emiranda 14.02.2012 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 O takich meblach myslę:http://img138.imageshack.us/img138/2135/witrynaalmidecor.jpg By http://img138.imageshack.us/img138/2135/witrynaalmidecor.jpg at 2012-02-13http://img42.imageshack.us/img42/453/komodapodtelew.jpg By http://img138.imageshack.us/img138/2135/witrynaalmidecor.jpg at 2012-02-13http://img21.imageshack.us/img21/6782/stalmidecor.jpg By http://img138.imageshack.us/img138/2135/witrynaalmidecor.jpg at 2012-02-13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 14.02.2012 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 (edytowane) Może kogos zainetresuje przepis na babke makową, szybko sie robi super smakuje1 szklanka maki, 1 szklanka cukru, 1 szklanka maku suchego (nie zmielonego), 125g masła rozpuszczonego, 1 szkalnka bialek, 1 mały proszek do pieczenia, orzechy, migdały (ja dodaje 1-1.5 szklanki). Cukier utrzec z maslem, dodac mak, make, proszek , wymieszac, bialka ubic dodajac troche cukru , powolutku wymieszac, piec na 180 stopni okolo 50 min. Polecam na Walentynki tłusty czwartek (ja pączków nie lubię) i Zapusty(w moim regionie Kaszub Zapusty to była ostatnia niedziela Karnawału) Edytowane 14 Lutego 2012 przez emiranda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.02.2012 15:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Fajne te mebelki, Alu. W lekko w kolonialnym stylu:D A cenowo znośne?Ja nie mam dla Ciebie słoneczka, ale walentynkowe serduszka:lol2: http://2.bp.blogspot.com/_JkeWyngwSp8/TUH5JE5s-xI/AAAAAAAABeE/F-Uj2hg6naU/s320/valentineredmix.bmp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adk 14.02.2012 15:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 zainteresuje Pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 14.02.2012 15:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Fajne te mebelki, Alu. W lekko w kolonialnym stylu:D A cenowo znośne? Ja nie mam dla Ciebie słoneczka, ale walentynkowe serduszka:lol2: http://2.bp.blogspot.com/_JkeWyngwSp8/TUH5JE5s-xI/AAAAAAAABeE/F-Uj2hg6naU/s320/valentineredmix.bmp Bardzo dziękuję, miło, że o mnie pomyślałaś Meble Almi Decor, ceny ......., ale mam nadziej eże mi stolarz zrobi podobne za mniejsza cene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 14.02.2012 15:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Meble Almi Decor, ceny ......., ale mam nadziej eże mi stolarz zrobi podobne za mniejsza cene AAA jak Almi to wiadomo. Molestuj stolarza, na pewno opłaci się finansowo:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TwoOfUs 14.02.2012 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Fajny stolik i strasznie lubię takie kółkowe uchwyty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 14.02.2012 15:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2012 Fajny stolik i strasznie lubię takie kółkowe uchwyty Tylko stolik bedzie z jedna szuflada z trzema uchwytami (mnie one też sie podobają) i ze szkłem na wierzchu w srodku szuflady wiadomo co muszelki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
diana_teresa 15.02.2012 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 WitajJa troszkę spóźnione ale szczere życzenia walentynkowe składam http://emotikona.pl/obrazki/pic/00piesek.jpgMebelki suuuper bardzo mi sie podobają, szczególnie komoda i stolik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 15.02.2012 07:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2012 Bardzo dziękuję. Jaki super piesek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 16.02.2012 19:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Ale sie dzisiaj objadłam, doszłam do wniosku , że wole faworki, niż pączki, a jutro do mnie Gdynia przyjeżdża i babke makową piekę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolek59 16.02.2012 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Witam Chciałam pochwalić domek bardzo fajny choć całkiem innym niż sama wybudowałam. Wnętrza tez mi się podobają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agawi74 16.02.2012 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2012 Jak się udała makowa babka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 17.02.2012 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Przełozyłam pieczenie babki na dzisiaj, upiekłam kilka(?) faworków, (na zyczenie)ale chłopaki wszystko zjedli, zreszta paczki z piekarni też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mika_77 17.02.2012 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 To mój pierwszy post na forum Muratora, ale nie mogłam sobie odmówić przyjemności umieszczenia go właśnie w tym wątku:p. Masz po prostu przepiękny dom. Powodów jest kilka. Najważniejszy to ten, że jestem Gdynianką. Może nie z urodzenia, ale z zakochania. Od ponad dwudziestu lat mieszkam, a Gdyni, a od 11 (i to dokładnie, bo dzisiaj mamy rocznicę ślubu) jestem żoną faceta, który do plaży orłowskiej miał niecałe 100 metrów. Doskonale rozumiem twoją tęsknotę za Gdynią, bo ja przeżywam ją każdych wakacji, gdy gdzieś wyjeżdżamy. Gdynia to moje miejsce na ziemi. Chociaż od razu przyznaję się do pewnej zdrady, gdyż dom buduję w Bojanie, na wiczlińskiej granicy z Gdynią. Powód jest tylko jeden, na działkę w Gdyni mnie po prostu nie stać. Obecnie mieszkam na Małym Kacku, ale mieszkanką Gdyni będę jeszcze tylko do końca kwietnia, potem zostanę wieśniarą. Gdybyś zatęskniła za Gdynia mów, śmigam do Orłowa lub Śródmieścia i robię zdjęcia. Mika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 17.02.2012 09:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Witam, witam, i jestem dumna, że do mnie pierwszej zapukałaś. Fajnie, że ktos sie z Gdyni odzywa, każda wieść stamtad raduje moje serce, a dzisiaj spodziewam sie mnóstwa osób własnie z Gdyni i bardzo jestem szczęśliwa. Gdzie konkretnie budujesz sie w Bojanie, my tez tam chcielismy kupic dom na wzgorku za kościołem. Do dzisiaj mam projekt budowlany tego domu. Do Bojana jeżdziłam na szkolenie ze swoim pieskiem i tam gdzieś niedaleko znależlismy nastepny dom do kupienia, ale jak dla nas był troche za mały. Lubie tymi polnymi drogami jeżdzić z Wiczlina do Bojana i pozniej dalej rowerem. To piekne okolice sa, chociaż Małego Kacka pewno bedzie Ci żal, ale z czasem sie przyzwyczaisz tak jak ja tu na obczyźnie sie jakoś adaptuje. Najlepsze życzenia z okazji rocznicy ślubu, niech Wam sie w tym nowym domu dobrze mieszka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mika_77 17.02.2012 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Czytam, czytam i oczom nie wierzę. Domki i działki w okolicach kościoła są mi doskonale znane, bo w 2006 roku chcieliśmy kupić coś właśnie w tym rejonie, ale uparłam się na działkę po stronie szkoły, bo mam córcię (wtedy miała niecałe 3 latka), i nie chciałam, by do szkoły chodziła ruchliwą ulicą. Budujemy domek dokładnie po drugiej stronie drogi, przy ul Warszawskiej (to ta równoległa do Szkolnej). Wracając do twojego domku, naprawdę śliczny, i to zarówno położenie na działeczce,elewacja, jak i wnętrza. Do gustu najbardziej przypadła mi kuchnia, i nie ukrywam, że swoją zrobię z podobnym stylu. Będzie to nieśmiertelna Ikea, tyle że stat i bukowe blaty. Niestety na kuchnię tę przyjdzie mi jeszcze sporo poczekać. Spieszę Cię również poinformować, że właśnie dzisiaj jest Światowy Dzień Kota. Od razu się przyznam, że zazdroszczę Ci Twoich pięknych sierściuchów. Czy wszystkie to maine coon'y, czy jesteś szczęśliwą posiadaczką również pięknych wielorasowców. Napisz proszę jak zniosły przeprowadzkę. Trochę się martwię o mojego łobuza i gryziciela 2 letniego Tita, który jest wynikiem mezaliansu rodowodowej norweskiej leśnej kotki z wiejskim, szopowym łobuzem. Mam nadzieję, że jak już będę u siebie to mi się kociarnia powiększy. Z zaśnieżonej Gdyni pozdrawia Mika:lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 17.02.2012 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Z tą dzialką po stronie szkoły, to był super pomysł, na pewno tez mniej wieje, a szkoła w Bojanie też na dobrym poziomie jest więc nie bedziesz miała kłopotów. Ja mam bukowe blaty, nie wzielam debowych, bo bardzo ciemnieją. Sa jednak nasaczone olejem i bukowe wygladaja jak świeże debowe, Maine coona mam tylko jednego (mialam dwa, dymnego mi ukradli) a trzy to po prostu dachowce. To nie jest ich pierwsza przeprowadzka, w ogole to koty podrózujące, bo trase Warszawa Gdynia znaj ana pamieć. Powiem tak w Gdyni dużo wiecej wychodziły do ogrodu, a tu jakby mniej (ale tez sa starsze), chyba sie troche boja. Przez pierwsza zime trzymałam je w domu, a na wiosne zaczeły wychodzic. na szczęscie trzymaja sie raczej domu na razie przynajmniej. A teraz jak snieg lezy to tylko na taras dwa kroki wychodza i sie wracają. Z okazji Światowego Dnia Kota wszystkim kotom składam serdeczne MIAU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniutaJ 17.02.2012 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Witaj emirando, bardzo urokliwa macie dzialke. Wczoraj wypatrzylam wasz domek przejezdzajac ulica P. Faktycznie mieszkacie tylko 2 przecznice od nas. Pozdrawiam cieplo. Ania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
goobo 17.02.2012 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2012 Trójmiasto ma swoje macki wszędzie:D U mnie na budowie był pan od koparki, który mieszka w Gdyni i ma do sprzedania działki w Chwaszczynie:) Tak przy okazji rozmowy wyszło:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts