emiranda 19.09.2012 13:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 Tarcia ja w zeszłym roku sadziłąm tulipany w połowie października, pięknie wzeszły i pięknie kwitły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 19.09.2012 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 śliczne wrzosiki:) kurcze ja się jakoś do tych cebulowych kwiatów przekonać nie mogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 19.09.2012 18:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 pasiu a czemu? nie lubisz sadzic czy jakas inna przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 19.09.2012 20:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 śliczne wrzosiki:) kurcze ja się jakoś do tych cebulowych kwiatów przekonać nie mogę Nie chce Ci sie sadzić po prostu to troche roboty jest, w zeszłym roku sadziłam 100 , a w tym ma do posadzenia jakieś 250 multum roboty Ach ,kiedy ja będę kwiaty sadzić Olu na Ciebie też przyjdzie czas:) Jeszzce będziesz miała tego dość Miałam dzisiaj ciężki dzień, ledwo widze na oczy, jutro wywiadówka i mnóstwo spraw do załatwienia . Pomyslę o tym jutro Idę spać Wszystkim życzę dobrej nocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 19.09.2012 21:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2012 rozgryzłyście mnie:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.09.2012 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 rozgryzłyście mnie:D oj ty leniuszku :D:D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1976pinacolada 20.09.2012 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Dzień dobry Alu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 20.09.2012 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 śliczne wrzosiki:) kurcze ja się jakoś do tych cebulowych kwiatów przekonać nie mogę Ja mam tak samo. Za dużo robty z nimi (za skomplikowane). Choć w tym tygodniu sadzę czosnek (zwykły do jedzenia) i może coś zrozumię z tego skomplikowanego procesu (jak można na zimę zostawić cebulki w ziemi ??). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.09.2012 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 hehehehe normalnie, robisz dziurke, wsadzasz cebulke korzonkami do dolu , zasypujesz ziemia i gotowe:lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 20.09.2012 09:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Tarciu, ale dziurke trzeba zrobić na jakiej głebokości sadzisz????? Kinia, witam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.09.2012 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 tulipanki, narcyze mniej wiecej na 12-15 cm, szafirki, irysy max 8 cm, im wieksza cebulka tym glebiej a tu masz ladnie rozpisane:http://kwiaty-ogrodowe.com/jak-gleboko-sadzic-cebulki-kwiatowe.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pasie 20.09.2012 11:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 ja to miejsca jakoś na te cebulowe u siebie nie mogę wygospodarować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 20.09.2012 11:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Tulipanów nie potzreba sadzić w jednym miejscu można tak w róznych częsciach ogrodu dosadzić np kolorami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TAR 20.09.2012 12:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 ja to miejsca jakoś na te cebulowe u siebie nie mogę wygospodarować paska no prosze cie:rolleyes: cebulkowe mozna powtykac gdziekolwiek grupami np. odmianowymi, kolorystycznymi. ja swoje wsadzam pomiedzy zielone, bo mi koloru brakuje w ogrodzie i wiosna jak przekwitna byliny na skalniaku to jakos tak łyso i smutno jest. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.09.2012 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Cześć Alu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 20.09.2012 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Właśnie dokładnie tak jak Tarcia mówi Aniu cześć :hug: Narozrabiałam na Twoim watku i aż się boję do Ciebie iść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
narendil 20.09.2012 12:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Aniu cześć :hug: Narozrabiałam na Twoim watku i aż się boję do Ciebie iść Jeszcze do siebie nie dotarłam Zaraz zobaczę co tam nabroiłyście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emiranda 20.09.2012 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 Jeszcze do siebie nie dotarłam Zaraz zobaczę co tam nabroiłyście W kazdym razie blat juz masz wybrany no i my z Kinia, zadeklarowałysmy się pomóc w sprzataniu na wszelki słuczaj zabierzemy ze soba odkurzacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 20.09.2012 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 ale kiedy je wyciągamy ? I czy wyciągamy w ogóle ?? Te cebulki znaczy się. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gosiek33 20.09.2012 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Września 2012 ale kiedy je wyciągamy ? I czy wyciągamy w ogóle ?? Te cebulki znaczy się. wyciągamy jak górna część zaschnie - znaczy liście i łodyga, bo kwiaty (czy też co z nich pozostało) po przekwitnięciu wyłamujemy, żeby nasion nie zawiązywało (cebula ma się paść na przyszłoroczne kwitnienie). Wypada to najczęściej pod koniec lipca, sierpień. Teraz od września do października sadzimy cebule - całe, nieuszkodzone, nie skalecznone, bez żadnych objawów choroby. Dobrze też kupić w ogrodniczym preparat do zaprawiania cebul ozdobnych przed chorobami grzybowymi i robaczkami. I sadzimy takie namoczone - ogólna zasada jest taka, że sadzi się na głębokość dwukrotnej wysokości cebuli, na lżejszej glebie głębiej o jakieś 2 cm, na cięższej - płycej. Ostatnio wyciągałam, ale przedtem sadziłam w doniczki a te dołowałam w ziemi, więc daleko mi nie uciekały na dnie je znalazłam, ale niewykopywanie cebule drobnieją, a co za tym idzie i kwiaty mają coraz marniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts