Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

Beaty, zainteresuj się trawami Barenbrug. Mają nasiona na każde warunki. Ja jestem nimi zachwycona. Też miałam (i mam na części ogrodu) Iławę jak Emiranda i ciągle była byle jaka. Ale musiałam wymienić kawał zniszczonego trawnika i kupiłam Exclusor, bo zależało mi na drobniutkich listkach. Rośnie o połowę wolniej niż reszta trawnika, więc z koszeniem mniej kłopotu. Także pod wierzbami jest całkiem nieźle.

http://www.barenbrug.pl/

Uprzedzam są drogie, ale warto.

Sklepy, gdzie kupić też gdzieś mają na stronie podane. Kupowałam przez internet cały wór chyba 15, czy 20 kg.

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Ni mogłam sie oprzeć , zeby tego widoku nie wsatwić :)

jesień tez potrafi byc piękna :)

http://i.imwx.com/common/articles/images/cows_650x366.jpg

Jesień jak w Kanadzie na początku października :yes: Ech....

pestka tez mi sie tak wydawalo ze barenburg to dobra i sprawdzona marka, generalnie ludzie sa zadowoleni, ja nie. u mnie znacznie lepiej poradzila sobie zwykla geolia z LM. Barenburg niestety zawiodl, nie takiego efektu sie spodziewalam kupujac te trawe za, przyznajmy szczerze, spore pieniadze.

Może wybrałaś nie tę. Ja najpierw kupiłam małe opakowanie i sprawdziłam, jak ona u mnie się zachowa. Nie chciałam nawozić nowego podłoża. Siałam w to co mam u siebie.

Lata całe miałam jakąś tam styczność z polami golfowymi. Greenkeeperzy od budowy pól w ogóle nie chcą trawy innych producentów. To właśnie taki golfowy ogrodnik mi podpowiedział Barebrug, ale kazał starannie rozważyć oczekiwania i wybierać pod określonym kątem. No, i udało się :wiggle:

te, te :) ona po prostu prawie nie wzeszla a tam gdzie powschodzila to marniusia jest, potem kupilam uniwersalna geolie i ta trawka u mnie jest najladniejsza, ciemno soczyscie zielona (tylko strasznie szybko rosnie ;)) ale to nic wiosna i tak redukuje trawnik o ok 30%

Jesień jak w Kanadzie na początku października :yes: Ech....

No bo to własnie w Kanadzie, albo w Stanach jest :)

zdjęcie ukradłam z www.weather.com

Emi, kamerka piękna. GRATULACJE, bo Twój dom był najlepszy i zdjęcie było najlepsze :wiggle::hug:

Właściciel MG Projektu tez mi tak powiedział :)

Ja i tak się czuję zwyciezcą, miło mi było, że i Wy drodzy forumowicze mam nadzieję bawiliście się ze mną. Nie zostaje mi nic innego jak jeszcze raz zorganizowac spotkanie Forumowiczów i osobiście za Wasze wsparcie podziękować :)

Edytowane przez emiranda

pestka mysle ze tak, wprowadzajac sie do domu "zachlysnelismy sie" posiadaniem wlasnego trawnika (tak to jest jak ktos cale zycie w bloku mieszkal ;) ) rzeczywistosc zweryfikowala nasze oczekiwania i teraz czas na zmiany :) poza tym teraz moj ogrod jest taki jakis "plaski" a tworząc doddatkowe rabaty nadam mu wymiarowosci.

My zrobiliśmy trawnik na całych 2000, bo alternatywą były chwasty. Szybko go dość znacznie okroiłam, ale i tak jest jeszcze duuuu...żo za duży. Mój obiecał koszenie, ale... spadło na mnie, jak cała reszta w ogrodzie, poza ciężkim kopaniem.

My zrobiliśmy trawnik na całych 2000, bo alternatywą były chwasty. Szybko go dość znacznie okroiłam, ale i tak jest jeszcze duuuu...żo za duży. Mój obiecał koszenie, ale... spadło na mnie, jak cała reszta w ogrodzie, poza ciężkim kopaniem.

prosze cie :D moj trawnik pomiedzy 350-450 m2 i mam juz dosyc. przy 2000 m2 trawy bym chyba oszalala albo moj malzowinek :D:rolleyes: