Forest-Natura 18.02.2012 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Witam. Poniżej zdjęcia typowej rury dł. 0,5 m ze stali czarnej 2 mm, służącej jako przyłącze dymowe, po dwóch sezonach użytkowania. Zamontowane było w piecu opalanym głównie świeżym drewnem, które w duże mrozy zasypywane było dodatkowo flotem, mułem tudzież innym "błotem powęglowym". Nastawy w piecu wynosiły 45/30 stopni, jak się już nie chciało palić bo komin był zasyfiony to szła w piec duża paczka "sadpalu" i można było palić dalej ... Rurę sobie zostawiłem i oprawię w szklaną gablotkę (szczelną bo śmierdzi) Pytanie klienta, który zakupił rurę było następujące: "Czy mam na nią gwarancję? Bo przecież dwa lata taka gwarancja być musi ..." Trochę przy demontażu "ucierpiała" ... Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goobo 18.02.2012 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2012 Forest, napisałam do Ciebie pw, widziałeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 19.02.2012 16:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Witam. Poniżej zdjęcia typowej rury dł. 0,5 m ze stali czarnej 2 mm, służącej jako przyłącze dymowe, po dwóch sezonach użytkowania. Zamontowane było w piecu opalanym głównie świeżym drewnem, które w duże mrozy zasypywane było dodatkowo flotem, mułem tudzież innym "błotem powęglowym". Nastawy w piecu wynosiły 45/30 stopni, jak się już nie chciało palić bo komin był zasyfiony to szła w piec duża paczka "sadpalu" i można było palić dalej ... Rurę sobie zostawiłem i oprawię w szklaną gablotkę (szczelną bo śmierdzi) Pytanie klienta, który zakupił rurę było następujące: "Czy mam na nią gwarancję? Bo przecież dwa lata taka gwarancja być musi ..." Trochę przy demontażu "ucierpiała" ... Pozdrawiam. Ładna rurka, jak zbierasz takie to mogę Ci wysłać podobną tyle, że z kwasówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kominki Piotr Batura 19.02.2012 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Ładna rurka, jak zbierasz takie to mogę Ci wysłać podobną tyle, że z kwasówki. Po kontakcie z miałem węglowym ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kominiarz 19.02.2012 18:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2012 Ładna rurka, jak zbierasz takie to mogę Ci wysłać podobną tyle, że z kwasówki. tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts