kafelka 21.03.2004 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2004 W moim projekcie bardzo mi się nie podoba ustawienie pom. gosp. i łazienki, ja bym je odwróciła. Przyznam, że na to również zwróciłam uwagę. Życzę trafnego wyboru projektu. Napiszcie na co się ostatecznie zdecydowaliście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewunia 22.03.2004 01:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 dlaczego wejście nie może być z boku budynku?. W dzieciństwie mieszkałam na opolszczyźnie i tam wiele jest domów (dawniej budowanych) do których wejścia usytuowane są z tyłu budynku i zapewniam cię, że to nie przeszkadza. Ludzie kiedys inaczej żyli i mieli inne priorytety. Od frontu było najbardziej paradnie: ganek, duży pokój, firany w oknach. Z tyłu chowało sie kuchnię, garaż, składzik. Dzisiaj jest dokładnie odwrotnie. Chowamy przed innymi swoje prywatne życie. Salon i ogród powędrowały na zaplecze, a od frontu zostały pomieszczenia "techniczne", być może po to, by nikt nam na pokoje nie zaglądał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymon2 22.03.2004 08:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2004 Przyznam, że wybierając dom z oknem balkonowym od południa nie chciałam zrobić wrażenia na sąsiadach, ale sugerowałam się pracą słońca w ciągu dnia. Oglądaliśmy wizualizację domu BÓBR z Archetonu (polecam - piękny!) z dodatkowym oknem balkonowym od zachodu i zrobiło to na nas niesamowite wrażenie. Nie przeszkadza mi rzeczywiście kuchnia od północy, bo nie zamierzam w niej bywać cały dzień, a moim w domu rodzinnym była kuchnia od tej strony świata, i nie mogłam bynajmniej narzekać na brak światła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymon2 27.03.2004 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2004 Czytałam na forum dyskusję o domu 100 metrowym za 100 tyś., podpowiedzcie mi ile mniejwięcej mógłby kosztować, mam nadzieję, że w 150 tyś. się zmieszczę. W projekcie sciany mają być z betonu komórkowego, strop prefabrykowany Terriva oraz dachówka. Zmiszczę się w tej kwocie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 31.03.2004 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2004 Witam serdecznie.Projekt bardzo ładny. Ja również szukam małego, przytulnego... Wejście na działkę mam od pd-wsch o wymiarach bardzo zbliżonych do szymona2 (27x32). Jeżeli chodzi o moje spostrzeżenia na temat W-19.12 to:1) jednak zamieniłbym łazienkę z pom. tech na parterze (wówczas toalety będą pod sobą), jednocześnie pomieszczenie tech. można powiększyć do schowka pod schodami;2) drzwi balkonowe dałbym tylko od strony zachodniej - ze stołem coś można pokombinować -może po prostu go odwrócić? -okaże się w praktyce;3) kuchnia z tyłu? -bardzo dobrze, chcąc wyjść z kawką na ogród nie musisz brać wszystkiego, wystarczy wystawić na okno i odebrać na ogrodzie:)4) nie rezygnowałbym ze spiżarki5) pomysł z pralnio-suszarnią bardzo dobryCzy uda się go wbudować za 150 tys? Chciałbym baaardzo. Wg mnie realna jest cena 150-200 tyś. w zal. od wykończenia.Wniosek: Drukuje ten projekt i jeszcze dzisiaj będę konsultował z żona:) Coś czuję, że i my się na niego zdecydujemy:)Pozdrawiam wszystkich.PS. Czy macie informacje na temat tego biura? Przyznam, że pierwszy raz o nim słyszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
szymon2 19.04.2004 06:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2004 Dzięki za uwagi, będę próbował przenieść tą łazienkę, zobaczymy czy się uda. Niestety nie znam nikogo kto buduje z tego biura, mają od niedawna stronę w internecie, więc myślę, że częściej będziemy o nich słyszeć. Czy podjąłeś już decyzję co do projektu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 18.05.2004 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2004 W dalszym ciągu to nasz nr 1 choś decyzja o zakupie jeszcze nie zapadła. Ponieważ termin rozpoczęcia budowy znacznie przesunął sie w czasie czekamy z zakupem projektu. A jak się ma twój domek? Jak idą prace? Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts