Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Villa Gdynia, pod Warszawą

Recommended Posts

• Odpowiedzi 4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dobry wieczór :wiggle:.............a zapomniałam -Ala​ pewnie na wywiadówce :)

Dokładnie, Olu byłam na wywiadówce pierwszej w liceum u Mi i jestem pod wielkim wrażeniem. Najlepsze jest to, że jak weszła Pani, obydwoje z mężem mieliśmy wrażenie, że Pani jest podobna do wychowawczyni Mi z podstawówki, no przynajmniej wizualnie :) W każdym razie Pani jest bardzo sympatyczna i miła, zrobiła na nas bardzo dobre wrażenie :) Mam nadzieję, że będzie dobrze :)

no i dodam ze nie wszystkie cebulinki sie wykopuje :) ja nie wykopuje czosnkow, szafirkow, krokusow, przebisniegow, narcyzow, kamasji, hiacyntow, zimowitow. a jedynie tulipany i irysy :)

Ja w tym roku cebulek nie wykopywałam, tak mi poradziła kuzynka, ona robi to co drugi rok i jest OK

Od wczoraj mnie gardło boli, smaruję, pakuje czosnek i mnóstwo para leków, a to diabelstwo nie chce pójść i do tego jeszcze katar :(

To mnie kochane zaraziłyście :lol2: a tak naprawde Mi przyniósł jakis wirus ze szkoły , u niego sie to skończyło na trzydniowym katarze, a nas pozarażał, M też ciagnie :(

U nas dzisiaj slonecznie :), ale ziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiimno :(

Alu zdrowia:hug:a jak M w tym liceum? podoba mu się nowa szkoła?

co do cebul to ja będę sadzić lada dzień ale nie zamierzam ich wykopywać;)

Anetko Mi z Liceum jest bardzo zadowolony jak na razie, zreszta ma super wychowawczynię, więc nie ma sie co dziwić :) A wiesz jak lubisz swoja panią, to wszystko dla niej zrobisz, nawet ubierzesz się nie tak jak bys chciała, tak jest przynajmniej z Mi i z tego się cieszę :) Przede wszystkim jest pozytywne nastawienie nauczyciela do ucznia, a to jest bardzo ważne :)

Hej Alu :)

Artur tez przeziebiony, z nosa sie mu leje, głowa boli i takie ogólne rozbicie.

Jemu tez najlepiej pomagaja tabletki CIRRUS a na gardło TANTUM VERDE .

Na wieczór obowiązkowo gorący sok malinowy własnej produkcji ( a dokładnie produkcji mojem mamy ;) ) lub kieliszeczek domowej nalewki ;)

Zdrowiej!

Mi na katar pomaga trzymanie stóp w misce z bardzo ciepłą wodą. Trzymam tak jakiś czas (czasem dolewam ciepłej, czasem tylko aż mi nie przestygnie). Potem nogi wytrzeć, w ciepłe skarpety i zawinąć w koc.

U nas się tak mówiło, że katar najczęściej od przemoczonych stóp się dostaje i mokrymi też się leczy :)

Ala wspolczuje ja juz sie bujam 1,5 tygodnia. mi na wszystko najbardziej pomogla herbatka z miodem lipowym w ciagu tygodnia zuzylam caly sloik 0,5 litra. leki o kant t. potluc, nic nie pomogly, tylko zoladek mnie po nich bolal:mad: a za tydzien bedzie juz gotowa nalewka z propolisu w razie "W" gdyby mezowaty zaczal chorowac.

generalnie zdrowka zycze :)

Ala wspolczuje ja juz sie bujam 1,5 tygodnia. mi na wszystko najbardziej pomogla herbatka z miodem lipowym w ciagu tygodnia zuzylam caly sloik 0,5 litra. leki o kant t. potluc, nic nie pomogly, tylko zoladek mnie po nich bolal:mad: a za tydzien bedzie juz gotowa nalewka z propolisu w razie "W" gdyby mezowaty zaczal chorowac.

generalnie zdrowka zycze :)

Tarciu, ja zapobiegawczo od trzech lat jem codziennie łyżkę miodu lipowego, takiego prawdziwego prosto od pszczelarza i od kiedy mieszkam na Mazowszu kataru nawet nie miałam, jak czułam się przeziębiona brała aspirynę i było wszystko OK, no ale w końcu człowieka musi coś dopaść. Wczoraj tez napiłam się herbatki z miodem i cytryna, oraz wlałam w siebie dużo soku zurawinowego, wsadziłąm do nosa czosnek, co by katar mi tak nie leciał i jest dużo lepiej. Gorączki nie mam, bo ja generalnie bezgorączkowo wszystko przechodzę :)

Alu - zdrówka życzę :hug:

Ps. wylatałas się po dyrekcjach i Ikeach i Cię musiało zawiać :rotfl:

:rotfl:

Zebyście wiedziały i te blaty Ani musiałam na bagaznik włożyć, spociłam się i przeziębienie gotowe :rotfl:

Ala.. co byś już taka pociągająca nie była....

Zdrówka życzę..

A na katar pseudoefydryna ( czy jakoś tak podobnie) jest dobra jak tak z nosa leci...

Nie wspomnę i cebuli pokrojonej i poustawianej, oraz liściach kapusty.. położyć na czoło i zatoki/nos...

Wszystko jak napisłaś, cebula stoi odkąd Młody przyniósł katar ze szkoły, z kapusta jeszcze nie eksperymentowałam :)

Mi na katar pomaga trzymanie stóp w misce z bardzo ciepłą wodą. Trzymam tak jakiś czas (czasem dolewam ciepłej, czasem tylko aż mi nie przestygnie). Potem nogi wytrzeć, w ciepłe skarpety i zawinąć w koc.

U nas się tak mówiło, że katar najczęściej od przemoczonych stóp się dostaje i mokrymi też się leczy :)

Gorąca woda idealna na katar, a najlepsza sauna, :)

alu zdrówka:)

Dzięki Moniko, wszystkim dziewczynom za zyczenia zdrowia również dziękuję :)

No i jest, doczekałam sie lampy na suficie, muszę poweidzieć, ze mąż stanął na wysokości zadania, chyba sam był ciekawy jak to wyjdzie :)

Jemu się podoba, natomiast ja uważam, ze jest trochę albo dużo za mała na nasz salonowy sufit. Muszę się do niej jakoś przyzwyczaić :)

[img]http://imageshack.us/a/img152/9985/dscn2262y.jpg

[/img]

[img]http://imageshack.us/a/img405/6244/dscn2256q.jpg [/img]

[img]http://imageshack.us/a/img193/614/dscn2264c.jpg [/img]