Gość marcin10_19 31.12.2011 14:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2011 WitamMam problem ze sterownikiem pieca, na ktorym ustawia sie temp w pomieszczeniu. Sterownik to Auraton30 a piec to Vaillant atmoTec pro VUW. Dodam ze i piec i sterownik instalowala mi firma ktora remontowala mi nowe mieszkanie w zamian za przeprowadzke wiec wybor dokonywali Oni, ja wybral bym pewnie cos zupelnie innego-lepszego. Otoz zamiontowali najtanszy sterownik jaki moze byc i jest problem....ma On dwie fazy pracy, nocny i dzienny. Tryb dzienny chodzi tylko i wylacznie gdy temperature ustawi sie powyzej 21 stopni, gdy zjedzie sie pokretlem na 20 tak jakby "styk" czerwona lapka pracy pieca przestaje swiecic i w domu moze byc nawet lodowato i sie piec nie wlaczy(oprocz cieplej wody, bo to chodzi normalnie), kontrolka pracy nocnej swieci ale tak samo piec nie chodzi nawet gdy jest lodowato w domu....chcialbym temp ustawic 19-18 stopni, a nie moge bo mi sie piec nie wlaczy....co poradzic? Kupic nowy-lepszy?Pomozcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość marcin10_19 04.01.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Chyba zle to napisalem. Doradzie mi regulator temperatury do pieca Vaillant atmotec pro vuw, mysle nad auratonem 2005? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zyzolek 04.01.2012 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 A jaka jest temperatura w pomieszczeniach?Jak w domu jest 20 stopni, to jak ustawisz sterownik na 19, piec się nie włączy.Włączy się dopiero jak temperatura koło czujnika spadnie do 18 - 18,5. Potem będzie grzać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość marcin10_19 04.01.2012 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2012 Temperatura po wychlodzeniu w domu jest ok 14-15stopni, usyawie na regulatorze temp 19 i wogole piec nie pracuje, tak jak wczesniej napisalem w domu moglo by byc 10 stopni i tak sie nie wlaczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts