Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

Jak na razie to Ty szykanujesz innych, nazywając ich obraźliwie, a tak naprawdę nie znasz dokładnie sprawy. Poniżej poziomu jest Twój komentarz.

Pomyśl, jakbyś się czuła, gdyby Twoja przyjaciółka zorganizowała ważną imprezę, zaprosiła gości, wykonała dekoracje, nauczyła wszystkich tańczyć poloneza, a Ty w ostatniej chwili zorganizowałabyś konkurencyjną imprezę, ściągając wszystkich jej gości?

Młodymi ludzi łatwo manipulować, wystarczy jeden "koleś", który może wszystko popsuć.

Kto nie wykazał się szacunkiem dla innych? Poza tym jestem zawsze za rozmową z nauczycielem, szczerą, dojrzałą, przedstawieniem swojego punktu widzenia.

Ocena dobra z zachowania jest naprawdę oceną pozytywną.

A na forum miło jest podyskutować na różne tematy, nawet o przysłowiowej dupie maryni, ale ważny jest szacunek do innch, to jest wyznacznik klasy człowieka, a nie dizajnerki dozownik w toalecie.

Nuela, a może jeszcze wyjaśnisz, co obraźliwego napisałam, co jest szykanowaniem wg Ciebie? Dlaczego akurat Ty się poczułaś obrażona?

Szkoła to nie przyjaciółka, i o ile się orientuję, to nie ma obowiązku uczestniczyć w balach szkolnych.

I tak miedzy nami, to nauczyciele uwielbiają te bale, bo organizują je raczej dla siebie niż dla uczniów.

Dawno już zakończyłam edukację szkolną, ale widzę, że jednak mentalność ciała pedagogicznego nic a nic się nie zmieniła.

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Przepraszam właścicielkę tego fantastycznego bloga za dygresję. Poniżej poziomu nie było poruszanie tematu szkoły, ale komentarze, określenia pejoratywne, typu paniusia, kobita.

Myślę, że Twój syn to na pewno wartościowy chłopak, też mam syna w jego wieku i w szkole różnie bywało. Myślę, że życie zawsze weryfikuje oceny nauczycieli, ja traktuję je jako pewną wskazówkę, a nie wyrocznię, więc się nie wściekam i lecę do kuratorium na skargę.

Skoro nauczycielka go chwaliła, to znaczy, że go ceni, coś musiało się stać, że zmieniła zdanie. Idź do niej albo zadzwoń i porozmawiaj. Skoro jest dobrym uczniem, to i z taką oceną sobie poradzi, czego mu szczerze życzę.

Jak na razie to Ty szykanujesz innych, nazywając ich obraźliwie, a tak naprawdę nie znasz dokładnie sprawy. Poniżej poziomu jest Twój komentarz.

Pomyśl, jakbyś się czuła, gdyby Twoja przyjaciółka zorganizowała ważną imprezę, zaprosiła gości, wykonała dekoracje, nauczyła wszystkich tańczyć poloneza, a Ty w ostatniej chwili zorganizowałabyś konkurencyjną imprezę, ściągając wszystkich jej gości?

Młodymi ludzi łatwo manipulować, wystarczy jeden "koleś", który może wszystko popsuć.

Kto nie wykazał się szacunkiem dla innych? Poza tym jestem zawsze za rozmową z nauczycielem, szczerą, dojrzałą, przedstawieniem swojego punktu widzenia.

Ocena dobra z zachowania jest naprawdę oceną pozytywną.

A na forum miło jest podyskutować na różne tematy, nawet o przysłowiowej dupie maryni, ale ważny jest szacunek do innch, to jest wyznacznik klasy człowieka, a nie dizajnerki dozownik w toalecie.

Nuela no ja myslę, że tym postem Przegiełaś...:mad:Pokaż mi proszę - zacytuj w którym miejscu Elena kogokolwiek szykanowała i nazywała obrazliwie?

Może to zabrzmi śmiesznie ale Twoja wypowiedz brzmi jak wypowiedz pedagoga, który obniżył zachowanie Mi...bo skoro Elena nie zna sprawy i tak Ją Objechałaś to sa 2 wytłumaczenia - Jesteś bezposrednio zaangażowana w sprawę (czyli jestes w niej stroną) albo uważasz się za wszechwiedzącą no bo skąd Twój poglad o słuszności Twojej opini???

Impreza u Ali w domu została zorganizowana PO ZAKOŃCZENIU BALU!!! więc nie ma mowy o "konkurencji" i braku szacunku do kogokolwiek, ja raczej dopatrywałabym się , że chłopak ma zdolnosci organizacyjne i jest bardzo lubiany skoro tylu szkolnych przyjaciół w tej imprezie wzięło udział. I nazywanie go "kolesiem" jest obraziwe... bardziej anizeli cech typowych dla kolesia dopatrywałabym się cech typowych dla lidera:yes:

Mylisz się, że nauczyciele uwielbiają bale w szkole, są wtedy w pracy, odpowiadają za uczniów, za ich bezpieczeństwo by nikt się pobił, nie opił..

Potem trzeba wszystko posprzątać, sprawdzić, czy nic nie zostało zniszczone.

Ja w tym roku bawiłam się świetnie z moimi uczniami, bo byli wspaniali (co nie znaczy, że nie było problemów).

a jesli chodzi o wstępne to pewno Ci super poszlo i Tata wybaczył, (czy były juz wstępne, czy konkurs matur?), ale znając Ciebie pewno indeks z pierwszym wynikiem odebrałaś i tym Tatę rozbroiłaś :D

:D

(1 października, po "różowych wakacjach" tata z największą ochotą na świecie zawiózł mnie do fryzjera i dał 300 zł na farbę. zrobiłam się na marchewkowo-rudy. wszystko było było lepsze niż fuksja :))

starajcie się rozwikłać sprawę przede wszystkim na poziomie szkoły. w końcu walka z kuratorium to też nie jest sposób - z tego co się orientuje oni i tak nie mają możliwości zmiany tej oceny, a ew. kontrola skończy się w najlepszym wypadku zaleceniem "ujednolicić kryteria wystawiania ocen z zachowania". z drugiej strony - skoro świadectwo zostało wydane i mi wpuszcza je w rekrutacyjny obieg, to czy jest jakaś szansa na zmianę tej oceny

Przepraszam właścicielkę tego fantastycznego bloga za dygresję. Poniżej poziomu nie było poruszanie tematu szkoły, ale komentarze, określenia pejoratywne, typu paniusia, kobita.

Myślę, że Twój syn to na pewno wartościowy chłopak, też mam syna w jego wieku i w szkole różnie bywało. Myślę, że życie zawsze weryfikuje oceny nauczycieli, ja traktuję je jako pewną wskazówkę, a nie wyrocznię, więc się nie wściekam i lecę do kuratorium na skargę.

Skoro nauczycielka go chwaliła, to znaczy, że go ceni, coś musiało się stać, że zmieniła zdanie. Idź do niej albo zadzwoń i porozmawiaj. Skoro jest dobrym uczniem, to i z taką oceną sobie poradzi, czego mu szczerze życzę.

Nuelo miło, że bierzesz udział w tej dyskusji, ale chyba nie do konca pzreczytałas moje posty w którym wszystko wyjaśniałam :)

A Mi z pewnościa sobie poradzi to fantastyczny chłopak :)

Nam bardziej chodziło o to dlaczego pani nie poinformowała Mi o tym ,ze stawia mu db z zachowania :)

No i nie wiem czy nie leciała bys na skargę jak Twój syn bylby molestowany psychicznie przez nauczycieli, na szczęscie to nie dotyczyło naszego syna ale opowiadał nam sceny mrożące krew w zyłach.

Duś mi nie chodzi o zmiane oceny, bo to juz po ptokach, do kuratorium napisze jakie stosunki panuja w tej szkole, to juz nie dla Mi tylko dla przyszłych pokoleń. Jak rozmawaiłam o tym z pania psycholog to drżąła ze strachu, bo w tej szkole uczen jest rzecza a nie czlowiekiem :yes:

Mylisz się, że nauczyciele uwielbiają bale w szkole, są wtedy w pracy, odpowiadają za uczniów, za ich bezpieczeństwo by nikt się pobił, nie opił..

Ja w tym roku bawiłam się świetnie z moimi uczniami, bo byli wspaniali (co nie znaczy, że nie było problemów).

Kochanie bal na koniec szkoły organizują rodzice nie nauczyciele, nauczyciele sa tam tylko gośćmi :)

jesteś nauczycielka i o tym nie wiesz??? tak było na koniec podstawowki i tak tez bylo na koniec gimnazjum

No tak, do kąta mnie proszę postawić, wpisać uwagę do dzienniczka i obniżyć ocenę z zachowania :bash: Proszę Cię, nie dramatyzuj.

Bale są za pieniądze rodziców, i przynajmniej w moich czasach, to rodzice również pilnowali bezpieczeństwa i sprzątali sale razem z uczniami. A nauczyciele mieli okazje, żeby sobie przy okazji pobalować - nadal jest tak samo?

Aluś Dzień Dobry! Jak nastrój? Wyspałaś się Kochana?

Anetko, dzięki za troskę, własnie wyprawiam Mi na koniec szkoły, cóż musze sobie z tym poradzić, mój mąz mówi, ze każde przeciwności nas wzmacniają, więc muszę się tego trzymać.:)

Wiesz ja jakoś nie mogę poradzić sobie z niesprawiedliowścia tak ogólnie. I to jeszcze z niesprawiedliwościa, ktora przychodzi do nas od osoby głęboko wierzacej. ??????

Alu miałam zajrzeć na chwilkę, bo zaraz muszę zmykać i odpowiedzieć tylko na Twoje pytanie zadane w pierwszym poście rozpoczynającym jak widzę długą nocną dyskusję :) ale przeczytałam wszystko.

Ja k pewnie wiesz jestem tak jak wszystkie (oprócz jednej ;)) dziewczyny zdziwiona i zniesmaczona jak postąpiła nauczyciela.

Do obniżenia oceny nie było żadnych podstaw :no:

Nie widzę problemu w zrobieniu imprezy po zakończeniu dnia w szkole.

Jak wiadomo bal nie jest obowiązkowy - każdy ma prawo po szkole robić co chce.

Mi wykazał się właśnie dobrą postawą bo został do samego końca :o:o:o

Jeszcze jedno do nowej forumowiczki nueli która się ujawniła niby chcąc oglądać wątek Ali a rozpoczynając samozwańczą obronę nauczycieli, podważając słowa Ali, jakby wiedząc dokładnie co się wtedy działo. Nie rozumiem tego :o.

Co to miało na celu???

Chyba że faktycznie tam byłaś nuelo???

Aha i jaką rolę w tym wszystkim gra biedny designerski dozownik do toalety?????

W większości rozmawiamy tu o tego typu gadżetach więc nie rozumiem porównania ????

Kto mówi że jest wyznacznikiem klasy człowieka????

Każdy ma to co lubi i nie o to tu moja droga chodzi :no:

Najwidoczniej jesteś na forum pierwszy raz, w swoim własnym celu, zanim zabrałaś głos powinnaś dobrze poznać właścicielkę wątku (czytając wątek) i osoby do niej zaglądające zanim wyrazisz opinię po przeczytaniu kilku postów

-----------------------

Alu kochana GRATKI z 2000 POSTÓW I widzę że i 100 stronek stuknęło!!!!!!!!!

Alu głowa do góry - tak jak pisze Ania - CO NAS NIE ZABIJE TO NAS WZMOCNI...niesprawiedliwosc jest obecna na swiecie od zarania dziejów...o wierzących super katolikach się nie wypowiem bo byłaby kolejna dyskusja a to nie czas i nie miejsce...

Ja uważam , że postapiliście słusznie i jesli nawet nic nie Jesteście w stanie zmienić to trzeba dać wyraz niezadowoleniu i wyjaśnić sprawę. Milczenie daje przyzwolenie na tego typu praktyki...

Uważam, że nie powinien mieć obniżonej oceny. Jeżeli chodzi o ocenianie z zachowania to u mnie w szkole było tak, że jak się niczym człowiek nie" wyróżniał" tzn. nie brał udziału w akademiach , kółkach itp. to miał ze sprawowania dostateczny. Czyli jak mawiała moja nauczycielka dostatecznie dobrze się zachowywał. Na wyższą ocenę trzeba było się postarać i zapracować.

Cześć Alunia :hug:

Jestem w szoku ! :o

Obniżenie zachowania Mi, brak jakichkolwiek sensownych wyjaśniej i uzasadnienia, całe zachowanie nauczycielki to PORAŻKA!!!

Mam w rodzinie nauczylcieli i nie widzę powodu żeby obiektywnie nie oceniać niewłaściwgo zachowania nauczycielki Mi . Przeciez nie podsumowujemy wszystkich nauczycieli, nie uogólniamy, mówimy o konkretnej szkole, sytuacji i ludziach.

Jestem z Wami w 100% !!!!

Trzymam kciuki, uściski ogromne dla Waszej super Rodzinki :hug: