leniin 01.01.2012 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 http://www.fotosik.pl/u/leniin/album/1061751 Witam Dziś przyjechałem na budowę i zobaczyłem jak wykończyli mi dach pod moją nieobecność. Mam wątpliwości wiec pisze do was z prośba o pomoc - jakieś sugestie i rozwiązania...1. Pierwsze 3 zdjęcia przedstawiają ucięta dachówke koło obróbki blacharskiej. Nie podoba mi sie to wykończenie. da sie to jakoś inaczej zrobić bardziej estetycznie? Jak?2. Ostatnie 2 zdjęcia to mocowanie rynny. Bede miał 20cm styropianu od rynny do ściany zostawili mi 29cm miejsca dali śruby do mocowania rynny 20cm resztę złapali na deski - lepiej to widać na zdjęciach. Jest to tak liche że wystarczyło lekko pociagnac al rynne juz sie nie trzymaMoje pytanie. Sa jakieś dłuższe sruby? Jak dobrze zamocować rynne aby była stabilna? Śmiało pisać. Dziekuje za wszelkie sugestie i podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.01.2012 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Stycznia 2012 ad.1. Nie widzę nic nie estetycznego ale to oczywiście rzecz gustu. Jest OK.ad.2. Zrobili Ci tandetną prowizorkę. Nie mieli wiertarki udarowej z odpowiednim wiertłem. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 02.01.2012 07:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 DziekiCzy sa do rynny (zeby ja przymocowac) jakies dluzsze uchwyty niz 20cm. Szukalem na necie ale nie moge znalezc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 02.01.2012 07:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Pręt gwintowany . Co do zdjęć to mocowanie nie jest złe tylko po co takie "dechy" ?Wystarczyły by połowę krótsze ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rosomakx4 02.01.2012 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Do Ytonga potrzebujesz innych kołków, o większej strefie rozporowej czy jak to nazywają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DEZET 02.01.2012 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Z rurami (nie rynnami) widać, że to prowizorka, każdy gwóźdź wyleci z suporeksu. Szpilki mieli za krótkie i zrobili prowizoryczne mocowanie, żeby rura nie dyndała.Kup kołek szybkiego montażu długości 10cm lub dłuższy- dopasuj do niego i do grubości ocieplenia odpowiedniej długości szpilkę gwintowaną. W mur (w kołka) wkręcisz z pomocą skontrowanych 2 nakrętek, które potem usuniesz, a uchwyt przykręcisz na końcu i potem rurę. Bez desek, itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piczman 02.01.2012 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Z rurami (nie rynnami) widać, że to prowizorka, każdy gwóźdź wyleci z suporeksu. Szpilki mieli za krótkie i zrobili prowizoryczne mocowanie, żeby rura nie dyndała. Kup kołek szybkiego montażu długości 10cm lub dłuższy- dopasuj do niego i do grubości ocieplenia odpowiedniej długości szpilkę gwintowaną. W mur (w kołka) wkręcisz z pomocą skontrowanych 2 nakrętek, które potem usuniesz, a uchwyt przykręcisz na końcu i potem rurę. Bez desek, itp. Podpisuję się pod tym !!! Właśnie o to mi dokładnie chodziło . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
netcom 02.01.2012 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Wklej pręt gwintowany w ścianę na głębokość przynajmniej 10cm, po wyschnięciu nałóż na to przewiercony klocek drewniany o grubości styropianu (np 20x10x10cm) i dokręć nakrętką, a następnie nakręć uchwyt do rynny.Uniemożliwisz ruchy pręta na boki i wyrabianie dziury w styropianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jan P. 02.01.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 Ja też jestem zwolennikiem klocka. Mniejsza dżwignia , co w przypadku oblodzenia jest ważne. Drewno ma dobry współczynnik. Jan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leniin 02.01.2012 14:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 dziekuje wszystkim za rady !!!pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts