aneta s 28.06.2012 20:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 (edytowane) Alu ja bym poinformowała szkołę, że o sprawie powiadomicie kuratorium. Więc niech się dobrze zastanowią ...a odpowiedz Powinniście otrzymać pisemnie, tego się domagajcie bo to wasz "dowód w sprawie".Wiesz pomijając tą całą absurdalną sytuację to co Robicie jest słuszne dobre no i bardzo ważne dla Mi bo młody Człowiek musi wiedzieć, że życie to nie dżungla, że ma Bliskich na których może liczyć, że należy się bronić przed niesprawiedliwością...Wasze zachowanie i postawa na pewno wzmocni jego poczucie bezpieczeństwa i samoocenę.Alu Musiicie bronić własnego Syna ! absolutnie nie namawiam Was do walki ze szkołą ale niech podejdą do sprawy uczciwie i uargumentują swoją decyzję.Kochana przytulam mocno bo ja sama po tym co przeczytałam mam cisnienie podniesione na maksa...wyobrażam sobie co Wy czujecie.... Edytowane 28 Czerwca 2012 przez aneta s Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 28.06.2012 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Beatko nawet nie wiesz jak ja jestem wściekła Anetko mąz mówił o kuratorium, ale dyrektora to zupelnie nie interesuje, wiesz ta szkoła słynie z przemocy psychicznej, niestety mysmy w to nie wierzyli dając Mi do tej szkoły, teraz musimy go bronić i bronimy. Myślę, ze czuje sie bezpieczny, zawsze jesteśmy po jego stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.06.2012 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 (edytowane) No mnie też nóż się w kieszeni otwiera jak czytam o takim bezprawiu Nawet się zdziwiłam, że tak spokonie o tym Alu napisałaś... Edit: Hm, a może zadzwonić do szkoły podając się za dziennikarkę i pod pretekstem przygotowywania materiału o przemocy psychicznej w szkołach i poprosić o komentarz do sprawy Edytowane 28 Czerwca 2012 przez Elena76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.06.2012 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Alu tak trzymać! a Kuratorium poinformowałabym o wszystkim bo ktos musi to przerwać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.06.2012 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 No mnie też nóż się w kieszeni otwiera jak czytam o takim bezprawiu Nawet się zdziwiłam, że tak spokonie o tym Alu napisałaś... Elena o tym samym pomyślałam...bo w zaistniałej sytuacji niecenzuralne słowa cisną sie na usta.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.06.2012 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 i jeszcze tak sobie myślę, że na miejscu uczniów (przynajmniej tych kolegów, którzy byli na imprezie) zorganizowałabym jakąś formę prostu, nie musi być głodówka z przykuwaniem się do bramy szkoły ale na to musieliby wpaść sami.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 28.06.2012 20:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Elenko ja specjalnie tak spokojnie napisałam, bo pomyślałam, że może my nie mamy racji; A spokojna nie jestem wlasnie rozwód z męzem biorę, bo mówię, ze to wszystko przez niego, że nas tu do MIlano ściągnąl, w Gdyni są troche inne szkoły, własnie rozmawiałam dzisiaj z mama Mi kolegi z Gdyni, i sie zupełnie zdołowałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.06.2012 20:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Ala głowa do góry, przykra bardzo sytuacja ale to nie koniec swiata. Ja mam nadzieję, że w końcu Szkoła się opamięta! Ani nie myśl o rozwodzie , no ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 28.06.2012 20:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Sprawa jest już przesądzona, jutro rozdanie świadectw i trzeba je zanieśc do Liceum myślę, że to nie wpłynie tak bardzo na przyjęcie Mi do liceum; Do Kuratorium stosowne pismo pójdzie MI na szczęście tym sie tak bardzo nie przejmuje, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.06.2012 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Elenko ja specjalnie tak spokojnie napisałam, bo pomyślałam, że może my nie mamy racji; A spokojna nie jestem wlasnie rozwód z męzem biorę, bo mówię, ze to wszystko przez niego, że nas tu do MIlano ściągnąl, w Gdyni są troche inne szkoły, własnie rozmawiałam dzisiaj z mama Mi kolegi z Gdyni, i sie zupełnie zdołowałam Alu, tutaj też są dobre szkoły, po prostu mieliście pecha, że Mi poszedł akurat do tej... Mąż nic tu nie winny i pewnie ma takiego samego wku**a jak Ty. Generalnie jestem w szoku, że takie rzeczy się jeszcze zdarzają, bo byłam przekonana, że tylko za czasów naszej młodości nauczyciel był zaraz po Panu Bogu, a teraz raczej jest terend odwrotny i raczej trzeba nauczycieli przed uczniami chronić.... Ale widać błędne miałam przekonanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.06.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Sprawa jest już przesądzona, jutro rozdanie świadectw i trzeba je zanieśc do Liceum myślę, że to nie wpłynie tak bardzo na przyjęcie Mi do liceum; Do Kuratorium stosowne pismo pójdzie MI na szczęście tym sie tak bardzo nie przejmuje, ale tu chodzi o rzecz, o sprawiedliwość, czort ze świadectwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuela 28.06.2012 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 a paniusia od zaniżonej oceny ma konto na FB? albo może szkoła? można by im tam troszkę szumu zrobić Przepraszam, że wypowiem się temat poruszany w Twoim blogu, chociaż zajrzałam tu, by poczytać dziennik budowy.Komentarze forumowiczów wydały mi poniżej pewnego poziomu. Ocena dobra z zachowania jest oceną naprawdę wyjątkową, gdyż oceną wyjściową dla ucznia jest ocena poprawna.Dobrą oOtrzymuje ją uczeń, który coś sobą reprezentuje, pracuje na rzecz szkoły, klasy, bierze udział w konkursach.Uczeń oraz rodzice o ocenie proponowanej powinni być wcześniej poinformowani, na przykład w maju. Mogłaś porozmawiać z nauczycielką i poprosić o uzasadnienie takiej oceny. A co do balu, to moja subiektywna opinia.Twój syn zachował się dość nonszalancko w stosunku do organizatorów balu, uczniów, nauczycieli. Jest tyle terminów, gdy można zorganizować prywatną imprezę.Nie jest to jednak powód, by obniżać mu ocenę. Może zaistniały inne fakty o których nie wiesz? Może Twój syn po prostu dobrze się zachowywał, a nie wyróżniał się niczym specjalnym?Spróbuj nauczyć go szacunku dla innych, nie ważne, czy dla nauczycieli. Ich praca polega, niestety, na ocenianiu innych, a to nie jest łatwe, bo każdy rodzic idealizuje swoje dziecko.Pozdrawiam ciepłoniepaniusia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.06.2012 20:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Nuela, może jeszcze uzasadnisz, dlaczego w Twojej opinii poruszenie kontrowersyjnego tematu na szerszym forum, typu FB jest "poniżej pewnego poziomu"? Bo zawodowa solidarność tak podpowiada? Ja uważam, że jeśli obniżenie oceny ma związek jedynie ze zorganizowaniem imprezy, to szkole nic do tego. Uczeń, nawet niepełnoletni jest człowiekiem i również ma prawo do tego, aby go szanowano a nie szykanowano za zorganizowanie spotkania dla znajomych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 28.06.2012 20:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 (edytowane) ale tu chodzi o rzecz, o sprawiedliwość, czort ze świadectwem Dlatego pismo do Kuratorium pójdzie, zobaczymy co jutro powie dyrekcja nuela bardzo dziękuję za Twoja wypowiedź, nie rozumiem tylko dlaczego wypowiedzi forumowiczów sa poniżej jakiegos poziomu ???? I w kwstii wyjasnienia, na wywiadówce semestralnej pani bardzo chwaliła Mi dała go jako przyklad innym rodzicom i cytuję jej slowa "niech panstwo zapytają rodziców Mi jak wyprostowali swojego syna, że tak sie wzorowo zachowuje", miał bdb z zachowania, taka samo na lekcji poprosiła Mi, zeby powiedzial dzieciom jak to sie stało, że tak sie super zachowuje. W pierwszej i drugiej klasie było rożnie, ale to dotyczyło tylko zachowania na lekcji, Mi byl nadaktywny, czasami przeszkadzał podczas zajęc jakimś niby żartem i mial dst. Generalnie w tej klasie dzieci maja dost, bo sa zle niedobre palą piją biora narkotyki (tak uwaza pani) i sie nie ucza wcielenie diabła te dzieci, na każdej wywiadówce to slyszalam W drugim semestrze byłam na dwóch wywiadówkach pani nie zgłaszala żądnych uwag co do Mi, widziałm sie z nia też przed balem, wydaje mi sie, że powinna powiedzieć mi, ze zachowanie Mi sie pogorszyło i planuje mu wstawić db z zachowania bo cos tam coś tam, a pzrede wszystkim uczen ma prawo wiedzieć przed rada pedagogiczną o swoich ocenach ,a pani dzieciom ich nie przedstawiła. I to jest głowny powód naszej w szkole interwencji Ja do syna mam pełne zaufanie, gdyby coś było w szkole nie tak powiedziałby mi o tym Tego synowi nie mówię, ale moja opinia jest taka jak nauczyciel nie szanuje ucznia, to może sie liczyc z tym, że uczeń jego tez nie będzie szanował I jeszcze jedno syn na wyrażną prośbe nauczycielki zostal do 22 a impreza zaczęla sie po 22 czyli po balu. możemy przyjąc rzeczywiście, że nie powinien imprezy robic w czasie balu, kazdy ma prawo do blędów, ale spełnił prosbe wychowawczyni i został, więc o co chodzi ???? Oceną wyjściową z zachowania jest ocena dobra a nie poprawna !!! Edytowane 28 Czerwca 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.06.2012 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 a paniusia od zaniżonej oceny ma konto na FB? albo może szkoła? można by im tam troszkę szumu zrobić Przepraszam, że wypowiem się temat poruszany w Twoim blogu, chociaż zajrzałam tu, by poczytać dziennik budowy. Komentarze forumowiczów wydały mi poniżej pewnego poziomu. Ocena dobra z zachowania jest oceną naprawdę wyjątkową, gdyż oceną wyjściową dla ucznia jest ocena poprawna.Dobrą oOtrzymuje ją uczeń, który coś sobą reprezentuje, pracuje na rzecz szkoły, klasy, bierze udział w konkursach.Uczeń oraz rodzice o ocenie proponowanej powinni być wcześniej poinformowani, na przykład w maju. Mogłaś porozmawiać z nauczycielką i poprosić o uzasadnienie takiej oceny. A co do balu, to moja subiektywna opinia. Twój syn zachował się dość nonszalancko w stosunku do organizatorów balu, uczniów, nauczycieli. Jest tyle terminów, gdy można zorganizować prywatną imprezę. Nie jest to jednak powód, by obniżać mu ocenę. Może zaistniały inne fakty o których nie wiesz? Może Twój syn po prostu dobrze się zachowywał, a nie wyróżniał się niczym specjalnym? Spróbuj nauczyć go szacunku dla innych, nie ważne, czy dla nauczycieli. Ich praca polega, niestety, na ocenianiu innych, a to nie jest łatwe, bo każdy rodzic idealizuje swoje dziecko. Pozdrawiam ciepło niepaniusia A ja mam tylko jedno pytanie do Ciebie ale zasadnicze - Poniżej jakiego poziomu? co dla Ciebie oznacza "pewien poziom"??? Nie Obraż się ale Twoja wypowiedz jest tak stronnicza, że az mnie zemdliło... co do oceny z zachowania - Ala pisała, że syn miał bdb ale mu ją obnizono, z tego wynika, że pracował na rzecz szkoły czy też cokolwiek robił w mniemaniu nauczycieli zasługiwał na nią...tak? więc co spowodowało, że tuż przed rozdaniem swiadectw zmienili zdanie?hmmmmm ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 28.06.2012 20:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 A wracając do FB to przecież Portal Społecznościowy więc jesli w jakiejkolwiek mierze miałby się przyczynić do obrony słabszych, bezbronnych dzieci to ja jestem na TAK:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Elena76 28.06.2012 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Ja dla dobra sprawy byłabym w stanie nawet konto na FB założyć, do czego nic mnie do tej pory nie skłoniło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nuela 28.06.2012 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Nuela, może jeszcze uzasadnisz, dlaczego w Twojej opinii poruszenie kontrowersyjnego tematu na szerszym forum, typu FB jest "poniżej pewnego poziomu"? Bo zawodowa solidarność tak podpowiada? Ja uważam, że jeśli obniżenie oceny ma związek jedynie ze zorganizowaniem imprezy, to szkole nic do tego. Uczeń, nawet niepełnoletni jest człowiekiem i również ma prawo do tego, aby go szanowano a nie szykanowano za zorganizowanie spotkania dla znajomych. Jak na razie to Ty szykanujesz innych, nazywając ich obraźliwie, a tak naprawdę nie znasz dokładnie sprawy. Poniżej poziomu jest Twój komentarz. Pomyśl, jakbyś się czuła, gdyby Twoja przyjaciółka zorganizowała ważną imprezę, zaprosiła gości, wykonała dekoracje, nauczyła wszystkich tańczyć poloneza, a Ty w ostatniej chwili zorganizowałabyś konkurencyjną imprezę, ściągając wszystkich jej gości? Młodymi ludzi łatwo manipulować, wystarczy jeden "koleś", który może wszystko popsuć. Kto nie wykazał się szacunkiem dla innych? Poza tym jestem zawsze za rozmową z nauczycielem, szczerą, dojrzałą, przedstawieniem swojego punktu widzenia. Ocena dobra z zachowania jest naprawdę oceną pozytywną. A na forum miło jest podyskutować na różne tematy, nawet o przysłowiowej dupie maryni, ale ważny jest szacunek do innch, to jest wyznacznik klasy człowieka, a nie dizajnerki dozownik w toalecie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 28.06.2012 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 Alu, tutaj też są dobre szkoły, po prostu mieliście pecha, że Mi poszedł akurat do tej... Mąż nic tu nie winny i pewnie ma takiego samego wku**a jak Ty. Generalnie jestem w szoku, że takie rzeczy się jeszcze zdarzają, bo byłam przekonana, że tylko za czasów naszej młodości nauczyciel był zaraz po Panu Bogu, a teraz raczej jest terend odwrotny i raczej trzeba nauczycieli przed uczniami chronić.... Ale widać błędne miałam przekonanie. Ależ Elenko sie mylisz to nauczyciel jest Bogiem, a Pan Bóg tylko jego pomocnikiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 28.06.2012 21:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2012 (edytowane) Jak na razie to Ty szykanujesz innych, nazywając ich obraźliwie, a tak naprawdę nie znasz dokładnie sprawy. Poniżej poziomu jest Twój komentarz. Pomyśl, jakbyś się czuła, gdyby Twoja przyjaciółka zorganizowała ważną imprezę, zaprosiła gości, wykonała dekoracje, nauczyła wszystkich tańczyć poloneza, a Ty w ostatniej chwili zorganizowałabyś konkurencyjną imprezę, ściągając wszystkich jej gości? Młodymi ludzi łatwo manipulować, wystarczy jeden "koleś", który może wszystko popsuć. Kto nie wykazał się szacunkiem dla innych? Poza tym jestem zawsze za rozmową z nauczycielem, szczerą, dojrzałą, przedstawieniem swojego punktu widzenia. Ocena dobra z zachowania jest naprawdę oceną pozytywną. A na forum miło jest podyskutować na różne tematy, nawet o przysłowiowej dupie maryni, ale ważny jest szacunek do innch, to jest wyznacznik klasy człowieka, a nie dizajnerki dozownik w toalecie. Nuela tak naprawdę moj syn nie mial zamiaru w ogóle iśc na bal bo nie mial z kim zatanczyc poloneza w koncu bal nie był obowiązkowy kilku uczniów nie bylo i nie obniżono im oceny ze sprawowania. Pani go namówiła i jego koleżanke z lawki żeby razem zatanczyli i Mi sie zgodził. Byl obecny, a przecież z pzryjęcia też ludzie szybciej wychodzą i nie można mieć do nich pretensji Tez mi się wydaje, ze Facbook jest po to , że na stronie szkoły mozna napisać swoje zdanie o niej A i jeszcze moj P jest człowiekiem wybitnie ugodowym, rozmawiał z nauczycielką, ktora pzredstawiła mu powody, dlaczego obnizyła Mi ocenę( a własciwie mówiła tylko, że inni nauczyciele w liczbie 9 wstawili Mi db a tylko 5 bdb, ale wychowawca jest od tego aby bronić swojego ucznia i przedstawić argumenty za bdb jak reprezentowanie szkoły w zawodach sportowych,(zdobywanie medali, praca społeczna itd i na wyraźne pytanie mojego męża czy bal byl tego przyczyna powiedziała nie. Po czym na nadzwyczajnej radzie balem tłumaczyła obniżenie oceny My jesteśmy ludżmi do bólu prawdomównymi i szczerymi, więc tym bardziej to nas boli Edytowane 28 Czerwca 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts