Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

nuelo jednakm masz inne poglądy niż my wszystkie:yes: i jeżeli jesteś nauczy]cielką juz wspolczuje dzieciom , ktore uczysz:yes:

alu oczywiście przyznaję ci rację , Bale szkolne nie są obowiązkowe i organizują i płacą za nie rodzice. Nauczyciele są goścmi:yes:

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Miałam nie zabierać głosu...ale nie wytrzymam chyba!

Jak ktoś tutaj wczoraj dobrze zauważył...przygotowują bal rodzice...PILNUJĄ rodzice...i sprzątają rodzice, oczywiście z pomocą młodzieży!!!! I nikt tej młodzież do udziału w balu nie musiał zmuszać...przyszli ci , którzy mieli chęć, ochotę....

Ja jako rodzic w zeszłym roku właśnie tak robiłam!!!! A nauczyciele byli zaproszeni jako goście...i..i bawili się i jedli w najlepsze. Tylko z tą różnicą, że nasza młodzież jest traktowana z szacunkiem...chociaż TY nuelo może nie wiesz co to znaczy!!!!!

I oby takich jak Ty było coraz mniej.

NAUCZYCIELKA Beata!

Beatko dokładnie tak jest jak mówisz to rodzice wszystko przygotowują :)

Wiesz sytuacja w tej szkole jest tak niewyobrażalna, że trudno sobie cos takiego wyobrazić :(

Jak ktoś tutaj wczoraj dobrze zauważył...przygotowują bal rodzice...PILNUJĄ rodzice...i sprzątają rodzice, oczywiście z pomocą młodzieży!!!! I nikt tej młodzież do udziału w balu nie musiał zmuszać...przyszli ci , którzy mieli chęć, ochotę....

Ja jako rodzic w zeszłym roku właśnie tak robiłam!!!! A nauczyciele byli zaproszeni jako goście...i..i bawili się i jedli w najlepsze. Tylko z tą różnicą, że nasza młodzież jest traktowana z szacunkiem...chociaż TY nuelo może nie wiesz co to znaczy!!!!!

I oby takich jak Ty było coraz mniej.

W mojej szkole jest tak, że większość rodziców w ogóle nie interesuje się swoimi dziećmi, z różnych przyczyn. Wielu z nich pozbawionych jest praw opieki nad dzieckiem. Na balu było czworo rodziców. Bal organizował samorząd szkolny. Oczywiście nauczyciele zapraszani są jako goście, ale to wychowawca ponosi odpowiedzialność prawną za młodzież. To wychowawca i opiekun samorządu musi zabezpieczyć sprzęt, pilnować, by uczniowie niczego nie zniszczyli podczas balu,np toalet, sprzętu, odpowiada, by nikomu nic się nie stało. Myślisz, że gdyby coś wydarzyło się na terenie szkoły Twojemu uczniowi, to odpowiadałby przypadkowy rodzic, który przyszedł zobaczyć jak bawi się jego dziecko albo pomógł robić kanapki? Ja z moimi uczniami sprzątałam po balu do 23.00 - rodzice zupełnie nie muszą być przecież zorientowani, gdzie chowa się sprzęt, jak włącza się system alarmowy, która ławka jest z jakiej pracowni. Właśnie z SZACUNKU do moich uczniów na balu nie byłam gościem, tylko zajmowałam się moimi podopiecznymi, bawiłam się z nimi, ale przede wszystkim dbałam, by im się NIKOMU NIC NIE STAŁO,. bo to jest ich bal, a nie nauczycieli.

Jak zapewne wiesz koleżanko, że wiele zależy od dyrekcji szkoły i od tego, jak zarządza swoją kadrą.

Myślę, ze to dobrze, że uczniowie są współorganizatorami takich imprez i powinni uczestniczyć w organizacji oraz w sprzątaniu. To jest też element pracy wychowawczej. Oczywiście, że bal nie jest obowiązkowy, ale jeżeli ktoś w nim już uczestniczy i jest uczniem wyróżnającym, to do czegoś zobowiązuje.

Myślę, że syna Forumowiczki nauczyciele dobrze przygotowali do egzaminów, przecież sukces Mi, jest jego sukcesem, ale i nauczycieli. Nazywaniem ich psychopatami tylko dlatego, że wszyscy ocenili zachowane chłopca na dobre chyba nie jest Twoim zdaniem normalne?

Wszyscy?????? To znaczy kto??????? Z tego co wiem, to wychowawca klasy wystawia ocenę z zachowania, chyba , że inni nauczyciele zgłaszają jakieś zarzuty w stosunku do ucznia i sprawa jest rozstrzygana na radzie pedagogiczne! Ale powód ten tu przedstawiony...i traktowanie uczniów w ten sposób.....

Zresztą, chyba nie za bardzo mam chęć polemizowania z Tobą na ten temat. Z całym szacunkiem....bo ja go mam...do wszystkich:)

Wszyscy?????? To znaczy kto??????? Z tego co wiem, to wychowawca klasy wystawia ocenę z zachowania, chyba , że inni nauczyciele zgłaszają jakieś zarzuty w stosunku do ucznia i sprawa jest rozstrzygana na radzie pedagogiczne! Ale powód ten tu przedstawiony...i traktowanie uczniów w ten sposób.....

Zresztą, chyba nie za bardzo mam chęć polemizowania z Tobą na ten temat. Z całym szacunkiem....bo ja go mam...do wszystkich:)

Wychowawca po konsultacji z uczniami i innymi nauczycielami - zapoznaj się z regulaminem szkoły, w której pracujesz ;)

Ja też myślę, że nie ma sensu dalsza dyskusja.

Życzę Ci tylko takich rodziców jak nasz forumowiczka.

Nuelo pomimo tego jadu , który sączy się niemal z każdego Twojego wpisu w wątku Ali czuję do Ciebie jakąś niewytłumaczalną sympatię i Wiesz co myslę - że Ty jesteś chyba bardzo nieszczęśliwą osobą...żal mi Ciebie:( z tego co wywnioskowałam z Twoich postów Jesteś nieszczęśliwa na płaszczyżnie zawodowej, w swojej pracy widzisz jedynie obowiązki, same ciemne strony a w Młodzieży widziś jedynie bandę "gówniarzy"..to bardzo smutne bo mlodzi ludzie są fascynujący!!! Oni są tak pełni entuzjazmu, zapału, są tak ufni i otwarci, że cięzko opisać mi to wszystko w kilku słowach, niestety nieodpowiedni nauczyciel może w tych cudownych ludziach z potencjałem zabić niemal wszystko.....przecież wszyscy sami wybieramy sobie zawód - odpowiedzialność , opieka i kształtowanie młodych ludzi to obowiązek pedagoga - wpisany w jego zawód, nie wiem dlaczego Czujesz aż tak wielki ciężar z tego powodu??? Nie obraż się proszę ale nie chciałabym aby moje dzieci trafiły "pod Twoje skrzydła" marzę dla nich o pedagogach, którzy wykonują swoją pracę z pasją , z oddaniem z sercem...wierzę że Tacy istnieją, wierzę że będą pomagali moim największym Skarbom rozwijać zdolnosci i talenty, co więcej ja znam takich ludzi...

Nuelo życzę Ci abyś zaczęła widzieć szklankę w połowie pełną a nie w połowie pustą, abyś w swojej pracy dostrzegała tylko te dobre strony...aby Twoja praca dawała Ci samą radość i spełnienie:hug:

nuelo...akurat ty nie musisz mi dawać lekcji i pouczeń!!!!

A rodziców masz takich na jakich sobie zapracowałaś i na jakich zasługujesz!!!

Ja z tym nigdy nie miałam problemu...czego i tobie, mimo wszystko życzę.

Alu, życzę miłego wieczoru...i zapraszam do mnie , zobacz jakiego kwiatka dziś wkleiłam:)