Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Żarówka LED - zewnętrzne zastosowanie?

Recommended Posts

Zamierzam kupić kilka żarówek ledowych o takich http://allegro.pl/zarowka-diodowa-60-led-e27-energooszczedna-kula-i2028258670.html i zamontować je w lampach ogrodowych.

Nie wiem tylko czy taka żarówka może procować w warunkach zewnętrznych tzn. w niskich temperaturach.

Żarówki świecą się tylko w nocy.

Będę wdzięczny za jakieś informacje.

Zamierzam kupić kilka żarówek ledowych o takich http://allegro.pl/zarowka-diodowa-60-led-e27-energooszczedna-kula-i2028258670.html i zamontować je w lampach ogrodowych.

Nie wiem tylko czy taka żarówka może procować w warunkach zewnętrznych tzn. w niskich temperaturach.

Żarówki świecą się tylko w nocy.

Będę wdzięczny za jakieś informacje.

żarówka led moze być na zewnątrz to jej nie przeszkadza. ale nie kupuj z tej aukcji tej zarówki ponieważ za kazdą sztukę płacisz za wysyłkę. i nie będzie kosztować 10zł tylko 23zł do każdej żarówki dolicza facet przesyłkę jakby każdą żarówkę wysyłał osobno.. i zdecydowanie polecam przejść sie do sklepu elektrycznego i tam kupić i markety też omijać bo tam mają drogo wiem bo sam 4 lata w hurtowni elektrycznej pracowałem. trzeba uważnie czytać.

Zwróciłem uwagę na to że do każdej żarówki trzeba doliczyć koszta wysyłki.

Pisząc z kolesiem maila dogadałem się z nim i zaproponował 5zł dopłaty za każdą wysyłkę.

Mimo tej propozycji uważam że to głupota i nie kupiłem u niego tych żarówek.

Po weekendzie pojadę do hurtowni i zobaczę jakie tam mają ceny.

za taką cenę gwarantuje Panu że się bardzo szybko spalą a gwarancja będzie tak że będzie Pan wysyłał co chwilę reklamował. żarówka tego typu niestety musi trochę kosztować. jakieś pół roku temu jak jeszcze pracowałem to taka sredniej klasy z tego typu to tak z 30zł ale cały czas ceny ledów spadają. Ale teraz na bieżąco nie jestem.

• 1 year później...