emiranda 03.07.2012 07:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 DzieFFczynki pozdrawiam, dzięki, że jesteście Pół nocy padalo teraz jest niebo zachmurzone, dzisiaj jade zwiedzić Szwajcarie Kaszubska i odwiedzić rodzine i znajomych Wczorajszy dzień cały na plotkch spędziłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika996 03.07.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 alu no to odpoczywaj!!!!! a u nas dalej upały, ktore fajne są na urlopie. ja z klimy do klimy i tak do wieczora, kiedy ciut da się oddychać opalać się nie lubię w mieście. nad morzem owszem ,ale też bardzo delikatnie:yes: więć słonce i upał dobre dla dzieciakow, ktore mają wakacje> mi pracuje, czy jest z tobą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 03.07.2012 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Mi w sierpniu dopiero pracuje, przyjechał ze mną. ale mieszka u kolegi i nie mamy ze soba kontaktu Wczoraj co prawda był u tych samych znajomych, ale ledwo sie widzielismy on z chłopakami w innym pokoju, a później poszedł i tylko pa pa powiedzial cha cha Musimy troche od siebie odpocząc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 03.07.2012 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Lipca 2012 Alu Odpoczywaj! Ja pomału mam dość tego gorąca...u nas sucho jak diabli ani kropla deszczu nie spadła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 07.07.2012 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Wróciłam do MIlano, upał, upał i jeszcze raz upał, natomiast w Gdyni deszcz, deszcz i jeszcze raz deszcz. Bez żąlu wyjeżdżałam, chociaż było mi bardzo przykro, że moje kochane miasto przywitało mnie taka pogodą Co najciekawsze jak wyprowadzłam sie z Gdyni ile razy tam jeżdże natrafiam na masakryczna pogode, coś w tym jest Fotek nie będzie, bo obraziłam się na Gdynię, zresztą jak fotografować w deszczu??????? W ogródku masakra, chwasty bardzo szybko rosną!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 07.07.2012 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 No to witamy spowrotem;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 07.07.2012 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Podaje zmodyfikowany przepis Monsanbii na chlebek na zakwasie, ja za kazdym razem eksperymentuje i dodaje inna mąkę 1 szklanka zakwasu 1 szklanka mąki orkiszowej 3000 1 szklanka maki żytniej 720 1 szklanka mąki orkiszowej 110 1 szklanka otrębów orkiszowych 3/4 szklanki otrębów owsianych 21/4 szklanki wody 2 łyżeczki soli szklanka ziaren słonecznika 1/4 szklanki ziaren dynii posypuje chlebek dynią słonecznikiem i siemieniem lnianym składniki mieszam w misce i zostawiam do wyrośniecia na 12 godz po 12 godzinach ciasto powinno byc mocno wyrośniete, mieszam powtórnie i wkładam do formy. obsypuje ziarnami i pozostawiam do wyrosniecia na 2 godziny. piekę w maszynie do chleba. Tzn właczam maszynę na chlebek z ziarnami, ale bez pojemnika. Pojemnik wkładamy dopiero jak maszyna przestaje mieszać. Monia piecze 1/2 godziny na 220 stopni i nastepne pól godziny na 190 stopni Chlebek niebo w gębie Tutaj ukłony do Monsanbii od której mam przepis, pól chlebka juz zjedzone Monia dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balbina200 07.07.2012 18:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Dzięki! Zaraz się wezmę za robotę, tylko zrobię tę nieszczęsną izolację daszku.Wcześniej było za gorąco, żeby po nagrzanym chodzić...Trzymaj kciuki!I pokaż jak wyszedł w środku! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monsanbia 07.07.2012 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Alu, ja tez zawsze dodaje rozne maki. I co najlepsze, nie pamietam jaki zestaw dalam do chlebka ktory robilam na spotkanie u Ciebie, a ze wszystkich ostatnio robionych smakowal mi najbardziej Ty dajesz widze 3 szklanki ziaren i otrab, ja w przepisie mialam wymieszana 1 szklanke Ciesze sie bardzo ze chlebek wychodzi i smakuje, bo poniekad czuje sie jego matka chrzestna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 07.07.2012 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Ty u mnie ja u Ciebie, Monia ja wszędzie podkreślam, że przepis jest od Ciebie, dobrze to określiłaś, zę jesteś matka chrzestną tego chlebka, bo tak faktycznie jest, tylko dzięki Tobie go piekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
admete 07.07.2012 19:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2012 Alu Witam Cię w domku Szkoda że taką złą pogodę miałaś Miłego wieczorku życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 08.07.2012 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2012 Balbinko mam nadzieję, ze chlebek sie udał, zreszta on zawsze sie udaje, a, przeciez nie mogłaś go jeszzce piec, no coż czekam na relację Aga dzięki z pogodą nigdy sie w Gdyni nie udaje jak tam jesteśmy jako goście Widocznie mamy o niej zapomnieć !!! W Milano dzisiaj tylko 21 stopni i zachmurzenie, no coż tradycyjnie w niedzielę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 09.07.2012 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 helloł Ala cały dzień w ogrodzie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 09.07.2012 16:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Justynko nie, dzisiaj z Mi załatwiałam jeszcze papiery do Liceum, poszedł w koncu do Kościucha, bo sie uparł, ze do Warsaw jeżdzić nie będzie, a prywatna oflagował i mówi, że ze snobami chodzic do szkoły nie będzie. Chłopiec ma duzy uraz do prywatnych szkół Wiesz Aguś wyjatkowo się cieszyłam, ze wróciłam, my już do Gdyni nie pasujemy z takiej miesciny w której jak powiedzili koledzy Mi nie ma co robic Pozostaje praca w ogródku W końcu co prawda mieszkamy w malej mieścinie ale do "wielkiego" świata mamy dużo bliżej niż z Gdyni cha cha . W ramach ukulturalniania się bylismy wczoraj w teatrze Kwadrat na sztuce "Berek czyli upiór w operze" uśmieliśmy sie co niemiara, bardzo się nam podobało W Gdyni remontuja własnie Tetr Muzyczny, będzie dużo większa scena, ale dzisiaj wszelkie przedstawienia robi się z dużo skromniejsza scenografią niz kiedyś. I tak trudno porównac Skrzpka na dachu reżyserowanego kiedyś przez Gruzę do tego dzisiejszego skromnego. Tylko piosenki te same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta s 09.07.2012 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2012 Alu czyli sprawa wyboru szkoły zamknięta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 10.07.2012 10:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 To super Ważne żeby MI był zadowolony. Ja wybrałam najlepsze u mnie w mieścinie liceum i wspominam je jako koszmar. Nauczyciele bardzo nieprzyjemni (nadęci), chyba tylko mój wujek był/jest fajnym nauczycielem Pewnie wybrałabym je jeszcze raz, bo było najbliżej mnie i na 8 rano do szkoły z domu wychodziłam 7:45 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 10.07.2012 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 He, he... ja też dodawałam różne mąki, ale to dlatego, że miałam takie końcówki;). Cześć Alu:). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 10.07.2012 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2012 DzieFFczynki Mi sam zadecydował, że do prywatnej w Mialno nie pójdzie, do Warszawy jeżdzic nie będzie, więc wybrał szkołe w Pruszkowie, własnie był dzisiaj na pierwszym spotkaniu swojej klasy z wychowawczynią, jest bardzo zadowolony, a wręcz szzcęsliwy, że dalismy mu wolna rękę i nie naciskalismy na Warszawe i prywatną. On własciwie cały czas mówił, ze do Pruszkowa własnie chce isc do klasy mat-fiz i do takiej sie dostał My cieszymy się razem z nim, bo nie ma to jak szczęsliwe dziecko w rodzinie No nie jest to najlepsza szkoła w kraju, ani nawet w woj mazowieckim, ale myslę, że jak będzie się chciał uczyć to i w takiej troche gorszej jest w stanie przygotowac się do matury Rasiu ja mam w domu pełno mąk kupuje na http://www.bogutynmlyn.pl i z nich korzystam, a tak w ogóle jesteśmy fanami mąki orkiszowej i bardzo lubimy z niej chleb. Myśle, ze jak swoje resztki wykorzystasz, tez cos ciekawego kupisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Venus_m 11.07.2012 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 JA bym chciała ten chleb zrobić, ale czytam zaczyn, rozczyn, zakwas....matko skąd to wziąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 11.07.2012 06:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2012 JA bym chciała ten chleb zrobić, ale czytam zaczyn, rozczyn, zakwas....matko skąd to wziąć Zakwas możesz ode mnie wziąć Zapraszam Moge Ci tez podzrucić MOżesz sama zrobić pierwszego dnia mieszasz 50 g mąki żytniej razowej 2000 i 50 ml wody, odstawiasz w cieple miejsce pod przykryciem, może byc ściereczką, ja robie w misce z pokrywka. i tak dokladasz po 50 g maki i 50 ml wody przez następne 3 dni, Piatego dnia zakwas juz gotowy mozna piec chlebek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts