Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Kocioł defro AKM 2 opinie.

zawka1

Recommended Posts

• Odpowiedzi 257
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
  • 2 weeks później...
Witam,podpinam sie pod temat,bo tez sie zastanawiam nad kupnem akm 2 do nowego domu.W tej chwili tesciowie maja tlokowca z firmy niedaleko Czestochowy i chodzi bez zarzutu juz czwarty rok i potrafi zchrupac pacynki nawet do 5-6 cm,raz sie tylko zaciol bo byl jakis kawalek drewna w weglu,tylko troche malo ekonomiczny ten piec,ale to tez inna historia bo dom nie pierwszej mlodosci,docieplony srednio wiec moze duzo palic,Ale wracajac do defro,bardzo mi sie podoba jego wykonanie,o niebo lepsze od tesciow pieca,tylko czy ktos go ma i moze szczerze powiedziec czy ma jakies niedomagania np jak zrywajace sie zawleczki w slimakowych,czy podpalenia zasypnika itp anomalia.Piszcie prosze>

• 2 weeks później...

Póki co czeka na podłączenie - zaraz po Świętach ruszamy z uruchamianiem go. Napisze jak zacznie działać ale póki co uważam, że zrobiłem dobry interes kupując ten piec. Mam nadzieje, że jego stosunkowo niska cena pójdzie w parze z wymogami jakie mu stawiam :)

Pozdrawiam

A tak oto się prezentuje :]

http://img856.imageshack.us/img856/5271/snc00008yl.jpg

http://img402.imageshack.us/img402/1608/snc00010h.jpg

• 2 weeks później...
Prezentuje sie konkretnie,dzisiaj tez takiego zamowilem,jak juz bedzie to tez wrzuce foto,mam nadzieje,ze bedzie lepiej smigal niz kotrem tlok u tescia(chociaz juz grzeje piaty rok i bezawaryjnie sobie radzi).Jak juz kolego odpalisz to cacko to napisz.Moge Ci podpowiedziec moje spostrzezenia w ustawianiu kotrema.

• 1 month później...

U mnie w rodzinie taki się dostał "w prezencie" po pewnym zamieszaniu.

Palnik tłokowy, otwarty, osobno montowany, płyta paleniskowa z nawierconymi otworami jak dobrze pamiętam nad nim nisko rury wodne w funkcji paleniska awaryjnego.

W połączeniu z podawaniem tłokowym może być walka z sadzami.

• 2 weeks później...
A tak wyglada nasz 30 kw,narazie po rozruchu,wiec palenia konkretnego nie bylo,ale bardzo cicho i kulturalnie pracuje szuflada,sterownik dotykowy moze troche gadzet ale naprawde prosto i szybko wszystko mozna znalezc i zmienic.

Może ty pstrykniesz fotę palnika

chciałbym zobaczyć co tam siedzi