budowa2009 02.01.2012 16:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2012 czym uszczelnic otwór między obróbka komina a dachówką? moja dachówka wygląda podobnie jak na załączonym zdjęciu tylko jest szara i też mam szpary ale nie takie wielkie, czy istnieje pianka w kolorze szarym która jest przeznaczona do uszczelnień kominów/gąsiorów w dachówkach o dużej fali? w oknach połaciowych mam podobny problem nad oknami są duże fale i musze je czymś wypełnić, na dole jest ten fartuch ołowiany który dobrze się ułożył. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 05.01.2012 23:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Stycznia 2012 To nie Ty tylko Twój dekarz powinien to poprawić! Komin praktycznie nie jest obrobiony. Kołnierz okna połaciowego ma uszczelkę z gąbki. Gdyby ona nie wystrczyła proponuję zastosować uszczelkę puchnąca (wysoką). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budowa2009 22.01.2012 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 a czy istnieje cos podobnego jak pianka montażowa tylko w kolorze szarym? taka pianka specjalna do obróbek kominiarskich? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 22.01.2012 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Pianka nie jest materiałem do hydroizolacji. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
młotek 22.01.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Stycznia 2012 Istnieją specjalne taśmy do obróbki kominów. Mają różne kolory i są wykonane z ołowiu, aluminium itp.Posiadają na spodniej stronie paski kleju butylowego lub mają klej na całej spodniej powierzchni w celu przyklejenia do dachówki. Są bardzo podatne na formowanie dowolnych kształtów.Nie jestem zwolennikiem obróbek kominów tymi "taśmami". Ale w celu zamaskowania jakichś prześwitów czy niedoróbek powinna wystarczyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts