygląda sympatycznie ale przed zakupem obejrzeć "na żywo" i zwrócić uwagę na fakt, że przy zamkniętych drzwiach chłodziarki dostęp do szuflad zamrażarki jest hmm... "dziwny". Sugeruję wziąć ze sobą do sklepu litrowy pojemnik po lodach i sprawdzić jak będzie się "wkładał" do takiej szuflady. Z wszystkich tych rozwiązań najciekawsze ma Sharp (również pod względem technologiczno - technicznym, zwróćcie uwagę na głośność) ale cena potrafi ściąć z nóg, choć moim zdaniem naprawdę warto przemyśleć zakup. PozdrawiamSemperSolus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wolraf 11.01.2012 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2012 Dziękuję za wyjaśnienie tematu. Nastawiliśmy się na zakup takiej lodówki ze względu na jej funkcjonalność. French door łączy zalety pojemności lodówek side by side i praktyczność związaną z układem górnej chłodziarki i dolnego zamrażalnika.Z tego co oglądaliśmy w sklepach to naszym faworytem jest właśnie Samsung RFG23DERS, posiada bardzo funkcjonalny układ, wysoką jakość wykonania (w porównanie do lodówek Beko i Ariston) oraz wbudowaną elektryczną kostkarkę. Zastanawiamy się również nad którymś z Sharpów. Niestety tutaj pojawia się duża rozbieżność cenowa i nie wiemy na który model się zdecydować. W specyfikacjach wszystkie modele wypadają podobnie więc nie wiem skąd pochodzi taka rozbieżność?? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronosik 25.08.2012 18:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2012 I jak udało się kupić tą lodówkę? Bo my właśnie przymierzamy się do jej zakupu i chętnie usłyszałbym jak się sprawuje.Pozdrawaim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cronosik 12.09.2012 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2012 Podbijam temat, czy ktoś ma taką lodówkę? Samsung RFG23DERS, ostatnio jej cena poszybowała do góry do 7500zł nie wiem czym to spowodowane, ale jest tylko w kilku miejscach w Polsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts